Svoj izbor farbi sa što više prirodnih i negujućih, a što manje poznatih štetnih supstanci počela sam pre desetak godina, i taj izbor nije uvek lak jer je ponuda ovakvih farbi ograničena. U to vreme je opcija bilo još manje nego danas. Orve koje su me oduševile bile su BioKap farbe bez amonijaka i rezorcinola, kojih sam se držala godinama, i dalje ih volim, a radoznalost me je navela da probam i farbe drugog brenda koji volim – Phyto

Phyto takođe ima dosta biljnih ekstrakata i pigmenata koji imaju ulogu da vlaže, štite i daju prirodnu boju i sjaj kosi. Phyto, takođe, nema rezorcinol, ali ima amonijak, mada se njegov miris ne oseća prilikom farbanja. Phyto, međutim, ovih dana menja formulacije i izbacuje farbe bez amonijaka, pa jedva čekam da probam.  

PAKOVANJE U kutiji je farba, kremasti razvijač, rukavice i kesica balzama za negu i sjaj farbane kose. 

 

 

BOJE Phyto ima 16 boja u svom asortimanu, kao i kod BioKap farbi, i ovde mi je 7D (zlatno plava) bila presvetla pa sam dodavala malo tamniju (broj 6, tamno plava). Treba da znate i da Phyto nema jake izbeljivače kose, pa ne može da posvetli vašu boju više od dve do tri nijanse. Ako ste sedi, uzmite za nijansu tamniju boju od one koju očekujete posle farbanja. 

I ovde moram da podsetim da, kada mešate dve farbe, pomešate i razvijače (“hidrogene”) jer su i oni različite jačine, pa ćete tako najlakše dobiti u dva farbanja prilično ujednačenu boju. 

UPOTREBA Farba se koristi baš kao i konvencionalna, pomeša se sa razvijačem i nanese na kosu, pa ostavi 20 minuta. 

 

 

Priloženi balzam Phytobaume Eclat Couleur je odličan, i predlažem da kosu samo jednom operete šamponom (i to veoma blagim i bez silikona i SLS). Nakon maske očekujte divnu, svilenu i sjajnu kosu.  Takvo je, barem, moje iskustvo. 

SASTOJCI 

PhytoColor farbe imaju dosta negujućih supstanci, pa posle farbanja (čak i pre balzama) kosa nije krta i suva kao posle većine konvencionalnih farbi. 

U PhytoColor farbama je od  57% do 60% biljnih pigmenata (indijsko drvo, brazilsko drvo, ivanjsko cveće, kantarion, devojačko oko) i esencijalno ulje narandžinog cveta za hidrataciju i sjaj kose. UV-filteri su prisutni da čuvaju boju ali i kosu, a u farbama je i čuveni Phyto Ales uljni eliksir za suvu i bojenu kosu sadrži jedinstvenu formulu esencijalnih ulja koja dubinski prodiru, hidriraju, omešavaju kosu i vraćaju sjaj isušenoj kosi, a kožu štite od iritacije.

 

Nisam nikada imala alergijske reakcije na farbe, ali ako bilo šta prvi put koristite napravite test malom količinom farbe na koži.  Moje teme je zahvalno na Phyto farbama, jer nema ni iritacije, ni svraba i peckanja tokom ni posle upotrebe. Boja je postojana i nisam primetila da bledi i ispira se. Jednom mesečno farbam sede koje su u međuvremenu izrasle, i tom prilikom tek svaki drugi put farbam i ostatak kose. Vrlo često nanesem pre farbanja neko ulje za kosu na deo dužine koju želim da zaštitim.  

Inače, maska koja je sadržana u pakovanju farbe nije u prodaji kod nas, a od Phyto maski vrlo često koristim prvu ljubav, PhytoJoba, za hidrataciju suve kose sa jojobinim uljem. 

PhytoColor farbe možete naći u apotekama koje prodaju Phyto proizvode, a ja vam pišem dodatak na ovaj tekst čim stignu nove farbe, i čim ih isprobam. 

Ostavite komentar

Mica on 30/04/2019

Nisam ih do sad koristila ali sam primetila da ih koriste u salonu u koji idem vec par meseci, u Borci, i vidim da ih ljudi hvale. Pored toga koriste samo Helen Seward i olaplex tretmane, tako da pretpostavljam da imaju visok standard za proizvode....a ja vec jako dugo razmisljam o farbanju. :D

Ljiljana on 30/04/2019

Eto prilike da probate ove ili BioKap farbe. Meni su i jedne i druge odlične.

Vesna on 11/03/2023

S obzirom da imam psorijazu po glavi ...sta mi predvidjate ..koju farbu bez amonijaka.. jer je u pitanju psorijaza po glavi

Ljiljana on 14/03/2023

Draga Vesna, bez amonijaka su i Phyto farbe, i BioKap farbe, (a BioKap delicato su i bez nekih drugih sastojaka). Međutim, i najnežnije farbe imaju sastojke koji mogu iritirati već iritiranu i upaljenu kožu. Predlažem da kupite BioKap delikato i probate na maloj delu kože glave, da vidite reakcije. Drugi predlog je da uzmete neku od potpuno prirodnih farbi (to zapravo nisu farbe u pravom smislu reči nego kane i drugo bilje koje ima pigment, i ne mogu da posvetle postojeću boju kose, a količina boja je ograničena. Logona je imala takve potpuno prirodne farbe.