Decembar 2018. L’Interdit Givenchy

Svaki novi parfem velike parfemske kuće kao što je Givenchy iščekuje se sa puno upitanosti: da li će biti dostojan imena brenda, da li će biti previše sladak i ugađati mladoj publici i njenom ukusu, da li će mi se bočica svideti… Odmah mogu da kažem onima koje mrzi dalje da čitaju: da, svideo mi se. I bočica, i parfem, i promotivna kampanja. 

Ali krenimo redom. Priča počinje pre 60 godina kada je Iber de Živanši, opčinjen elegancijom, smelošću i stavom Odri Hepbern, naručio od parfimera u Grasu dragocen poklon za svoju muzu: parfem koji će biti smeo i moderan, elegantan ali strastven. Glumica je parfem odmah zavolela i stalno ga nosila, a kada je Živanši predložio da ga pusti u prodaju, rekla je: “Je vous l’Interdit!” – Zabranjujem vam! Kada se Odri predomislila i dala svoje odobrenje, parfem je već imao ime: L’Interdit

 

 

Kasnije su još neki proizvodi brenda poneli ime “zabranjenog”, poput L’Interdit linije crvenih ruževa, jer je ono u ovoj kući bilo deo nasleđa, podsećanje na veliko prijateljstvo između francuskog kreatora i američke glumice. 

Givenchy je ove godine odlučio da modernizuje L’Interdit, a novi miris je lansiran u septembru ove godine, kao parfem za neku novu Odri, za savremenu ženu koja ume da zauzme stav i odvažnim koracima prelazi granice.  Promotivni film u kom glumi Runi Mara, zaštitno lice novog parfema, u znaku je upravo flertovanja sa granicama dozvoljenog.  Flert sasvim drugačjiji od onog u mirisu Ange au Demon, koji je mračniji, snažniji, opojniji i poigrava se dvojnošću ženske ličnosti. 

 

 

U mirisu ženstveno belo cveće poput opojne tuberoze, jasmina i cveta narandže, flertuje sa taminim notama vetivera i pačulija. 

Ako očekujete tipično cvetni miris, onu tuberozu od koje kreće voda na usta, ili upečatljiv i elegantan jasmin, ovaj parfem će vas iznenaditi jer nijedan od ovih cvetova nije dominanatan. Njihovi su tonovi kreirali jednu potpuno novu kompoziciju, gde je meni povremeno prpoznatljiva najviše nota narandžinog cveta.

Parfem na bloteru deluje slatko i ja sam dosta osetila vanilu ili nešto voćkasto (krušku?) i bila zbunjena: nije bio ni nalik onome što sam osetila kod devojke koja je nosila ovaj parfem.  Na meni miriše još drugačije, ima elegantan cvetno-drvenast ton sa naznakama pačulija. Zato miris obavezno probajte na koži – on je tu drugačiji nego na bloteru u parfimeriji, mnogo kompleksiniji, a transformacija od slatkastih voćkastih nota ka cvetno-drvenastom srcu parfema je veoma brza. Pačuli se oseća sve vreme, taman toliko da oduzme slatkast ton i da oštrinu mirisu, a da ne preovlada njime. 

 

 

Ja sam u ovom parfemu otkrila ponovo nešto “živanšijevsko“, onaj neki ton koji kod mirisa ove kuće toliko volim

Sa zadovoljstvom sam ga nosila tokom jeseni: daleko od “zabranjenog” (prepustimo te “zabranjene” i čudne mirise “niche” parfemskoj zoni), parfem se nosi lako, veoma je moderan, elegantan i vrlo seksi.  

Bočica je redizajn stare bočice iz 1957, od teškog stakla sa malenom mašnicom, urađena savršeno. Ženstveno, elegantno i moderno. 

 

https://www.instagram.com/p/BoKcXSjAB-d/

 

 

Ostavite komentar