IMG_7850

 

Menopauza je vreme kada se toliko toga menja, i kada više ništa nije isto kao što je bilo. Pa ni starenje kože. Prvo, zato što je to vreme kada se starenje jako ubrzava. Drugo, zato što nas tada osim starenja kože pogodi i što-šta drugo što remeti mir i život, kao što su talasi vrućine. Ali to nije tema za kozmetiku. Ili možda jeste?

Evo, Vichy se pozabavio tim problemom pa u svoju noćnu kremu ubacio supstance za hlađenje.
To mi je bilo super-simpatično i odmah privuklo pažnju, uprkos tome što bi, naravno, najvažnije trebalo da mi bude “srce” Neovadiol formule za zrelu kožu – tzv. “kompenzacioni kompleks”.  Tako vam to ide: daj samo da se rashladim, pa ko te pita za sastojke! Kad dođe ono vreme da se prvo malo otkriješ, pa još više, pa ti se čini da iz tebe isparava kao iz gradskog asfalta u avgustu, pa se preznojiš, pa rashladiš, pa ti je onda hladno, pa se pokriješ, pa iz početka… 

IMG_7846

 

Vichy komplet za zrelu kožu koji mogu da vam preporučim je: Neovadiol noćna krema, Liftactive dnevna krema, Neovadiol Elixir, Liftactive serum.

Liftactive linija mi je bila – a i ostala – omieljeni deo Vichy ponude, izvrstan serum i odlična krema. Ako Neovadiol hladi, onda Liftactive krema sladi – nije naročito značajno ali je ponovo – zanimljivo – što je ta krema sasvim slatka.

Vratimo se Neovadiolu. Linija ima dnevnu i noćnu kremu, i eliksir (suvo ulje).  Osnova ove nege je tzv “kompenzacioni kompleks” koji treba da nam kompenzuje ono što gubimo menopauzom.

Noćna Novadiol krema – Neovadiol Nuit

Šta ima u toj kremi? Da bi koža u menopauzi sačuvala makar deo kvaliteta koje gubi – gutine, čvrstoće, elastičnosti, ujednačenog tena… potrebno je mnogo sastojaka. Vichy, kao deo L0Oreal grupacije, koristi neke od L’Orealovih sastojaka -zvezda koje se poajvljuju širom L’Oreal palete brendova, od Visible Lift L’Oreal linije, do Lancome-a. Jedna od tih zvezda je Pro-Xylane koji je L’ Oreal patentirao pre deset godina.

 

IMG_7871

 

Pro-Xylane  dobijen iz biljnog šećera u koncentraciji od 3% prema L’Orealu deluje pre svega na glikozaminoglikane (GAG) koji vezuju vodu i grade međućelijski prostor, služeći kao provodnici za druge supstance, pa su važni i za sintezu kolagena.  Eksfolijacija – skidanje gornjih mrtvih ćelija – neophodno je da koža deluje svelije i čistije, pa Neovadiol ima sastojak i za tu funkciju, po imenu hepes. Glicerin vezuje površinski vodu, a za masnoću je zadužen hedione – za koji se kaže da pojačava prirodno stvaranje različitih masnoća koje hrane površinu kože – a koji se takođe gube u menopauzi. Stari dobri kofein ubrzava cirkulaciju a tu je kompleks za hlađenje.

 

IMG_7859

 

Osećaj na koži: hlađenje je evidentno, ali nije spektakularno – radije bih govorila o lepom osećaju svežine koji traje nakon što se nanese krema. Neko vreme. Dovoljno da sa tim osećajem zaspite. Krema nije gusta – tečnija je od mnogih Vichy krema, to je razlog što se veoma lako nanosi i sigurno dugo traje.

Efekat je očekivano fina, zaglađena koža, i odmoran izgled nakon buđenja.  Ne bih procenjivala da li ova krema može da doprinese “gustini” kože, jer sam skeptična po ovom pitanju kada je kozmetika u pitanju, ali verujem da redovnom primenom Neovadiol može da učini da koža deluje odmorno i svežije. A to je više nego dovoljno da vas učini zadovoljnom.

Najzad, tu je ta zgodna staklena teglica sa ogledalom na poklopcu, u boji tipičnoj za Vichy noćne kreme.

Vichy Neovadiol Magistral Elixir

Uljni eliksir – vrsta suvog ulja kojim me je brend obradovao. Ulja volim, a ovo mi se dopalo.

Šta sadrži eliksir? Ulja bogata omega 6 i 9 masnim kiselinama, važna za čuvanje i podsticaj prirodnih masnoća na površini kože. Sastav je veoma jednostavan, i pravo je osveženje znati da na kožu nanosite tek par supstanci – ši puter, ulje pirinčanih klica i šafranike, tokoferol (forma vitamina E) i trigliceride,plus ekstrakt ljute paprike koji je nadam se za cirkulaciju – skoro pa prirodni proizvod.

 

IMG_7836

 

Kakav je osećaj na koži? Ulje je baš suvo, prijatno, ne ostavlja osećaj zamašćene kože, bilo da ga nanosite smostalno ili ga  u kombinaciji sa kremom. Dovoljno je par kapi u svakom slučaju, pa ulje baš dugo traje.

Kako se koristi? Ulje možete da koristite, kaže Vichy i kao masku, pa skinete ostatak kada vam se koža zasiti.  Ovo nije moj izbor ni sa jednim uljem – naprosto mnogo ulja na licu u vidu maske mi nikako nije prijatno. Radije ću uzeti masku, bilo kupljenu bilo “iz kuhinje”.

Eliksir možete da koristite uveče ili ujtro, kao dodatak dnevnoj nezi, umesto seruma. Ali samo ako vam koža nije masna. Inače je prijatnije za večernju negu.

Preporučujem vam ga za suvu kožu, za mešanje i pojačavanje drugih Vichy krema, ili samostalno uz malo termalne vodice pre ulja. To je i najbolja kombinacija.

Efekat? Fina, glatka, elastična koža bez osećaja zatezanja.

 

 

Ostavite komentar