Divnu doktorku Ivanu Nola iz Zagreba upoznala sam pre par godina, dok je časopis Estetika – kirurgija i kozmetika, za koji radim, izlazio i u Hrvatskoj.  Dr Nola je sjajan dermatolog i stručnjak za antiage tretmane, a ja sam bila njen pacijent, nažalost, ne za estetiku. Umesto da sam do nje otišla po injekcije hijalurona za lice, u prečepoj  ordinaciji Dr Nola sam dobijala injekcije na ono drugo mesto, i to  zbog neprijatne alergije koja me sustigla u Zagrebu.  Dr Ivana Nola bila je pažljiv i posvećen doktor, ja poslušan pacijent kojij je, uz njenu terapiju, mogao da nastavi putovanje ka moru…  Pa ipak sam od Dr Nole dobila i nešto za lepotu: Xerosensa kozmetiku. 

Kada sam je prvi put probala, pisala sam samo o jednoj kremi, a kozmetika je bila dostupna samo u Hrvatskoj. Sada se može kupiti i kod nas, pa evo mojih utisaka o tri proizovda za negu. 

Nedavno sam pisala o kozmetici koju kreiraju dermatolozi ili plastični hirurzi kod nas, a evo sada i jedne takve dermokozmetičke linije iz hrvatske: Dr Nola for Skin.  Dr Ivana Nola provodi dane negujući, lečeći ili podmlađujući kožu pacijentkinja, logičan ishod je bila vlastita kozmetika za koju je, kaže, dobila inspiraciju obilazeći jednu poznatu fabriku kozmetike u Francuskoj. 

Minimalizam je zaštitni znak dr Nola ordinacije, ličnog stila dr Ivane Nola, a takav je i dizajn njene kozmetike: čiste bele kutije, na kojima su upisani redni brojevi proizvoda, od 1 do 6.  Prelepo. U liniji su micelarna voda i sindet za umivanje, dnevna i noćna krema, sindet za tuširanje i mleko za telo. Miris koji se provlači kroz celu liniju prati ovaj elegantan stil: veoma je diskretan, nežno puderast, čist. 

Prva, a za sada i jedina linija brenda Dr Nola for Skin namenjena je osetljivoj i suvoj koži, pa je po tome i dobila ime Xerosensa (xeros je grčka reč za suvo a sensa za osetljivo).  Ja sam koristila kreme za dan i noć, i veoma su mi prijale. 

Dr Nola for skin Xerosensa – noćna krema je moj favorit u ovoj liniji, pa zato evo prvo o njoj. 

 

 

Krema je namenjena suvoj i osetljivoj koži, pa je prvo što pomislite: mnogo je masna, koža je neće upiti, ostaće mi nerpijatan mastan film na licu, zamastiće mi T-zonu, napuniti pore… Ništa od toga. Krema je odlično komponovana, veoma dobro hidrira, koža je dobro apsorbuje,  a na licu ne ostavlja masni sloj. Posle samo nekoliko minuta meka, nahranjena i bašunasta. Tokom duže upotrebe, (a ja sam svoju teglicu potrošila), ona postaje zaista jedra i elastična na dodir. 

Sadrži ši puter za hidrataciju,  niacinamid (vitamin B3 – 1%) sa regenerativnim delovanjem, 0,05% hijaluronske kiseline za čuvanje vlage i jedrost, 3% pantenola za jačanje hidrolipidnog sloja i omekšavanje kože, 3% ulja noćurka – ponovo protivupalno i hranljivo delovanje na kožu. Bez parabena je. 

Cena kreme je (trenutno na popustu) 2.230 din. 

 

Dr Nola fro Skin Xerosensa Krema za dan

Ovo je krema koju samo odavno potrošila, i već sam je pominjala u ovom postu

 

 

Krema za dan namenjena je suvoj koži – mešovita koža takođe može imati koristi od nje tokom zime, poput moje, Krema mi je izuzetno prijala – slično noćnoj kremi, i ova je, premda namenjena suvoj koži, hidratantna i nije mnogo masna, gotovo kao da je namenjena mešovitoj dehidriranoj koži.  

Uostalom, i sastav joj je vrlo sličan noćnoj kremi, osim što u njoj nema ulja noćurka, a ima zaštitnih filtera protiv UVA/B zračenja, (SPF 15) – nije visoka zaštitakakva bi bila dovoljna za leto, ali dobro dođe za zimsko vreme. 

Cena, sada na popustu u webprodavnici – 

Treći proizvod Dr Nola for Skin Xerosensa – koji sam potrošila, a uživala sam u njemu, bio je mleko za telo.  

Pravi dermokozmetički proizvod, namenjen čuvanju vlage, umirenju i protivupalnom delovanju na suvu i osetljivu kožu.  U sastavu je ši puter, “hidrokompleks” i pantenol. Nema parabena. 

 

 

 

Proizvod kakav nam je potreban tokom zime, ima one kvalitete koje od mleka za telo očekujemo: brzoupijajuće, lako se nanosi i razmazuje, ne ostavlja masnoću po površini koža koja nam se ne bi dopala, i ostavlja kožu dobro hidriranom i zaštićenom.  Meni je ovo mleko bilo poput ši putera u tečnom stanju i sa zadovoljstvom sam ga potrošila. 

Pakovanje sa pumpicom je izuzetno zgodno, ostavlja obe ruke slobodne za malu masažu kože. Kod mene je to, gotovo uvek, večernji ritual nakon tuširanja. 

Cena Mleka za telo je 1.990 din. Kod nas se, koliko znam, preparati mogu kupiti u web-prodavnici, a u Hrvatskoj i u apotekama. 

Drago mi je da se javljaju novi brendovi u Hrvatskoj, kao i u Srbiji. 

U Hrvatskoj postoji uspešan trend prirodnih brendova, a dr Ivana Nola pokazala je da i u dermokozmetici imaju šta da pokažu. 

 

 

Xerosensa je prva linija ove kozmetike osnovane 2013. godine. Nadamo se da će dr Nola proširiti brend novim proizvodima. 

————————————————————–

Ostavite komentar