IMG_5526

Jeste li razmišljali nekada o tome koliko ostarite u toku dana? Od ujutro do uveče?

Mnogo više nego što mislite, kako smo imali prilike da vidimo na predstavljanju nove Vichy Liftactive  Supreme kreme. Kremu sam od Vichy-ja  dobila na test, probu (u blogerskom se svetu koristi reč recenzija – lepše zvuči, ali nikako da se primi na BudiLepa blogu – u mom je svetu je  ova reč zauvek vezana za knjige, i ne da mi se da tako ozbiljnu reč primenim na svoj utisak o bilo kojoj kremi). Zato “recenzije” tražite kao “test”.Pre digresije o “recenziji” počela sam da pišem o dnevnom starenju. Mora da ste primetili da ujutro  izgledate sveže i zategnuto, a do večeri, bar godinu dana starije. Ili umornije. Zamor materijala nastao isušivanjem gornjih slojeva, žmirkanjem i grimasama (“jer bore mi prave i suze i smeh”), gravitacijom koja nemilosrdno vuče na dole. Podočnjaci se pune vodom i postaju teški. Nos i čelo prosijaju.

Sve u svemu, uveče ste druga žena. Starija.

Sreća pa organizam poseduje vlastite mehanizme reparacije koji se dešavaju tokom noći, pa sve ovo što se dešava tokom dana, uglavnom, nestane do ujutro, pa onda možemo da kažemo da je to, sinoć, bio UMOR. A ne starenje.

Međutim, ovaj lepi eufemizam nije baš sasvim na mestu, jer deo “umora” ostaje, i svakog dana se po malo akumulira dok nam bore ne postanu vidljivo dublje, fleke vidljivije…

vichy liftactiv

Vichy je ispitujući u anketama kako žene rešavaju ovo dnevno “starenje” došao do zaključka da se uglavnom posegne za još malo pudera, rumenila i matirajućih maramica. “Jarko crveni ruž” je odgovor naše Brane Kostić, ui časopisa Elle-a; stavite ga, i niko više neće videti vaše podočnjake (rešenje u koje sama verujem).

I eto pred nama kreme koja želi da nam pomogne da tokom dana ne ostarimo – manje. Ili, ako tako više volite, da izgledamo manje “umorno”. Kreme koja se oslanja na naučna merenja rađenja u L’Orealu (megakompaniji u kojoj je i Vichy), o promeni kvaliteta kože tokom dana. Instrumentalna merenja su dokazala da su uveče bore izraženije, crvenilo i nečist izgled kože vidljiviji, ten sivkast…

U čemu je ideja? Kakvi su sastojci?

Liftactiv Supreme je Vichy odgovor na dnevna iskušenja za kožu, a ideja je da nam ova krema pomogne da veče dočekamo – odmorniji. Manje stari. Tehologiju koju su koristili u ovoj kremi u Vichy-ju su nazvali “Day Proof” – adenozin + kofein su tu da našu kožu održe “budnom” i napetom tokom dana. Oba sastojka, naime, rade na energiji i metabolizmu kože – boljoj cirkulaciji, drenaži i komunikaciji među ćelijama.

IMG_5524

Za antiage dejstvo Vichy se oslanja na ramnozu, koja je postala zaštitni znak antiage krema ovog brenda. Reč je o biljnom šećeru prirodnog porekla za koji Vichy tvrdi da deluje na “derm source” – sloj kože zaduže za regeneraciju). U novoj kremi ramnoza je u koncentraciji od 5% (u Liftactiv serumu je srećemo u koncentraciji od 10%). U antiage kompleksu je i neohesperidin (2%), naveden kao snažan antioksidant.

I naravno, da bismo imali i onaj “instant” momenat, tu su optičke “varke” koje reflektuju svetlost i samnjuju vidljivost senki na licu. Ovde nam se nudi nešto zaista novo, jer Vichy kaže da su tu kombinovane prekrivajuće čestica matirajućeg pudera i belih mikro-kuglica, sa dvostrukim i naizgled kontradiktornim dejstvom – da matiraju i daju sjaj. “Matirane mikrosfere sa finim belim bisernim prahom brišu nepravilnosti”.

Bez parabena, dermatološki testirana, sadrži Vichy termalnu vodu…. Nema razloga da ovo ponavljamo kada su u pitanju Vichy proizvodi.

Moramo Vichy pohvaliti i za nova pakovanja krema u teglicama. Ogledalce na vrhu je baš lepo, teglice su teške, solidne i dobro oblikovane… jeste da je to ogledalce na poklopcu nepraktično, skuplja prašinu neviđenom brzinom i umusavi se kreme sa ruku. Ali opraštamo – jer je lepo.

TEST – prvi utisak je: ova krema je tako slatka!

Ne, nije “slatka”, upakovana u ružičstu kutiju sa cvetićima. Slatka je doslovno, zapravo ne sećam se da sam ikada probala slađu kremu. Da li joj je to mana? Ne. Naprotiv. Svaki put kada oližeš usne, imaš utisak da si malopre jela puding. A tek kad te neko poljubi! Njami.

 

vichy liftactive krema

Sumnjam da je Vichy planirao da zasladi kremu – ukus – pretpostavila sam ali i pitala – potiče od ramnoze, tog prirodnog šećera koji je ovde u zaista visokoj koncentraciji (izlistan na spisku satojaka odmah iza vode, glicerina i dimetikona – supstanci za hidrataciju i zaglađivanje kože).

Tipično za Vichy preparate, i ova krema ima onu silikonski glatku zvaršnicu, koja čini kožu mekom i ravnom na dodir.

Ja sam koristila kremu namenjenu normalnoj ka mešovitoj koži – i izvrsno je čuvala vlagu u koži, tokom celog dana.

Gusta, ali lako razmaziva krema zaista pruža dugoročan osećaj prijatnosti, i  deluje i kao dobra podloga za šminku.  Čestice koje se pogravaju svetlošću i matiranjem su veoma diskretne, nećete u ovoj kremi primetiti nikakve svetlucave stvari – ali će vaša koža delovati, naprosto, čistije.

Krema je namenjena dnevno-noćnoj upotrebi, ja sam je koristila tokom dana: budući da na licu ostavlja kozmetički prijatan, zaštitni “film” koji se verovatno duguje dimetikonu (bezbednoj supstanci srodnoj silikonu), tokom noći volim da pustim da koža “diše”. Takođe, optičke čestice mi nisu potrebne tokom noći. A i ova krema jeste tu da nam pomogne da izguramo dan sa što manje umora – i u tome je zaista dobra.

IMG_5522

Da li je dugoročno njeno dejstvo na bore i lifting zaista vidljivo – jeste nešto o čemu nikada ne pišem, jer mi se čini neozbiljnim da dam takvu ocenu – zato što bih trebalo jako dugo koristiti preparat, ne menjati način ishrane i života da bi bila sigurna da nije bolja ili lošija dijeta uticala na rezultat…. držati stabilnu težinu jer je svaki kilogram manje – bora više…. Faktora koji utiču na izgled kože je bezbroj. Ali, oni koji čitaju ovaj blog to verovatno već znaju.

Dugotrajna, kvalitetna nega sigurno će ostaviti vaše lice mlađim nego što bi bilo da se ne negujete na pravi način. Ako samo malo doprinese ublažavanju onog svakodnevnog starenja – dugoročno smo na velikom smo dobitku.

Uživajte u ovoj slatkoj kremi.

Ostavite komentar

Smizletina on 14/10/2014

Ni kod mene se ne "prima" recenzija ;) Kod ove kreme me je prvo privukao kofein, a sad i činjenica da je slatkasta. Kad potrošim trenutne kremice, znam šta mi je činiti :D

Ljiljana on 14/10/2014

Bogami je slatka. A i prijatna na licu.

Ljiljana on 17/10/2014

Mada, Šmizletino, da li je lifting baš za tvoje godine?

Misha on 15/10/2014

Ovo je tako sladak test :) neću napisati recenzija :) Toliko je lepo napisano, da bih se ovog trenutka uputila po sopstveni primerak. No veza Vichy-ja i mene nije urodila plodom... Isprobavala sam, koristila, bila uporna, šta sve ne. Vichy nije moj brend i čini mi se kako sam s njihovim preparatima skoro pa popunila onaj spisak- what's the worst that can happen! :)

Ljiljana on 17/10/2014

Draga Micha, čini mi se da ja sa Vichy preparatima uvek tako. Ili prijajaju, ili uopšte ne. Ponekad neka supstanca na kojoj neki brend insistira naprosto ne prija vašoj koži, i to je sasvim u redu. Toliko je brendova na tržištu. Vichy je jedan od pouzdanih brendova uz još desetak dermokozmetičkih brendova koji se prodaju u našim apotekama . koji se, naravno, međusobno razlikuju po kvalitetu. Ali su i dalje, verujem, bolji izbor od jeftinih drogerijskih brendova.

Verica on 17/10/2014

Nisam probala kremu i ne mogu ništa da kažem o njoj, ali moram da kritikujem distributere Vichy proizvoda. Naime, pre mnogo, mnogo vremena na mail sam dobila poziv da se prijavim na demonstraciju za novu kremu, a takođe je traženo i da preporučim test nekoj drugarici. Tako sam i uradila i....ništa. Do dana današnjeg nisam dobila tester i sada se samo pitam zašto Vichy smatra da je taj poziv za testiranje dobra reklama ako se ne šalju obećani testeri.

Ljiljana on 17/10/2014

Draga Verice, žao mi je, ja nisam imala loših iskustava sa distributerima ovog brenda.

mirjana on 20/10/2014

Vichy proizvodi su zaista kvalitetni, tu nema dileme. Imala sam neprijatno iskustvo sa Liftactivom ali onim običnim, ne ovim supreme. Naime, u apoteci sam dobila nekoliko tester kesica. Bila sam oduševljena, lice mi je bilo divno. Tako sam i rešila da kupim kremu. Rekoh odavno nešto ovako nije prijalo mom licu kao ovo. Izdvojim ne baš male parice i kupim kremu. Odmah sam primetila da to nije to. No bila sam uporna. Sama struktura kreme nije identična tester uzorcima. Na čelu mi se pojavila reakcija. Generalno i pored moje upornosti, to nije bilo to. Kremu sam prosledila sestri , mada ni ona nije preterano zadovoljna. Šta li je u pitanju bilo ne znam, ali sad generalno imam problem sa probanjem novih stvari. Svakako tekst je divan i bacio me u razmišljanje da li kupiti i probati ili ne. Videću već...

Malena on 21/10/2014

U časopisu Lepota i zdravlje dobila sam test(er)Liftactiv Supreme od normalne do mešovite kože. Ja imam 6l god.(malo bora smejalica),ali svetlu i osetljivu kožu sa izraženom rozaceom. Da li bi meni Liftactiv za osetljivu kožu odgovarao, tj.da li bi sitne, proširene kapilare na obrazima još više potencirao? Taj podatak nigde nisam pronašla.Hvala, unapred na Vašem odgovoru, Malena.

Ljiljana on 25/10/2014

Draga Malena, nadam se da je iy teksta bilo dovoljno jasno da ovaj preparat nema jasno ni poreklo ni proizvodnju. Ja ga ne bih preporu;ila. Ne postoji krema koja moze zaista da poveca grudi. To mogu samo operacije, ubrizgavanje vlastite masti, a od skora i fileri, slicni onim hijaluronskim.

Ljiljana on 25/10/2014

Draga Malena, preparat generalno nije agresivan, ima i kofeina za koji se veruje da može da skupi krvne sudove (što je dobro za rozaceu) - ali ima i alkohola koji može iritirati. Mislim da vam ova krema ne bi škodila, ali sam sigurna da je bolji izbor neka od namenskih krema za rozaceu (Bioderma AR, La Roche Possay Rosalic, i slično) i čišćenje lica Bidoerma Sensibio H2O micelarnom vodom. I naravno, zaštita od sunca.

12 poklona za 12 meseci u 4 paketića – Budilepa on 25/12/2014

[…] Supreme krema, jedna odlična, hidratantna, i slatka krema o kojoj možete više pročitati u postu koji sam joj posvetila (a zaslužila […]

Test: Vichy Aqualia Thermal – Budilepa on 24/07/2015

[…] I o moja dva omiljena Vichy preparata koja su, baš kao i što treba, iz Lift Active linije, sjajni Lift Active serum, i “slatka” Lift Active Supreme krema. […]

Ružica on 27/07/2015

Obožavam Vichy kreme, koristim normaderm- anti age krem za dan, gel za umivanje, normaderm, puder tečni, serum liftactiv za lice- jedini kom entar na sve je čista 10 !!! Preporučila bih svima da ih koriste. Sve pohvale za VICHY !!! :)))

Vinka on 30/07/2020

Iskustvo sa LIFTAKTIV supteme noćnom je fantastično. Probaću možda i dnevnu za suvu kožu. Iskustvo sa serumom za lice i oči od pre 4 godine je nikakvo. Kao da je serum tada imao retinol od kog sam baš crvenela a krema za oči delovala kao da je nisam mi stavljala. Da li se u sastavu njihovog seruma nešto promenilo od pre par godina?