Mart 2018. Koozmetik

Hajde da mart bude posvećen kozmetici koju su kreirale žene: Koozmetik je su kreirale dve žene, prave ga po strogim normama prirodne kozmetike. Nedavno sam vam pisala o brendovima koje su osnovale dve doktorke, plasični hirug dr Bogdanović i dermatolog dr Nola. Evo sada nekih noviteta  sasvim različitog – prirodnog brenda o kom sam vam već pisala i koji mnogo volim, a osnovale su ga dve žene: Koozmetik.

Ovo su Jovana Antić i Daniela Stanković koje su osnovale brend Koozmetik. 

 

https://www.instagram.com/p/Bf8TiJGjh4_/?hl=sr&taken-by=koozmetik

 

Pročitajte moje utiske o KOOZMETIK preparatima za lice, i intervju sa Danijelom i Jovanom o tome kako su stvorile brend i kojih se vrednosti drže pri njegovom razvoju. 

 

Koozmetik je prirodna, ručno rađena domaća kozmetika, kreirana u skladu sa svim važnim načelima prirodne kozmetike.  Brend sada ima novitete, i oni su divni!

Losion za negu tela sa mirisom lavande i vanile, u bočici sa pumpicom, od početka je deo Koozmetik ponude. Sada je tu još jedan, novi losion, drugačijeg mirisa i upakovan je u teglicu  Sastav je gotovo identičan onom prethodnom,  (o kom možete čitati moje utiske ovde). Baziran je na ulju slatkog badema, ši puteru i kakao puteru, uz glicerin i aloju, obezbeđuje puno hidratacije i hrane za kožu.  

 

 

Tekstura je prelepa, odlično hidrira i ostavlja lak zaštitni film na koži, a ono što ga čini drugačijim od prethodnog losiona  je miris: ulja bergamota, mandarine, narandže i đumbira, donose čistu svežinu i energiju.  Ta divota od mirisa koji razbuđuje i raduje razlog je što losion držim pored kompjutera i mažem ruke, iako je za nijansu masniji nego što želim da bude krema za ruke koju koristim tokom dana (i rada). 

Kako  da izaberete između ova dva Koozmetik losiona za telo? Samo po mirisu: onaj sa vanilom i lavandom pravi je izbor ako ga koristite uveče pred spavanje, ovaj sa citrusima ako ga koristite ujutru i tokom dana. A ako i pomešate – nećete pogrešiti. Vodite se za svojim željama. 

Ovaj topli i blago začinjeni citrus osnova je za miris i ostalih novih proizvoda (ulja za masažu i dezodoransa), ali najintenzivniji je upravo u losionu za telo. 

 

 

Ulje za masažu je kompletno nov proizvod u Koozmetik ponudi.  Ulja za masažu su gušća od ulja za negu, pa ni ovo nije izuzetak.  Dobar izbor za ritual pred spavanje, gde ćete sebe umiriti blagom masažom uz večernju negu.  Suva koža će voleti ovo ulje i upiti ga tokom kratkog masiranja.  U njemu su ulja slatkog badema i jojobe, uz četiri citrusna ulja koja daju i topao citrusni miris tipičan za ovu liniju za negu tela. Miris je blag i ne zadržava se dugo na koži.

 

KOOZMETIK DEZODORANS

Koozmetik ima dve vrste dezodoransa: u teglici i u stiku. 

Dezodorans u teglici je simpatičan, ali morate imati špatulicu za vađenje jer je čvrst, u vidu gustog balzama i malo ga rastopiti na rukama pre nanošenja. Ovaj u stiku je praktičniji za upotrebu, a sastav im je isti.

 

 

U njemu je ulje kokosa koje neguje kožu, laurinska kiselina koja deluje na bakterije, gljivice i viruse. Ši puter ima hidrirajuću ulogu a pčelinji vosak antibakterijsko dejstvo. Soda bikarbona prirodno počišćava i balansira pH kože. 

Miris je divan, sastojci neguju kožu ispod pazuha koja je izložena stalnoj depilaciji i upotrebi raznih manje ili više agresivnih sastojaka dezodoransa ili atniperpiranata koji zaustavljaju znojenje.

U Koozmetike dezodoransu sve je prirodno i neškodljivo za kožu. A koliko je efikasno? 

Prirodne dezodoranse, pa i ovaj Koozemtikov treba sami da isprobate da biste ocenili da li za vas deluju, zavisno od količine i načina znojenja, ako vas dovoljno štite, to je sjajna vest, oni mogu biti dobar izbor za vas. 

Za mene su dovoljno dobri tokom zime, ali tokom prvih toplijih dana moram da tragam za drugim opcijama.  Ipak, rado posežem za njima i u letnjim u danima vikenda kada ostajem kod kuće.  Zato, ako prirodni dezodoransi nisu dovoljno snažni da spreče širenje neprijatnih mirisa, predlažem da ih koristite ipak povremeno, kao opciju kada ste kod kuće. Poslužiće kao mali odmor od hemikalija, i negovaće umornu i često iritiranu i grubu kožu pazuha.  

Koozmetik proizvode možete kupiti posredstvom sajta brenda

A ako želite više informacija o dezodoransima, potražite ih u mojim prethodnim tekstovima. 

 

Kako da odaberete dezodorans za sebe pročitajte i ovde   

 

 

O dezodoransima bez aluminijuma, pročitajte ovde.

 

 

 

——————————

 

 

Ostavite komentar