jun 2023. 

Svi već znamo da se  čist, aktivni oblik vitamina C zove  L-askorbinska kiselina, a ako smi čitali više, i da je dovoljna koncentracija za delovanje 10%. Muka sa L-askorbinskom kiselinom je njena nestabilnost, pa se efikasnost gubi brzo nakon otvaranja preparata. Zato smo viđali razne oblike preparata: one u prahu, jer se u suvoj formi mnogo bolje čuva, pa one u tamnim bočicama sa pipetom za brzo trošenje (obično oko 20 dana), pa one u kojima se prah meša sa tečnim delom neposredno pred početak korišćenja.

Tehnolozi su, naravno, tragali i za stablinijim (a i dalje efikasnim) formama vitamina C, i ja vam danas predstavljam neke od njih u Sesderema liniji sa vitaminom C.  
Sesderma je španski brend profesionalne i kućne kozmetike, iz iste kuće kao i Endocare i Heliocare.

SESDERMA C VIT LIPOZOMNI SERUM i 3-O ETHYL ASCORBIC ACID

 

Prvo par reči o zvezdi ovog preparata, koju je dr Kablar pominjala već pre 3-4 godine u tekstu za Budi Lepa o vitaminu C:

3-o ethyl ascorbic acid je novija forma vitamina C:

– mnogo stabilniji od vitamina C (askorbinske kiseline)

– rastvorljiv u vodi i masti (za razliku od askorbinske kiseline koja je rastvorljiva u vodi)

– efikasan antiejdž – porede ga sa čistim vitaminom C.

– bolje se podnosi – u koži se pretvara u aktivnu formu.

Slično vitaminu C, on deluje u kiselijoj sredini, pa je “kiselinski” tonik pre upotrebe poželjan.

Dok je za efikasnost L-askorbinske kiseline potrebno 10% ili više, 3-O ethyl ascorbic acid je u našim kremama obično u koncentraciji  do 5%.

Uz ovaj novi vitamin C, koji je, samo po sebi, odličan antioksidans, u kremi je još “antioksidativni buster” u kom su  ginko biloba, pterostilben (još jedan antioksidant iz voća, kažu bolji od rezveratrola) i kvercetin (umiruijući bioflavonoid). Pojačan je antiejdž tripeptidom (palmitol tripeptid-5), prosvetlajvanje dodaje ekstrakt duda, a za fini osećaj na koži, tu je hijaluronska kiselina.

Serum se koristi ujutro i uveče, a ako koristite retinole, dovoljno je samo ujutro.

Tekstura je fina, laka, brzoupijajuća, klasično pakovanje za ovu vrstu proizvoda, u staklenoj bočici, dozer sa pipetom.

SESDERMA DNEVNA KREMA SA VITAMINOM C

 

U kremi je, ponovo, 3-o ethyl ascorbic acid – stabilna forma vitamina C, i ovde sa ginko bilobom i nizom hidrirajućih supstanci. Prva dnevna doza nege sa vitaminom C.  Aktivni sastojci su inkapsulirani radi boljeg prodirana u kožu i veće efikasnosti.

Krema je veoma lake teksture, brzoupijajuća, idealna letnja krema koja gotovo da ne ostavlja trag na koži.

 

SESDERMA AMPULE ADVANCED C-VIT

Ampule su predviđene za deset dana intenzivnog tretmana, koncentrovanije su od lipozomnog seruma, a predviđeno je da se jedna ampula iskoristi za jutro i veče. Ampule imaju sjajan sastav. Najpre,  kompleks sa tri vrste vitamina C:

– čist vitamin C 12% (L-ascobic acid) u lipozomima (nosačima koji ga lakše provode u kožu)

– askorbil glukozid koji pomaže apsorpciju vitamina C

– natrijum aksorbat (mineralna so Vitamina C).

U formuli su još retinal (retinaldehid, vrsta retinola, u malom procentu za delotvorniju formulu), niacinamid koji takođe ima svoju ulogu u borbi protiv fleka i hijaluronska kiselina.  

Ampule se preporučuju kod hiprepigmentacija ili rozacee. Umesto stakla, napravljene su od plastike (koja se može reciklirati).

 

Trenutno je još uvek dostupan, na sajtu uvoznika MSF Pharm, promo paket u kom su ova tri proizvoda, plus je aktuelan i 20% popust, tako da Lipozomni C Vit serum, kremu i tri ampule dobijate po izuzetnoj ceni koja je ispod 50 evra.

Promo paket LUMINOSIDAD – ZA SJAJ KOŽE

Ostavite komentar