20151111_144402

 

Retinol je čarobna reč u kozmetici, jedna od tek 5-6 supstanci za koje je naučno dokazano da deluju. Retinol je čarobna reč i u mojoj rutini nege, obavezan u toku jesenje-zimskog perioda. O važnosti koncentracije, pakovanja u kom se retinol čuva i tehnologiji, više sam pisala u ovom opsežnijem tekstu o retinolu.

La Roche Posay ima retinol u svojoj Redermic liniji – u kojoj su Redermic R na bazi retinola, a Redermic C na bazi vitamina C, još jednog dokazanog kozmetičkog sastojka.

Redermic R -intenzivni korektivni koncentrat je – hajde da to odmah kažem – moj omiljeni La Roche Posay preparat. Namenjen borbi protiv bora, grubog izgleda kože i neujednačenog tena, koncentrat u formuli objedinjuje čist retinol i retinol sa progresivnim opuštanjem (koji stvara depo u koži) – cilj je da se dobije dovoljno efikasna koncentracija, koja neće iritirati kožu (što je večni problem sa retinolom u kozmetičkim formulama).

U preparatu je i peptid čiji je cilj da ublaži preosteljivost kože i “mikro-upalni” stres.

 

20151111_144421

 

Kome je namenjen? Upakovan propisno u aluminijumsko pakovanje koje čuva sastojke, Redermic R je gelaste teksture, pogodan, sigurna sam,  za sve tipove kože, pa i masnu – a La Roche Posay kaže i za osetljivu. Moja koža nije preosetljiva pa ne mogu svedočiti o tome. Ovaj preparat je za vas sigurno, ako se na koži pojavljuju bore i borice, ako je ten umoran, ako ste skloni flekicama.

Tekstura? Osećaj na koži? Redermic R na licu ostavlja tanakn nemastan film. Moja koža je naviknuta na retinol, i nisam imala osećaj peckanja kakav mogu da izazovu ovi preparati. Ako niste koristili retinol, osećaj peckanja je normalan prvih par dana. Pa i blago perutanje kože – nećete ga videti ali možete osetiti pod rukom da koža nije sasvim glatka –  ovo je moguće u prvih desetak dana korišćenja retinola.

Kako se koristi? Koristi se tokom noći, zbog preosetljivost kože na sunce koju može da izazove retinol – i treba još jednom ponoviti da prilikom upotrebe retinola treba tokom dana nositi UV zaštitu.

 

 

ljilja la roche

 

Koristila sam Redermic R koncentrat sa par kapi ulja preko, mada je moglo i bez toga. Odabrala sam za tu priliku Vichy Neovadiol Elixir, jer su oba brenda dermokozmetička, čak i u istoj L’Oreal grupi – pogledajte ovaj tekst o tome kako najradije kombinujem brendove i vrste kozemtike. Ko ima suvlju kožu, prijaće mu malo ulja ili hidratantne kreme preko Redermic R koncentrata, ali za kombinovane i masnije on će prijati i kada se nanese samostalno.

Efekat? Lice mi je delovalo svežije, ten čistiji, koža glatka, a najviše efekta bilo je u zoni oko oka, gde su tanušne borice od smejanja delovale ublaženo.  Ako imate realna očekivanja od kozmetike, onda ćete voleti ovaj preparat. Meni je odličan.

 

 

20151111_144301

 

 

Redermic R Eye

Redermic R ima i kremicu za zonu oka, koja je blaža od koncentrata, pa sam je koristila tek na delovima blizu oku, a na sve zone u zoni oka na kojima su borice  stavljala sam koncentrat. Tako da nisam sigurna kakav je efekat ovog preparata na bore. Preparat sadrži i kofein, za mene tako važan u kremama za zonu oka – otečeni podočnjaci najveća kozmetička briga. Redermic R Eye ima prijatnu, ne mnogo masnu teksturu, prijaće vam ako volite lakše kreme za zonu oka – a ja volim – dobro hidrira i pomaže da se probudite nešto odmornijeg izgleda.

Dok se Redermic R preporučuje za delovanje tokom noći, La Roche Posay za dnevnu korektivnu negu protiv bora, tamnih fleka i nepravilnosti na površini kože preporučuje Redermic C,  sa 5% čistog vitamina C, koji je poznat po svom blagotvornom delovanju na mikrocirkulaciju, elastičnost, prosvetljavanje i ujednačenost tena. Mislim da ovo jeste idealna kombinacija, zbog dobrog udruženog delovanja vitamina C i retinola.

Redermic R sam uvrstila u red preparata koje ću koristiti u svojoj redovnoj retinolskoj rutini.

 

Ostavite komentar

Biljana on 24/02/2016

Par kapi Vichy Neovadiol Elixir-a dodajem svakoj noćnoj kremi i prezadovoljna sam.

Ljiljana on 25/02/2016

Da, odlično je ulje. I najbolje je kada se pomeša.

IDzankic Sanja me on 19/12/2017

Kako mogu potuciti Redermika R koncetrat po kojoj cijeni i jako izvrsiti uplatu iz CG .. Hvala

Ljiljana on 20/12/2017

Poštovana, ja ne prodajem ove proizvode. U Srbiji se prodaju u apotekama, ali ne znam da li neka od njih šalje pošiljke u Crnu Goru.