Ptičice su me pratile tokom pretraga  parfimerske praznične  ponude velikih svetskih robnih kuća. Setovi, kreme i parfemi  su cvrkutali sa slika, dozivali da ih postavite na svoju policu.

Ptičice su pravi zimski motiv. I više od toga. Ptičice, tokom zime, treba nahraniti.

 

dorcol dec 2012

Dve ptičice već dve godine dolaze da me vesele u bašti ispod prozora. Samo kad je sneg. Samo kad je kućica puna hrane.  Čekam sneg da ponovo dođu.

Eto kome sam posvetila ovaj post.

Evo prelepe kozmetike koja je inspirisana pticama.  Upoznajte neke divne brendove, velike, poznate, male, šarmantne… Krenimo od najbliže nam zemlje.

Hrvatska

Gđica-ptica kremica

Gđica Ptica Kremica dolazi iz Hrvatske, čista prirodna kozmetika sa dve kolekcije, Gđica Lavanda i Gđica Cimet&Narandža, a tu su i dezodoransi i ulja za telo.
Ptičica koristi maslinovo ulje, neven, kamilicu, pčelinji vosak i lavandu, ili ulje pomorandže i cimet za teksturu, mirise i ugođaj svoje kozmetike.

gđicaptica

Amerika

Bird Project

Mala, bela, keramička ptica obložena je prirodnim crnim sapunom od masline, i dok pod mlazom vode u rukama držite crnu pticu, polako trošite sapun, i oslobađate onu belu, čistu. Bird Project je osnovala Tippy Tippens, kao angažovani projekat za čuvanje ptica i čišćenje morske vode od petrohemijskih zagađenja. Polovina zarade ide u organizacije posvećene ovim ciljevima.

 

bird

Engleska

Penhaligon’s A Songbird’s Christmas Gift Collection

Penhaligon’s je engleska parfimerska kuća osnovana 1860. Viljem Henri Peneligon bio je brica, ali ne bilo kakav: bio je kraljevski berberin i parfimer kraljice Viktorije. Ove godine Penahaligon’s ima ptice kao motiv na božićnim setovima – Songbird Gift setovi su u metalnim kutijama inspirisanim su viktorijanskim muzičkim kutijama.

 

Penghalion

Amerika

Primal Elements

Potekao iz porodične radionice glicerinskih sapuna, kalifornijski brend Primal Elementsje izrastao u brend preparata za kupanje, negu tela i mirise koji se prodaje širom Amerike. Njihova posvećenost prirodi je potpuna.

Fotor121218524

 

Škotska

Scottish Fine Soaps

Fini i skupi, “trostruko mleveni” sapuni iz Škotske, imaju seriju ptica naslikanih na finim, metalnim kutijama u kojima su pakovani ovi prirodni, sertifikovani proizvodi. Tradicija od 40 godina (sitnica za Britaniju) govori o kvalitetu.

 

Fotor122401446

 

Australija

Aesop

“Zalažemo se da naše proizvode koristite kao deo zdravih životnih navika,  uz razumnu dozu vežbanja, umereno konzumiranje crnog vina, i redovno posvećivanje stimulativnoj literaturi.”
Kud ćete lepše?
Aesop je osnovan 1987 u Melburnu, i za vrhunsku kozmetiku koju pravi koristi prirodne, ali i laboratorijski dobijene sastojke (razumne doze!). Posebnu pažnju posvećuju antioksidantima.
Dizajn njihovih “apotekarskih” bočica i tuba je savršen.
Prodaju se u brendiranim radnjama ili kornerima velikih robnih kuća u Njujorku, Parizu, Londonu….

 

aesop-bird-grooming-and-care-kits-1-620x413

Amerika

Tokyo Milk

Tokyo Milk kombinuje neočekivane mirise, za uzbuljivo, i nesvakidašnje mirisno uživanje.

Volim iznenađenja, naročito ovakva.

Brend je osnovala Margo Elena, parfimer i dizajner, posvećena kozmetici i dizajnu, osnivač nekoliko brendova. Na slici je njena serija sapuna i kupki Blue Bird, sapuni sa ši puterom, Sensha Bleu parfem sa irisom i cirtusima, kupka. Ali nije sve u ovom brendu tako romantično.
Poslednji parfemi su iz Tokyo Milk Dark serije, istražuju korene žudnje, zovu se Arsenic, i Vie la Mort. Osim on-line, Tokyo Milk se prodaje u svetu i u Sephorama.

 

Tokyo Milk

Amerika

Lollia

Evo čiste romantike, i opet je tu Margo Elena, ta kreativna žena, sa brendom Lollia koji miriše već sa slika! I to nežno.
Imagine je kolekcija sa lotosom i orhidejom, kokosovim mlekom i mandarinama, laticama jasmina… Miris lakog prolećnog vetra u vrbama pored reke.
Margot Elena je sa 20 godina investirala svojih 2.000 dolara ušteđevine i svoju ogromnu kreativnost u butik ručno rađenih sapuna, u pakovanjima koje je sama slikala i dizajnirala. Brendovi Tokyo Milk, Lollia i Love&Toast (tinejdžerska nega) usledili su kao rezultat. Danas o njenim mirisima i kupkama priča Ofra u svojoj emisiji.

 

lollia

 

Amerika

Gianna Rose Atelier

Sapuni su i kod Đane glavna tema, i to 100 odsto biljni, prirodni, luksuzni, ali i inspirisani prirodom. Mogu se kupiti u velikim robnim kućama u svetu, romantični su i kremasti, suptilnih, finih mirisa. Ovde su dva sa krilima.

Fotor1212184939

 

Engleska

Greeen&Spring

Niko na svetu, valjda, ne voli ptice kao Britanci.

Green&Springje prelepi engleski brend, “hand made in British countryside”, pravljen na selu, od prirodnih sastojaka, ručno. Preparati su zasnovani na esencijalnim uljima i biljnim sastojcima tipičnim za britansku apotekarsku tradiciju: maslačak, ruzmarin, karanfilić, kamilica, šipak… a zaštitni znak brenda su ptice.  Pogledajte, samo, te kućice kao pakovanja!

 

green-spring-indulging-bird-box-christmas-2012-small

 

Sletetle su i na kožu…

Da, kapetan Džek Sperou ima ime po ptici, vrapcu, a na podlaktici ima istetoviranu lastavicu, simbol novog početka i nade. Potražite lastavice na privremenim tetovažama. Budite u letećem trendu.

 

Tatoo

 

Ptice-trepavice

Ptice mogu biti i na trepavicama, ali samo za one najsmelije. I svakako mlade. Plus, za žurke.
Rajske ptice, sove, lastavice…

 

trapavice

Engleska/Srbija

Crabtree Evelyn

Konačno, nešto cvrkuće i kod nas.
Crabtree & Evelyn u svojoj čarobnoj radnji ima dve kolekcije za Božić i Novu godinu: Noel i Gilded Chestnut. Noel miriše na brusnice, pomorandžu i cimet, kako i treba da miriše Božić, a Gilded Chestnat, naravno, na pečeni kesten i slatku pavlaku. Kolači, dakle.
Mirise u kući šire sveće,  mini (gore do 25 sati) ili velike, ulja za mirisne lampe i difuzori za prostor.
(Sveće 2.200 i 4.200 din, difuzori 4.650, ulja 990 din)

 

Fotor122403346

Francuska/Srbija

Ninna Ricci

Mir, ljubav, sloboda… poručuje nam Ninna Ricci još od 1948. svojim kultnim parfemom.
U njegovoj je kompoziciji karanfil, ruža, jasmin, bergamot, kedar, mošus i ambra. Na poklopcu, naravno, ptice, simboli slobode. Golubice.
Ove su godine, prvi put, ptice postale plave, u novoj bočici napravljenoj u ograničenoj seriji, ali je miris ostao isti.

 

Fotor1223235833

 

Jer, vreme leti…

Prva verzija bočice sa golubicama iz 1951. koju je kreirao Lalique, proglašena je 2000. za “bottle of the Century”, najbolju prafemsku bočicu XX veka.

Bio je veliki izazov za Oliviju Putman, dizajnerku, da osmisli ovogodišnje, “kolekcionarsko izdanje” napravljeno u maloj seriji i da čuvene ptice oboji plavo.

L’Air du Temps  je plav, plav kao nebo i more, kao i stalno prizivanje slobode” – rekla je Olivija Putmen.

 

ob_f30ec4_913916-381318305314576-139511636-o

 

“Like a bird on a wire… I have tried, in my way, to be free”  je moj pozdrav vama za danas.

 

 

Ostavite komentar

SuperNova on 26/12/2013

Prezabavan i odlican post. A tetovaza sa pticicama i beskonacnoscu me je skroz odusevila!

Ljiljana on 26/12/2013

Aleksandra, ne znam da li se može kupiti kod nas, ali verujem da se može naći...

uncleabadash on 26/12/2013

Kakav sjajan tekst! I još sjajanije ptičice :)

Ljiljana on 26/12/2013

Da, pretpostavila sam da će tebi da se dopadnu ptice. One na tvom blogu su sjajne.

Jasmina on 26/12/2013

Super post :)

Ivana on 26/12/2013

Ljuljana, Procitah najbolji beauty blog kod nas u poslednjih godinu dana. Vidi se da znate da pisete. Samo napred!!! Srdacno, Ivana

Ljiljana on 26/12/2013

Draga Ivana, hvala. Trudicu se da zasluzim.

Milica on 27/12/2013

Fenomenalan post, sve pohvale, pozdrav!

Ljiljana on 28/12/2013

Pa, Milice, ti si danas baš čitala moj blog, hvala.