Na ulazu u Weledinu upravnu zgradu čeka vas platno na kom su otisci ruku radnika Welede

 

3. okotbar 2017.

Jesen mi već nekoliko godina donosi poklon kom se unapred radujem: posetu Weleda vrtovima i fabrikama, uvek sa grupom odabranih blogera ili novinara iz Srbije. A Weleda, koliko god puta je posetili, uvek donosi nove inspiracije: ovaj put su to sveprisutne boje. Jarke, pune energije, preuzete iz vrta u cvatu, krase zidove, kuće, proizvode Welede. 

Priroda je u ovom biodinamičkom vrtu, jednom od najvećih u Evropi, bujna, zdarava, plodnošću i lepotom izdašno uzvraća ljubav i pažnju kojom je okružena.

 

 

Iz bašte zakoračite u zgradu u kojoj se proizvode kreme, a tamo vas dočekaju iste te boje. Krenete u apoteku da vidite gde se prodaje Weleda u Nemačkoj, a tamo – dugine boje. 

 

 

I posle toliko godina  poseta Weledi – i mi smo ponešto naučili. Oblačimo se prikladnije. Opušteniji smo u ovom rajskom okruženju.  

 

Urednica Sense @Jass.mi.na i @budilepa 

Boje su tu sa razlogom. Daleko od banalnog kopiranja boja iz prirode, Weleda unosi oblike i nijanse na zidove svojih zgrada, zaobljava ćoškove da deluju prirodnije, izbegava “prave” uglove kojih u prirodi nema, vodenim slapovima i promajom hladi prostorije, ne rasipa energiju… Boje ambalaže Weleda proizvoda odabrane su u skladu sa saznanjima kolorterapije: svaka boja ima svoju energiju i drugačije utiče na nas. 

 

 

Weleda je kreirala svoje prozvode prema nosećim biljkama: zaštitnički neven je noseća biljka linije za bebe i decu, regenerativni nar je obeležio negu lica i tela za zrelu kožu, ruža je tu da hidrira, štiti i umiri kožu lica i tela. Evo ih sada i za vas. Predstavljam vam neke od meni omiljenihWeleda  boja. 

NARANDŽASTA, PUNA SUNCA

 

Neven i pasji trn u Weleda vrtu u jesen 2017.

 

Neven uzgleda kao odraz sunca na zemlji, a Weleda voli sunce i njegovu energiju.

Oko 30 tona nevena ubere se ručno u Weledinom vrtu svake godine, a osim u liniju za negu beba, ovaj lekoviti cvet je i u ulju za masažu osetljive kože. 

 

 

Masažno ulje od nevena puno je karotenoida, flavonoida, lekovitih protivupalnih supstanci, ono oporavlja kožu i pomaže joj da se lakše izbori sa izazovima spoljne sredine.  Uz neven ovde su i ekstrakti umirujuće kamilice i pročišćavajuće breze. Neven je u baznom ulju suncokreta, bogatom vitaminom E, još jednim antioksidantom. 

Masažna ulja su gušća od ulja za negu, a ova su gušća od tzv. suvih ulja. Masažno ulje nevena je tek malo gušće od drugih Weledinih ulja, dovoljno da dozvoli glatke pokrete masaže, ali ne i previše da ostavi deblji masni sloj na koži.

Masaža je divan ritual nege, i nije potrebno da budete fizioterapeut da biste je sebi priuštili. Dovoljno je da mišiće masirate od stopala naviše, da uvek počinjete od periferije i idete ka centru (tela). Ne zaboravite da izmasirate stopala i prste na rukama! 

Lepo je uvek imati neko masažno ulje pri ruci i, blagom masažom, par puta nedeljno, nahraniti kožu i umiriti se pred spavanje. Moji su favoriti neven i breza.

 

 

Kremasti tuš-gel od pasjeg trna pretvara tuširanje u ritual nege uz uživanje u okrepljujućem i mekom citrusnom mirisu. Uz liniju od nara, ova od pasjeg trna ima miris koji najviše volim. Baziran je na mirisima narandže, grejpa i mandarine. 

Pasji trn – često ćete naići i na ime “vučji trn” –  grm je koji rađa narandžaste bobice pune vitamina, (pa Weleda od njega pravi i okrepljujući sok), a ovaj tuš gel sadrži ulje ovih bobica i njihovog semena, uz ulje susama. Bogati uljima, Weleda kremasti gelovi za tuširanje više liče na losione za negu nego za higijenu, a blagi deterdženti su šećeri biljnog porekla (koko-glukozidi). Suvišno je reći da ovde nema sulfata. 

Koža je nakon tuširanja meka i nahranjena, pa ponekad možete da se provučete i bez naknadnog mazanja. 

 

CRVENA PUNA ENERGIJE

Weledina linija od nara ima nezaboravan senzualan miris na bazi naranžde, davane i vanile,  elegantan i nenametljiv, provlači se i kroz kreme za lice i kroz proizvode za negu tela.  

 

 

Weleda linija od nara je puna antioksidanata iz košpica ovog voća i namenjena je regeneraciji zrele kože. Majstor balansa i stimulansa nar je sjajan izbor sastojka za zrele godine. O svom omiljenom Serumu od nara sam već pisala, a evo sada i dva prekrasna proizvoda za telo, kremasti tuš gel i ulje za negu tela. 

 

 

Weleda ulje od nara kreirano je od bogate kombinacije ulja jojobe, susama, suncokreta, pšeničnih klica, makadamije, i košpica nara. Sjajna kombinacija obezbeđuje vlagu, lipide, antioksidante, vitamine… i jedino je Weledino ulje koje se može koristiti i za negu kože lica. 

Kao i ostala, i ovo je ulje pakovano u tamnu staklenu bočicu koja čuva sastojke od svetla, a neravnine u staklu sa strane bočice pomažu da je ne ispustite kada su vam ruke klizave. 

Meka, nahranjena, elastična i mirisna koža: pravo savršenstvo. 

 

 

Kremasti tuš gel nara je jedan u nizu divnih negujućih gelova, a u ritualu tuširanja uživate i vi i vaša koža. Koliko je ovaj gel bogat hranljivim organskim uljima, neka vam kaže sastav: u njemu su ulja susama, suncokreta, makadamije i košpice nara. 

 

ZELENA PROČIŠĆAVA

Breza je poznata po svom pročišćavajućem (modernije je reći detox) delovanju, a Weleda za svoje proizvode koristi list ovog nežnog, belog, šaputavog stabla.  Weleda je prema brezi nežna i bere samo one listove koji se mogu dohvatiti sa zemlje, i koje joj biljka sama pruži. Ostatak listova breza mora da sačuva da bi ostala zdrava. 

 

Breza u Weleda vrtu u jesen 2017.

 

Weleda ulje protiv celulita od breze – Weleda ne navodi puno “kliničkih istaživanja” za svoju kozmetiku, ali ulje breze je prošlo testove da bi moglo biti nazvano “uljem protiv celulita”.  Test je dokazao je da deluje, kao rezultat daje značajno poboljšanje stanja kože – više elastičnosti, glatku i negovanu kožu. 

 

 

Ako ste umorni od raznih anticelulit tretmana, evo jednog preparata koji je prijatan, mirisan, i odlično neguje kožu.  I organski je. 

Ekstrakt organski gajenih breza, ruzmarina i ruskusa stimulišu metabolizam kože, a bogata noseća ulja je neguju, poput ulja pšeničnih klica i jojobe. Citrusni miris zasnovan na grejpu i čempresu tu je da pobudi vašu energiju za bolju masažu i više optimizma u ovoj borbi. Ništa nije slučajno!

Kao masažno ulje, i ovo je, poput onog od nevena, gušće, ali svejedno na koži ostavlja divan svilen i gladak trag. Idealno je da se koristi tokom cele godine na zonama zahvaćenim celulitom. 

Narandžasta crvena i zelena, divne boje jeseni. Weleda ulja zasnovana su na organskim sastojcima: ekstraktima i hladno ceđenim biljnim uljima. 

 

 

Prirodna ulja ili mineralna? Weleda nema dilemu. Osim uobičajenih razlika koje smo svi nekada čuli, o tome da mineralna ulja prekrivaju kožu zatvarajući pore, da nisu kompatibilna sa lipidima kože, Weleda ima dodatni argument. Mineralna ulja potiču iz fosilnih goriva, izvučena su duboko iz zemlje gde su tavorila čitavu večnost ne videći sunce. Nemaju energiju. Prirodna su ulja, zato, puna energije sunca i biljne snage. 

A sunce nas je, uprkos prognozi, pratilo i ove godine u Weleda vrtu.  Kišobrane smo dobili za svaki slučaj, a raširili samo za slikanje – radi dodatnih boja. 

 

 

Ekipa sastavljena od farmaceuta, blogera i novinara iz Hrvatske, Makedonije i Srbije provela je sunčan i inspirativan  dan u Nemačkoj, na Weleda imanju u Švebiš Gmindu.  

 

 

Ako želite još utisaka, i to u video izdanju, potražite ih na vlogu Ana2Cats koja je bila naša draga saputnica. 

A kada se vratiš kući, odeš na pijacu da osvežiš utiske o jesenjim bojama. 

 

Bajloni pijaca, jesen 2017.

 

I opet su tu žuta i crvena. Vise na svakoj tezgi u vidu odvratnih, nerazgradivih, jeftinih, tankih kesa. Prilikom svakog odlaska na pijacu, donećete kući pregršt ovog smeća koje će završiti na granama drveća, u utrobama riba, u baštama, u zemlji, zakačeno u žbunju pored reka i potoka poput nekih nakaznih ukrasa koji su naša slika na ovom svetu. Ako odete u samoposlugu, donećete kući još gomilu kesa drugog brenda i drugih boja. U apoteci će vam kutiju aspirina staviti u kesicu. U uzaludnom čekanju da zakonodavstvo uradi nešto, možete i vi. 

 

 

Potreban vam je samo ceger, i par kutija za voće i jaja. Možete se vratiti kući bez ijedne kese. Sa pravim bojama jeseni.  Nemojte mi reći da ovo nema veze sa pričom o Weledi? 

Boje prirode su tu. Samo ih treba prepoznati i zavoleti. 

 

Ostavite komentar

Katarina on 04/10/2017

Nisam imala prilike da isprobam Weleda proizvode, ali bih jako zelela. Sve sto sam cula mi deluje jako primamljivo. Da nam je srece, pa da su nam svi proizvodi eko :/ :)

Dragica Vukomanovic on 04/10/2017

Woooooow, Weledaaa <3 Obozavam gelove za tusiranje od pasjeg trna i nara, a za moju bebicu od 8 meseci, vec od prvog dana sam koristila kremu od nevena protiv ojeda za osetljivu regiju ispod pelena. Savrsena je!! Mnogo bi me usrecio ovaj paket! :)

Jovana Stankovic on 04/10/2017

Weledine proizvode obozavam. Probala sam njihovu kremu za negu oko ociju, i njihovu baby kremu za pelensku regiju i kremu za lice bebe od nevena. Zaista su fenomenalni.

JelenaP on 04/10/2017

Jako mi se svidela njihova pasta za zube od nevena, potpuno je drugačija od bilo čega što sam do sad probala. Takođe sam koristila i kremu za ruke, od narandže. Ima dosta intenzivan miris, tako da je nisam koristila često. Imam trenutno i njihov roll on od nara, za koji moram reći da mi nije dovoljan za potpuno neutralisanje neprijatnih mirisa. Dobila sam juče kremicu za bebe za lice, kažu da je dobra za nadolazeće hladno vreme i vetar pa ćemo probati. Za sad, na prvo korišćenje, mogu reći da ima veoma bogatu konzistenciju i veoma blag miris. A za učinak ćemo još videti :)

Slavica Milovanovic on 04/10/2017

Do sada nisam imala prilike da probam nista od Welede, a zaista bih volela, posebno bb kremu... Sto se tice ekoloskog pitanja-od malih nogu sam vaspitavana da treba da zastitimo okolinu i prirodu... Da nikada ne bacamo otpatke na ulici, da umesto plasticnih kesa koristim cegere, da plasticne flase bacam u kontejnere specijalne za to, da racionalnije koristim vodu i struju itd.. Smatram da onoliko koliko pruzimo prirodi, njenom ocuvanju i zastiti, da cemo toliko dugo uzivati u svim njenim lepotama.. Inst-slavicamilovanovic90, Fb-Slavica Milovanovic,

Vinks on 04/10/2017

Divan tekst, jos divnije fotke! Gledala sam i Anine vlogove i svi Weledini vrtovi izgledaju kao da su iz bajke! :) Nisam njihovo nista probala jos uvek, ali imam veliku zelju. ☺

Mila on 04/10/2017

Volim prirodu i cuvam je.Izvidjac sam od malena.Cesto se pitam da li ljudi u Srbiji imaju ekolosku svest.Najvise me zaboli kada u gustoj,prelepoj sumi naidjem na smece.Pa jel trebalo tamo da se ode,da se izruci smece!?Gledam fotografije iz Welede i uzivam.Koliko pruzas prirodi,ona ti duplo vraca.

Jasna on 04/10/2017

Ja sam upoznata sa konceptom i aktivnim principa upotrebe biljaka u njihoj kozmetici, jer sam po struci biotehnolog. Od trenutka a ima tome 20 godina, ja koristim iskljucivo tu vrstu proizvoda, osim ovog jos jedan francuski. I ZNATE zasto sam odusevljena svakom ovom vasom godisnjom reportazom, jer zamisljam da bih jednom ono sto znam iz knjiga , mogla da vidim uzivo. To je moj dozivljaj. To je ispunjenje mog sna. Ja se ne zalim u smislu neispunjenja struke, radim sa lekovima, ali primarno ono sto srce i ono sto sto ja verujem i koristim kad je osoba generalno zdrava , a potrebna mu je KVALITETNA NEGA jeste WELEDA.

ivana on 04/10/2017

Moja desetomesecna beba koristi kompletnu Weleda liniju od nevena za negu i odusevljeni smo ucinkom, posebno kremom za pelensko podrucje. Ja i suprug uzivamo u blagim tusiralicama-do sad smo probali kremaste gelove za tusiranhe od nara i od badema i zelimo da probamo i ostale-citrus, pasji trn ( mozda neki zaboravih). Za ciscenje i toniziranje lica koristim 2U 1 Tonik u onom tamnom pakovanju i prilicno sam zadovoljna a kao antirid kremicu od divlje ruze. Dakle, Weleda je u nasoj troclanoj porodici brend br.1 za negu koze! Zavidim Vam na jedindtvenoj prilici koju ste imali kada ste se upoznali sa sadrzajem Weleda baste!

Vanja Bjelica on 04/10/2017

Weleda je za mene prvi i pravi izbor kada je nega u pitanju, buduci da je ona na sebi svojstven nacin pravi dodir sa prirodom i svim blagodetima koje ona pruza. Verno sam pratila vase putovanje u Weledin centar i mogu da kazem da sam izuzetno srecna sto nam je tako vrhunska kozmetika dostupna, sto izuzetni i posveceni strucnjaci brinu barem o maloj oazi, cuvajuci je od svega onoga sto je stetno i na zalost ljudsko. Weledin koncept je savrsen, jedan mikrokosmos i kojem priroda moze da radi ono sto najbolje ume, da stvara-radja, raste, umire u miru i tisini, a da se u isto vreme razvija jos bujnija. Weledine proizvode koristim godinama, trenutni najveci favorit mi je serum od nara, dok beba uziva u liniji od nevena i belog sleza. Raduje me sto su se pojavili i novi proivodi, i drago mi je sto se njihova tradicija nastavlja i ne gubi na vitalnosti. Sve pohvale i za vas koje ste bile u Weledinom centru i omogucile nam da osetimo barem delic one magije tamo, a u kojoj mozemo da uzivamo kroz njihove proivode. Za mene je Weledin centar savrsen primer kako mi prirodi u sustini ni nismo potrebni da bi ona zivela i opstajala, sa druge strane ceo taj koncept ima za cilj d a probudi u covekovoj nutrini ono sto mora i treba da zna, a to je kako da sazivot sa prirodom bude ravnopravan i cestit. Veliki pozdrav za Vas. <3

Nataša Pivnički on 04/10/2017

*Volim Weledu i rado je koristim.Jako mi je prijao gel za tuširanje od nara i maska za lice od irisa.Tiha patnja mi je da probam njihovu kremu za ruke od badema ili neki od novih proizvoda. Radujem se svakom vašem izveštaju iz Welede, a posebno su mi inspirativne bile reportaže "Ane2Cats".Sve pohvale!

Elvira Djurdjic on 04/10/2017

U Weledu sam se zaljubila koristci set za borbu protiv celulita- piling i ulje od breze. Nesto lepse nisam probala! Plasticne kese vec odavno ne koristim, vec umesto njih imam one ceger kese iz IKEA koje su mi rasejane po svim torbama, jer su male i jednostavne za poneti. :) jedna ovako lepa sarena, vesela i razigrana sa lepim sadrzajem bi ulepsala ove tmurne jesenje dane koji nam slede :)

Jasmina Blazic Stosic on 04/10/2017

Sve Weledine proizvode koje sam probala mogu samo da pohvalim. Mozda one sa nevenom mali vise jer beskrajno verujem u dejstva tog cveta. A sto se ekologije tice mislim da je ljudska glupost,povrsnost i pohlepa Dovela do ove strahote kojom smo okruzeni ... Imam svoj ceger i kao svaka pristojna somborka pletenu korpu.Ali kese se slivaju i dalje jer se stvarno sve i svasta trpa u taj otrov.

Ljiljana on 05/10/2017

Ceger je uostalom lepši. A i trendi je! Sombor je lep zelen grad pa neka takav i ostane

Tanya Babjak on 04/10/2017

Weleda je jedna fenomenalna kompanija sa proizvodima koje znam da je neko pravio sa ljubavlju i nekom radoscu koju osecam kada uzmem nesto iz prirode. Sve preko linije za telo, gelova za tusiranje, negujucih i masaznih ulja, pa sad i u trudnoci ulje za strije, tako i linije za lice neguju i raduju moje telo! Kozmetika za koju nemam ni jednu zamerku!

Bojana on 04/10/2017

Nikada do sada nisam imala prilike da probam Weleda proizvode, ali naravno da bih volela, po komentarima vidim samo pozitivne kritike.Sto sr tice zastite zivotne sredine, od malena sam vaspitavana da ne bacam smece van kante namenjene za to, ovome sam naucena dok sam bila vrlo mala, a kasnije sam i sama uvidela koliki je znacaj prirode pa sam se i ponasala u skladu sa tim.

Jelena on 04/10/2017

Najdivnija i msjprirodnija kozmetika. ..Sve pohvale. .

Jelena on 04/10/2017

Omiljeni proizvod...definitivno piling za telo od breze, obozavam da ga koristim. Probala sam i njihove kreme od irisa i ulje od citrusa koje je fantasticno.Imam jako osetljivu kozu i Weledine kremice mi bas prijaju. <3

Kristina on 04/10/2017

Weleda je za mene sinonim za čisto, prirodno, brižno, toplo, svetlucavo i nežno. Sam pogled na njihove proizvode, divnu prirodu u Weleda vrtu, kao i čitanje Vaših doživljaja i utisaka, dočaravaju svu lepotu prirodne kozmetike i stvaraju želju za kvalitetnom i prirodnom negom. Kao brend sa dugom tradicijom, NaTrue sertifikatom i proizvodima od prirodnih, organskih sastojaka, Weleda zasluženo dobija naše poverenje. Za prirodnu kozmetiku sam počela da se zanimam pre par godina, pa mi je čitanje (proveravanje) sastojaka na poleđini ambalaže postala navika, jer, ipak, nije sve što je ,,prirodno'' - stvarno prirodno. :) Kada je Weleda u pitanju, za tim uopšte nema potrebe. :) Volim što brinu o prirodi i čoveku, što se trude da podignu svest kod ljudi o značaju očuvanja životne sredine (ambalaža koja se reciklira i FSC oznaka), a ovo što ste napisali za brezu, da beru samo listove koje mogu da dohvate, to me je tako raznežilo... ,,U harmoniji sa čovekom i prirodom'' - njihov moto sve govori. <3 Ah, te plastične kese... Ja ih uvek odbijam kada mi ih ponude u prodavnicama, jer sa sobom nosim svoju torbu. Zaista nije teško da svako od nas bar malo učini za dobrobit prirode. Bacanje smeća u kontejnere (a ne pored njih!), gašenje sijalica koje bespotrebno gore, šetnja i vožnja bicikla umesto automobila, korišćenje ekološkiih proizvoda u domaćinstvu... Iako sve to nekome može delovati beznačajno i zanemarljivo, nije. Svako uradi ponešto malo, svakoga dana, i to naše ,,malo'' odjednom više nije malo, već ogromno i važno. Priroda ceni našu brigu o njoj i zna kako da uzvrati. Višestruko, čak! Weleda to zna... <3

Ljiljana on 05/10/2017

Draga Kristina Weleda jeste inspirativna i ja se uvek vratim sa još većom potrebom za čuvanjem prirode. Hvala na sugestijama na tu temu

Ljiljana on 05/10/2017

Draga Kristina nijedan pojedinačni akt nije uzalud. Mada bi bilo lepo da je masovnije.

Jelena Sofranic on 04/10/2017

Prelepo! Obožavam liniju od badema kao i Skin food kremu. Veoma me zanimaju novi proizvodi, pogotovo BB krema.

Ana N. on 04/10/2017

Redovno pratim godišnje izveštaje sa posete Weledi, uke se ima šta pročutati novo, a i melem je za oči. Priznajem da sam više koristila Dr Hauschka nego Weleda proizvoda, ali broj ipak nije zanemarljiv, a utisci su divni. Kreme za ruke, tuš gelovi, losioni za telo, sve je krasno! Veliki sam fan nara i badema,mada priželjkujem da probam brezu, balzam za usne, mleko za čišćenje lica i paste za zube. Volela bih jako da probam i njušnem sve to čega nema kod nas. A eko priča, to je makar jednostavno - u tašni uvek imam dva spakovana cegera za prodavnicu, a na pijacu ne idem bez kolica. Kesa ne treba, hvala! Super tekst i super poklon!

Ljiljana on 05/10/2017

Hvala Ana. Dr.Hauschka ima isti pristip prirodi ali nesto zahtevniji u nezi.

Marija on 04/10/2017

Nisam nikad koristila nista od Welede ,ali cula sam dosta pozitivnih komentara od prijateljica narocito o liniji koja je namenjena malisanima :) Volela bih da isprobam .

Vesna on 04/10/2017

Nisam probala ništa od Welede ... Znam da nije opravdanje ali u mom gradu nema njihovih proizvoda, pa samim tim ni promocija, a ja volim da malo " izvrtim " po rukama sve te divne stvarčice, da pomirišem, iščitam deklaraciju pre nego što ih kupim ... Doduše, postoje i on line prodavnice ali ja bih volela da bar ta prva kupovina bude " tête-à-tête" ...no, videćemo ...

Tamara Pejovic on 04/10/2017

Mojoj kozi veoma prijaju proizvodi sa hranljivim i hidrirajucim sastojcima. Izmedju ostalog, probala sam Weledinu Skin food, koja se pokazala kao proverena slamka spasa za koju se odlucujem kada mi je koza jako dehidrirana i suva. Koristila sam i kremu za suvu kozu od Divlje ruze, za koju smatram da je odlicna za suvokosce. Sve preporuke za njihove proizvode!

Ljiljana on 05/10/2017

Skin food je spas!

Nataša on 04/10/2017

Nisam imala pojma šta je pasji trn dok nism probala Weleda gel za tuširanje. Ljubav se rodila istoga trena :D

Suzana on 04/10/2017

Kako bih ja volela da se nadjem u tom vrtu Welede,da osetim miris raznobojnog cveca i da uzivam u tim divnim bojama. Obozavam prirodnu kozmetiku i uvek se radujem kada kupujem novi proizvod jer se uvek odusevim prvo tim divnim prirodnim mirisima a onda kvalitetom proizvoda. Meni omiljen Weleda proizvod za lice je krema tj.fluid za mesovitu kozu od Irisa a za telo ulje od nevena posle koga je koza svilenkasta i nezna. Sto se ekoloske svesti tice ona se mora podici na visi nivo ,priroda nam mnogo toga daje Pozdrav

Svetlana on 05/10/2017

Zelim samo da Vas pozdravim i kazem da redovno citam blog. Odlicne informacije su mi pomogle da se resim pigmentacije na licu. Sada i moje devojcie redovno prate Vase tekstove. Sto se tice ekoloske svesti mislim da ako dovoljno paznje posvecujemo sebi, svom zdravlju i izgledu, onda je sasvim ocekivano toliku istu paznju posvetiti svojoj okolini. Inace se profesionalno zastitom zivotne sredine i smatram da je pred nama dalek put ali dovoljno je i krenuti njime i povesti sa sobom sve ljude u nasoj okolini. Veliki pozdrav.

Ljiljana on 05/10/2017

Pa mi od vas možemo da dobijemo savete o zaštiti prirode:)

Slavica Jocuc on 05/10/2017

Weleda proizvodi su perrfektni ! Organski , pravo iz prirode ,najbezbedniji I najkvalitetniji .Podrzavam Weleda kozmeticku liniju ...

Jekac on 05/10/2017

Meni je Weleda sinonim za kvalitet, a kod njih posebno volim to što nema nikakvog preterivanja već su krajnje iskreni i objektivni. Nema pompeznih obećanja i kilometarskih opisa već rezulati govore umesto njih. A posebne emocije imam prema kolekciji za bebe i decu, što me podseti da treba da odem po novu tubu paste za zube koju junior obožava. Ja, sa druge strane, nekako uvek završim sa mirisom badema. Probala sam i ostale linije, ali se njemu uvek vratim :)

Ljiljana on 05/10/2017

Badem je najnežniji. Divan je.

JOKA67 on 05/10/2017

Volim prirodnu kozmetiku,a Weleda je vodeca medju njima!Neven je biljka sa milion korisnih sastojaka koje su savrseno upotrebljeni od strane Welede koja nas je obradovala savrsenom negom!

Adrijana on 05/10/2017

Tokom fotografisanja prirodnih lepota za konkurs Weleda Inspiracija 2017 trudila sam se da sve što fotkam bude u "živom" stanju, dakle da svaki cvet ili plod bude na svojo stabljici ili grančici. Lepota je ipak kad je ruža sveža, mirisna i neubrana, ponosito stoji na svojoj stabljici i uživa u ovim poslednjim zracima sunca i tek predstojećim kapima kiše. Tome učim i svog sina, divno je što me je obasipao usput ubranimmaslačcima, belim radama, narcisima proletos, ali još divnije je posmatrati ih kako se vijore na vetru. Učimo se i da se smeće ne baca kojekuda, već u kantu za smeće jer time zagađujemo svoju okolinu i srećna sam što malac prihvata moje lekcije o našoj društvenoj odgovornosti ka svemu lepom što nas okružuje. Želimo čistiji svet pun različitih boja! Weledine proizvode nisam koristila, a svakako hoću i želim. :)

Ljiljana on 05/10/2017

Bravo za učesnike #weledainspiracija2017 konkursa

Iva on 05/10/2017

Ljiljo, divna reportaža ♡ ukućani dosta kupuju flaširanih napitaka - pa sam ih naučila da odvajamo plastične čepove za akciju čep za osmeh :) PET ambalažu i karton/papir nosim u one reciklažne kontejnere. Ono što je dobro iz rinfuza - tako i uzimamo. Trajnih torbi imamo nekoliko i to je zaživelo. Nosim staklenu flašicu sa sobom iz koje pijem čaj :D baterije, kao i električni uređaji se mogu reciklirati, postoji ona čuvena akcija keš za treš. Kupujem uglavnom kozmetiku biorazgradivog sastava, odeća i obuća i aksesoari su mahom od prirodnih materijala.

Ljiljana on 05/10/2017

Bravo Ivo, nista manje nisam očekivala od autora bloga koji se zove Prirodna kozmetika

Milica Giljen on 05/10/2017

Trudim se da koristim što manje konvencionalnu kozmetiku a što više prirodnu. Ono što nanosimo na kožu važno je jednako kao i ono što jedemo. Sa Weledom sam uvek imala pozitivna iskustva, prvi put kada sam odlučila da isprobam neke od njihovih proizvoda bilo je to zahvaljujući Vašoj preporuci.

Ana on 05/10/2017

Postovana, Nakon sprovedenog istrazivanja, imajuci u vidu posebno vase savete, odlucila sam da koristim i Weleda proizvode. Zainteresovao me je citav koncept poslovanja kompanije za koji mogu reci da je danas prava retkost. Radno okruzenje, uslovi, briga o zaposlenima, pa i saradnja sa spoljnim saradnicima, govore o misiji kompanije samo najbolje. Sami proizvodi su nekako bazni po sastavu, odnosno jednostavo uzimaju iz prirode komponente koje dalje nama korisnicima daju benefite. Takodje, pakovajna su prave mere- otmena i prakticna. Slicni proizvodi drugih proizvodjaca traju dugo ne menjajuci se. Hvala Vam sto vase znanje delite sa nama. Srdacan pozdrav,

Ljiljana on 07/10/2017

Hvala vama, Ana.

Danica on 05/10/2017

Definitivno i uvek skin food krema neodoljiva u svakom pogledu! A iris lagani fluid kao jutarnja i večernja hidratacija! Weleda mi je uvek prvi izbor jer ima stvarno sve što treba i meni i klincima! Pozdrav

Ivana Peric Komsic on 05/10/2017

Nisam probala nijedan proizvod iako sam cula reci hvale . Ono sto je meni pricuklo paznju je bb krema :)

Suzana Radić on 05/10/2017

Pre svega, kao i uvek, divan tekst, divne fotografije, raj za oči i dušu! Weleda je brend koji još uvek nisam probala ali sam njen ljubitelj već unapred zbog principa koje zastupa i zaista bi mi prijalo jedno isprobavanje Weledinih proizvoda. Pratim ovaj brend na svim mrežama, kao i Vas. Instagram colourful.susie, fejsbuk Сузана Радић. Verujem da će me sreća i karma poslužiti :) <3 Moj osvrt na ekološka i moralna razmišljanja : -"Ne prljaj (ni na koji način), nemaš pravo! Eko logija mi je bila izborni ali jedan od omiljenih predmeta na fakultetu. -Stop testiranju na životinjama! -Potpuno prirodni, organski i veganski proizvodi su ultimativni! Budi lepa a da bi bila lepa moraš biti zdrava i humana jer lepota je ono što iz Tvog karaktera i zdravlja (koje zavisi od karaktera) izbija i prikazuje se na površini. Dato nam je da živimo u raju na Zemlji, cenimo i negujmo našu planetu Zemlju, naš rajski vrt! <3 :)

Jeca on 07/10/2017

Dobila sam na poklon kremu za ruke od badema i odusevljena sam kako ambalazom tako i ucinkom. Predivna je,ima blagi miris i izuzetno lepo neguje.

Anđela on 07/10/2017

Ne mogu da se nagledam ove lepote! Kad vidim kako lepo ljudi rade, na šta sve obraćaju pažnju ma preselila bih se u taj Weleda vrt, podseća me na stare medicinske vrtove i preteče botaničkih bašta. :)

Ljiljana on 08/10/2017

Pa tako nekako i izgleda. Delom ogledno imanje, delom botanička bašta. U celom tom kraju Nemačke dosta obraćaju pažnju na biodimaničko gajenje biljaka. Tokom poseta Weledi posetili smo u okolini proizvođače organske i biodinamičke hrane, sokova, brašna... Ceo kraj je za preseliti se u njega.

Ivana on 30/01/2018

O lepote! Potpuno fascinantna kozmetika. Prelepo jednostavna a prekvalitetna. Lepota!