O meni

Iako sam u svet kozmetike, ja, novinarka,  zakoračila slučajno otvaranjem (i zatvaranjem) vlastitog kozmetičkog salona, kozmetika je odredila moj profesionalni put. Počela sam da tragam za tajnama delotvornih sastojaka, naučila da uživam u mirisima i teksturama krema…

Otišla sam i korak dalje od kozmetike, kao urednik časopisa Estetska hirurgija&kozmetika i Internet stranice Estetska.com. Botoks, hijaluron, face-lift… su teme kojim se bavim već 12 godina – teoretski, a estetski hirurzi i dermatolozi moji su česti sagovornici.  

O lepoti sam pisala za časopise Elle, Grazia, Blic Žena…

Komunikaciju sa javnošću (PR) radim za brendove koje uvozi preduzeće Do-Ing i za parfimeriju Metropoliten, a radila sam povremeno i za druge brendove.

U okviru rada za Metropoliten osmislila sam prve nagrade za beauty blogere u Srbiji, Metropoliten Beauty Blog Awards, i učestvovala u realizaciji ovog projekta koji je započeo 2014. godine.

Od 2014. sam osmislila i pokrenula Beauty Bloggers Favourites, zajedno sa još tri naše blogerke – Zlatanom Ćiricom Lišinac, Jelenom Đukić i Tijanom Šipkom.  

 

MEtropoliten 2011 decembarweb

Fotografija: Miloš Lužajić

Ponekad me kao gosta u drugim medijima predstave kao eksperta za lepotu. Ja ih ispravim: samo sam dobro obaveštena. Eksperti su moji sagovornici.

Kada je postalo  uobičajeno da me drugarice, poznanici, ili čitatljke medija koje uređujem, ili u kojima gostujem pitaju za savete o nezi kože – odlučila sam da pokrenem blog. Da podelim svoja iskustva i čujem vaša.

O blogu BudiLepa

BudiLepa će, nadam se, dati korisne savete za:

– izbor prave kozmetike

– rešavanje konkretnih problema kože

– prepoznavanje kvaliteta u kozmetičkom haosu.

Moji saradnici koje ću predstavljati na blogu, ili vam preneti njihove stavove o kozmetici biće kozmetičari, dermatolozi, šminkeri, novinari i urednici “beauty” rubrika u našim časopisima…  ukratko, oni najupućeniji.

Ako vas čitanje ovih tekstova, usput, i zabavi, utoliko bolje.

 

Moja koža, moja nega i blog

Moj tip kože: mešovita, sklona dehidrataciji,  i kako se to nežno kaže “zrela” (preko 50 godina)

Najveći (subjektivni) kozmetički problem: podočnjaci.  

Testiranje preparata: testiraću – odnosno koristiti – samo preparate namenjene mom tipu i stanju kože. Moji gosti ili čitaoci bloga testiraće ostale (koje su namenjeni njihovoj koži). Pod tezom “test” na “budilepa.com” naći ćete uvek moje mišljenje o delovanju nekog preparata i lično iskustvo. Reč recenzija je za mene suviše ozbiljna da bih je upotrebila za tekst o bilo kojoj kremi. 

Ako  me pitate: “Da li ova krema deluje?” odgovoriću vam drugim pitanjem: “Šta očekujete od kozmetike”?

 

Šta očekujem od kozmetike?

Ovaj je blog posvećen osobama koje imaju realna očekivanja od kozmetike.

Neozbiljno je pričati o “brisanju bora” i “eliminaciji” celulita – ostavimo to marketingu.

Dakle, šta ja očekujem od kozmetike? Umesto odgovora, citiraću dr Žan Luj Sebaga, tvorca čuvene Dr Sebagh kozmetičke linije: “…Ne verujem u čudotvorne kreme. Ali verujem da dobra nega može da napravi veliku razliku u izgledu kože”. I još nešto važno: Dobro odabrana krema može da poboljša izgled kože lica. Loše odabrana krema može da napravi mnogo problema. Birajte mudro. Pitajte za savet ako niste sigurni. Eksperte. 

 

Sponzorisani postovi

Ovaj blog je otvoren za sponzorisane postove, i oni će biti označeni markicom “promocija”. 

Činjenica da radim ili sam radila promocije za neke brendove ne značiti da oni sponzorišu i BudiLepa blog.

Preparat dobijen na poklon –  što se u novinarskom poslu veoma često dešava – ne smatram “sponzorisanjem” posta.

Brendovi za koje radim PR verovatno će biti zastpljeniji od drugih – ne zato što mi plaćaju prostor na blogu, nego zato što ih najbolje poznajem i najčešće koristim. 

 

Preuzimanje tekstova sa BudiLepa.com

Biće mi drago da delite tekstove sa bloga… Molim vas da tekst ili fotografije preuzete sa ovog bloga potpišete sa BudiLepa i linkujete na http://budilepa.com

Dakle ovako: materijal je preuzet sa bloga BudiLepa.

 

Ljiljana Grujić