23. decembar 2017.

Dermopure je nova Eucerinova linija za masnu kožu koja je zamenila prethodnu Dermo Purifiyer liniju. 

Ako ste voleli proizvode Dermo Purifiyer linije, naći ćete neke od njih ponovo u Dermopure, promenjen im je samo miris i ambalaža: to su gel za umivanje, piling i tonik. 

Eucerin je promenio koncept dnevne i noćne nege, pa je umesto ranije noćne kreme i dnevne kreme, sada je tu samo jedna, matirajuća krema koja se koristi ujutro i uveče, za masnu kožu.

Za kožu sa aknama koja je na dermatološkoj terapiji koristi se Komplementarna hidratantna krema, kojoj je sastav značajno promenjen, ona ima dodatne protivupalne i umirujuće supstance, više ceramida i glicerina, a izbačen je zaštitni faktor. Eucerin sada preporučuje da se u denvnoj nezi preko ove kreme za dnevnu zaštitu od UV zračenja koristi Eucerin gel-krem  (SPF 30 ili 50, zavisno od izlaganja suncu). 

Tu su i dva nova proizvoda, micelarna voda za masnu kožu i Regenerativni tretman. 

Eucerin nas je na promociji novih proizvoda detaljno upoznao i sa uzročnicima stvaranja akni i biološkim mehanizmima masne kože, pa ako imate ikakve dileme, upućujem vas da o tome više pročitate u tekstu dermatologa dr Dragane Kablar o aknama, koji je objavljen ranije na blogu. 

Ukratko, masnoj i aknama sklonoj koži treba dobro ali neagresivno čišćenje ujutro i uveče, sprečavanje zadebljavanja kože redovnom eksfolijacijom, regulisanje prekomernog lučenja masnoće, delovanje na proširene pore,  a uz sve to i matirajući kozmetički efekat. 

Eucerin u novoj liniji ima proizvode koji treba da zadovolje sve ove potrebe. Dva preparata za čišćenje kože omogućuju vam da birate da li više volite gel za umivanje ili čiščenje micelarnom vodom.  Tonik sa 2% mlečne kiseline blago deluje na pore i njihovo pročišćavanje.

Mlečna kiselina se provlači kroz celu liniju za čišćenje kao jedan od glavnih aktivnih sastojaka. 

Ona je u sastavu i pilinga kojeg znamo od ranije, koji stvarno dobro čisti masnu i problematičnu kožu, ali se ne preporučuje ako ste na lečenju akni, tada pitajte svog dermatologa šta od dodatnih preparata da koristite. 

 

 

Čestice pilinga nisu agresivne, ali ipak bih izbegla ovaj piling ako nemate baš masnu kožu.  Ako je mešovita koristila bih ga samo na T – zoni i ne češće od jednom nedeljno.  Ako vam je koža tanka i osetljiva, nemojte koristiti niti ovaj niti druge pilinge sa česticama. 

 

 

Rekla bih da je zvezda nove linije Dermpure regenerativni tretman. 

Već sam vam nekom prilikom napomenula da mnogi proizvodi protiv akni deluju i kao antiedjž proizvodi, jer se od jednih i drugih traži protivupalno i antioksidativno delovanje, plus eksfolijacija koja kod aknozne kože sprečava zadebljanje i zapušavanje pora, a u antiejdž nezi podstiče bržu obnovu ćelija kože.

Regenerativni tretman sadrži sastojke za eksfolijaciju, 10% kompleksa hidroksi kiselina, i to glikolnu, salicilne kiselinu i  i glukonolakton.  Razlika je u veličini čestica, dubini prodiranja i agresivnosti ovih čestica koje su iskombinovane tako da deluju na raznim nivoima kože.  

Regenerativni tretman se koristi tokom noći, a tokom dana se nanosi zaštita od sunca. 

 

 

Za antioksidativno delovanje Eucerin koristi Likokalkon A, sastojak koji je prisutan u mnogim proizvodima ovog brenda.

Regenerativni tretman je fluidni proizvodu, vrsta seruma, kojeg koža upije brzo, a ten postaje svetliji i lepši, pa sam ga uvrstila u redovnu noćnu negu.  Ako koža nije masna, preko seruma se može dodati i neka od Eucerinovih krema, ali tek kada se serum potpuno osuši na koži. 

Ako vam se dopada neki od proizvoda, treba da znate da Eucerin tretnurno ima akciju poklanjanja – “dva za jedan” – za micelarnu vodu, gel za čišćenje i regenerativni serum u apotekama Srbije. 

 

Eucerin je predstavio novu liniju za novinare u hotelu Saint Ten u Beogradu, uz detaljne informacije o potrebama i nezi masne kože i sastavu proizvoda Dermopure linije. Evo nekoliko fotografija sa događaja.

 

 

Na kraju predavanja je obično prostor za pitanja, pa pogađajte ko je taj ko uvek ima neko pitanje:  moja štreberska malenkost.  Dešava se na skoro svakom događaju, a konačno je neki fotograf to i zabeležio.

 

 

Da biste i vi imali priliku da probate ove proizvode, pokloniću vam dva.

Dermopure piling i Dermopure korektor u stiku za prekrivanje i isušivanje bubuljica. 

 

 

 

Da biste dobili ovaj poklon, pratite BudiLepa Instagram stranicu, tamo će se pojaviti uslovi za konkurisanje za Dermopure paketić. 

Ostavite komentar