Avgust 2018. Helioacre – zaštita od sunca

Iako se čini da nema mnogo novosti u zaštiti od sunca, svake godine se uvede neka mala inovacija: poslednje tendencije govore da osim zaštite od nevidljivih UVA i UVB zraka, treba da se štitimo od vidljivog dela sunčevog spektra (“plave svetlosti”), a sada i od infracrvenih zraka. 

Heliocare, izuzetan španski brend specijalizovan za zaštitu od sunca, ima novu liniju “360° ” koja obećava zaštitu od svih ovih, nama poznatih, zračenja sunca. 

 

Zaštita od vidljivog dela spektra, za koje je dokazano da izaziva leke na koži, nije potpuno nova, iako je retko srećemo: pre dve-tri godine, Bioderma je uvela filtere i za ovaj deo sunčevog spektra u svoj sjajni Photoderm M (o kom sam tada pisala, pa pogledajte u ovom postu).

Heliocare 360°  ima još i zaštitu od infra crvenih zraka. Zašto? Pogledajte na šemi koju sam preuzela sa Heliocare stranice šta nam to radi sunce svojim zracima. 

 

 

Da se podsetimo: UVB (zraci koje ne vidimo i zauzimaju samo 0.1 deo spektra sunčevog zračenja) izazivaju crvenilo, iritacije i razvoju raka kože. UVA zracizauzimaju 4.9% spektra, prodiru dublje, ne osećamo ih (ne greju za razliku od UVB), ne izazivaju crvenilo na površini, ali imaju ulogu u stvaranju raka kože i alergija na sunce. Vidljiva svetlost (39% spektra) podstiče stvaranje fleka na koži i pojačava delovanje UVA zraka, Infracrveni zraci ne samo da greju, nego razaraju kolage i elastin i pojačavaju zračenje ostalih zraka.  

Heliocare obećava da nas, svojom novom linijom, štiti od svih njih. 

SASTAV – u osnovi svih Heliocare linija je njihov zaštićen Fernblock kompleks  kojim dominira ekstrakt otporne paprati Polipodium Leucotomos, koji je otkrivo prof. Ficpatrik (po kom nosi ime i tabela fototipova kože) na Harvardu. Fenrblock ima ne samo snažna antioksidantna svojstva, nego jača i imuni odgovor kože, sprečavanjem oksidacije melanina ublažava stvaranje fleka, i štiti DNK od oštećenja. Zato ga ima i u kapsulama za jačanje dobrambenih mehanizama kože na UV zračenje (koje toplo preporučujem u dozi jedna dnevno ako imate sklonost crvenilu ili alergijama). Fernblock kompleks sadrži još i beta karoten a u liniji 360 ojačan je feruličnom i kofeinskom kiselinom. 

Filteri  (kombinacija fizičkih i bioloških) da neutrališu ili odbiju sunčeve zrake, i niz anttioksidanata: zeleni čaj, vitamin C i E. 

Ne sadrži alkohole niti parabene. 

TEKSTURA je vazdušasta, u vidu pene: jedna pumpica je dovoljna za lice i vrat. 

PAKOVANJE sa pumpicom, sjajno, veoma praktično.

 

 

OSEĆAJ NA KOŽI – pena se vrlo brzo stopi sa kožom i nestane, uz dugotrajan osećaj hidratacije. Laka, vaš kao pena,  kao da niste ništa naneli. Ko voli još i da se našminka, fantastična je podloga: puder se prosto “zalepi” za kožu. 

ZA KOGA JE? Stvarno za sve tipove kože osim izrazito suve. Pena je nekomedogena, nemasna, pa je pogodna i za masnu i problematičnu kožu.  Prikladna je i za osetljivu kožu – kaže Heliocare. 

KADA SE KORISTI? Prilikom intenzivnog izlaganja suncu, znači tokom letovanja, na plaži, ali i u gradu ako vozite bicikl ili provodite dugo vremena napolju. Takođe možete da je koristiti posle pilinga ili od ostalih tretmana koji čine kožu osetljivijom na sunce. 

Heliocare je dostupan u Srbiji, a ja vam preporučujem i druge proizvode ovog brenda, pre svega kapsule, a potom i laku toniranu zaštitnu kremu (Color Gel Cream)  ili oil-free kremasti puder koji zamenjuju kremu i puder tokom leta (više o bojama i teksturama pročitajte u ovom postu).  Oba proizvoda su mi trajni favoriti. 

Trenutno su na akciji u Srbotrade apoteci, popust je veliki pa pogledajte ako ste zaintersovani. 

Inače, kao i ostali dermokozmetički brendovi, i Heliocare se prodaje u apotekama, ili online direktno od uvoznika MSF pharm, gde možete pogledati ceo asortiman.

Ostavite komentar