16. januar 2018. 

Vichy je  svoju liniju Liftactiv  obogatio još jednim odličnim preparatom, Fresh Shot serumom.  Liftactiv je meni omiljena Vichy linija, čija mi krema i serum veoma prijaju, a o njima možete više čitati u postu o Liftactiv Supreme kremi. 

Fresh Shot je koncentrovani vitamin C, zamišljen kao intenzivan tretman za kožu pod stresom – nakon sunčanja, prilikom promena godišnjih doba, posle gripa…  kad god vam se čini da vam koža deluje umorno. 

KONCENTRACIJA vitamina C je odlična – 15% u ovom serumu, a da bi takva ostala do poslednje kapi,  razlog je što je Vichy postavio rok od 10 dana kao optimalno vreme da se serum potoroši.  Vitamin C  je nestabilan, uz izlaganje vazduhu (otvaranjem bočice) i svetlosti, počinje da se gubi njegova koncentracija.  Vitamin C je i dokazano delotvoran za prosvetljavanje kože i jačanje njene elastičnosti, u određenim koncentracijama (preko 10%). Što viša koncentracija, to bolji rezultat, ali i veća mogućnost iritacije, baš kao i sa kiselinama ili retinolom. Naći pravu formulu koja će biti efikasna, a neće iritirati kožu, prava je mudrost kreiranja ovakvih preparata. Vichy je ovde ponudio hipoalergenu formulu sa čistim vitaminom C. 

SASTAV Drugi sastojci mogu da podrže delovanje vitamina C i pojačaju antioksidativno delovanje preprata, a kod Fresh Shot seruma to su vitamin E, polifenoli primorskog bora i fragmentisana hijaluronska kiselina za koju se veruje da može da prodre i dublje od površine kože.  Sastojak neohesperidin Vichy navodi kao antioksidant koji sprečava oštećenja izazvana UV zračenjem. 

 

OSEĆAJ NA KOŽI – serum je tečan i koža ga relativno brzo upija. Nakon njega ostaje lepljiv trag koji ćete osetiti kada dodirnete lice rukom, ali on gotovo sasvim nestaje nakon što preko seruma nanesete kremu. Ovaj mali kozmetički nedostatak cena je formuli sa visokom koncentracijom vitamina. 

UPOTREBA – serum se koristi jednom dnevno, ujutru ako želite da zaštitite kožu tokom dana od zagađenja i delovanja sunca, ili tokom noći kada se koža brže regeneriše. Važno je da uvek nanesete preparat na čistu i potpuno suvu kožu.  Uvek sačekajte da se serum osuši pre nego što nanesete kremu.  Poštovanje ovih pravila je važno kod nanošenja preparata koji mogu da iritiraju kožu. 

Ovo je intezivni tretman kože koji možete raditi tri do četiri puta godišnje. 

 

 

Dovoljno je 4-5 kapi (pola pipete) za celo lice. Primetićete da će vam seruma preostati i nakon predviđenih 10 dana, pa ga slobodno koristiti do kraja. Ako vam je koža osetljivija, možete odabrati ritam nanošenja svakog drugog ili trećeg dana, ali pazite da uvek dobro zatvorite bočicu i da je što je moguće kraće držite otovorenom. Rok trajanja nakon otvaranja bočice je mesec dana, pa se potrudite da u tom roku potrošite serum. Nakon toga vitamin C može oksidirati a onda više nije dobar za kožu – naprotiv, može da izazove iritacije.

DELOVANJE – ovo je odličan preparat koji kožu čini odmah blistavom, svežom i  jedrijom – bilo da je to samo trenutni efekat hijluronske kiseline, ovo je efekat koji ćete voleti.  Nekon potrošene bočice, vaše lice će delovati mnogo odmornije, svežije i svetlije, a ten ujednačenije. Fleke neće nestati, ali će ten sveukupno biti lepši. 

PAKOVANJE – bočica se otvara pre upotrebe i na nju se stavlja poklopac sa pipetom. U bočici je 10 ml preparata, što je dovoljno za preporučeno vreme upotrebe od 10 dana, pa i više. 

Vichy je ranije imao Aqualia Antiox,  preparat koji je imao tečnu serumsku bazu i vitamin C u prahu, a preporuka je bila da se ovaj preparat koristi 12 dana (procenat vitamina C u rastvoru bio je 10%).  

 

 

Cena je 3.250 din u apotekama, ali se veoma često može naći i na popustima (u ovom trenutku za 2.600 u apoteci online). 

Vichy je predstavio ovaj proizvod na reviji Dragane Ognjenović na terasi hotela Square Nine u Beogradu, pa je promocija Fresh Shot seruma ostala u sećanju kao događaj koji se pamti – jer D.O. revije to uvek jesu. 

 

Ostavite komentar

Bojana on 21/01/2018

Draga Ljiljana,recite mi molim Vas da li je bočica staklena? Imala sam ovaj serum i baš mi prijao, videlo se osveženje lica tokom i nakon korišćenja.