Nije lako brendu posvećenom ne samo prirodnoj nezi i oraganskim sastojcima, nego filozofiji suštinske povezanosti veze čoveka sa prirodom, da se ukopi u kozmetičke trendove koje nameće tržište.  A tržište nameće žeđ za novim proizvodima, novim teksturama, novim postupcima u nezi… Novim temama za priču, reklamame i društvene mreže gladne informacija.  

Prirodna kozmetika koja ne pravi kompromise sa sastojcima, nema na raspolaganju sve one supstance kojima može da se formuliše raskošna, gusta pena za čišćenje lica.  Utoliko je Weledina nova pena za umivanje vredna pažnje ljubitelja prirodne kozmetike.  Jer ona je, stvarno, dobra. 

Penu sam dobila kao uzorak za probu pre njenog lansiranja na tržište, prilikom posete Weledi, upakovanu u bočicu sa pumpicom kakva je i danas u prodaji, ali čisto belu, bez plave etikete po kojoj je sada možete prepoznati na policama. 

 

 

Probala sam je kada sam se vratila sa putovanja, i odlučila da sačekam lansiranje da o njoj nešto više napišem. 

Weleda Blaga pena za čišćenje (Gentle Cleansinf Foam) ušla je pre nekoliko dana u naše apoteke, pa evo mojih utisaka za one koji bi želeli da probaju novi prirodni čistač za lice. 

KOME JE NAMENJENA Pena je namenjena normalnoj i mešovitoj koži, ima i blago adstrigentno delovanje – a to znači da smanjuje upadljivost proširenih pora na koži. Pena je veoma nežna pa mislim da bi prijala i osteljivim kožama. 

TEKSTURA I MIRIS  Ovo je laka pena koja  se brzo topi na koži, pa nećete dobiti gustu, penušavu teksturu tipičnu za ove vrste čistača za lice. Miris sadrži citruse i lavandu, za mene je pomalo gorak, zelen, veoma čist i svež. Ne očekujte  tipičan citrus, a još manje lavandu. 

 

 

SASTAV  Nežni omekšivači i čistači prirodnog porekla poput koko glukozida čiste kožu bez iritacije i isušivanja kože, glicerin je hidrira, a ekstrakt organskog hamamelisa je tu za protivupalno i adstrigentno delovanje (blago skupljanje ćelija na površini kože). Tu je i beli slez  koji umiruje i hidrira, ne bez razloga noseći sastojak Weledine linije za bebe sa posebno osetljivom kožom.  Kada se govori o Weledi, nije potrebno posebno napomenuti da nema sintetičkih boja, mirisa, mineralnih ulja…

INCI / sastav: Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Coco-Glucoside, Fragrance (Parfum)*, Cocoyl Proline, Althaea Officinalis Root Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Distillate, Disodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Sodium Cocoyl Glutamate, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*. (* iz prirodnih esencijalnih ulja).

DELOVANJE  Koža je čista i meka na dodir, a čišćenje ovom penom je neće isušiti, ili iritirati.  Dobro otklanja nećistoće sa lica, naročito višak masnoće, i T-zonu ostavlja matiranom, ali ne i dehidriranom.  Zato je toplo preporučujem uz jutarnje umivanje    Ali i za večernje čišćenje lica, posle skidanja šminke.  Osetićete kako je koža meka i spremna za večernju negu.  

UPOTREBA Nanesite je na vlažnu kožu, blago umasirajte i isperite mlakom vodom. U uputstvu za upotrebu piše da se može naneti i tuferom – meni se ovaj način ne dopada jer nemam osećaj da umivam lice mirisnom penom – a zašto bismo se lišili tog uživanja?  Na ambalaži stoji i napomena da treba izbegavati zonu oko oka, jer ova pena nije namenjena čišćenju šminke sa oka.  Činjenica je da se ona neće izboriti sa maskarom, ili sa jačim pigmentima senke za oči, ali tome nije ni namenjena. Ipak, ne morate brinuti oko iritacije oka, pa slobodno umijte celo lice. 

 

 

CENA nove Weledine pene je trenutno 1225 dinara, što ne znači da je u nekim apotekama nećete naći za nešto manje novca.

Čišćenje kože je važno. Podsetite me da vam napišem nešto o dvostrukom čišćenju o kom se poslednjih par godina mnogo priča. 

Ostavite komentar

Ivana on 07/02/2018

Odlican tekst. Sigurno cu probati.

Ljiljana on 11/02/2018

Hvala Ivana.

Šta mi treba? on 07/02/2018

Slažem se sa svime što je napisano, posebno sa delom o tome koliko je Weledi kao potvrđeno prirodnom i proverenom brendu teško da za određene proizvode isprati trendove, odnosno koliko je njima teže nego klasičnim komercijalnim brendovima da nešto proizvedu. Pena mi jako prija, inače.

Ljiljana on 11/02/2018

@stamitreba Čekam tvoje utiske