Fotor1226204342

 

Evo novogodišnjeg posta. “Ukrala” sam ga za vas…

Ako je neko u toku sa svetom lepote, to su one. Moje divne drugarice, urednice u ženskim magazinima. One prve saznaju za novitete, one probaju mnogo novih proizvoda, i znaju šta je dobro. Podelile su sa nama šta su najviše volele u 2013. godini, šta je prijalo njihovoj koži i ostavilo najjači utisak. Pogledajte jedan lep i stručan pregled 2013. One znaju šta je novo, i šta je dobro. Urednice u našim najpoznatijim ženskim magazinima poverile su nam šta su najviše volele i najradije koristile u 2013.  Brana/Elle, Jasmina/Sensa, Jasmina/Lepota&Zdravlje i Vladanka/Bazar.

 

Branislava Kostić

Urednica lepote, Elle, Beograd

Ne samo novinarka, Brana je traženi make-up artist.  Uvek doteranja i besprekorno našminkana, blagodet za oči.

 

Branaaaa

 

Svi koji radimo u ovoj, kozmetičkoj industriji težimo da gledamo mesecima unapred. Koji će se parfem pojaviti? Koja će nas inovacija dočekati na anti-age polju? Koji će biti trendovi kada je šminka u pitanju, i koja boja kose će biti u modi? Često zaboravljamo proizvode koji su lansirani u tekućoj godini. Ali, neke jednostavno ne možemo ignorisati, moja lista za 2013tu je:

 

Vichy Idealia Life serum – ovo je odličan proizvod za dnevnu upotrebu, a pogotovo kao podloga za šminku. Osim savršene hidratacije, ima i blagi sjaj. Njegov efekat se vidi kada se preko nanese tečna podloga, jer joj ne dozvoljava da umrtvi lice.

Erborian – BB Cream – koliko samo koža može izgledati prirodno i biti mekana na dodir posle stavljanja korektivne kreme, može da razume samo neko ko je probao ovu! Must have!

Clarins Double Serum – savršen balans ulja i hidrirajućih agenasa. Idealan je za noć, jer je koža ujutru jedra i meka.

 

Fotor1230181030

 

Giorgio Armani Si EDPovaj parfem je kao bela košulja – u toku dana je vrlo diskretan, a kada ga stavim uveče je svečan i fomalan. A i dopada mi se jer je zimski i sladak… Kao da se nalazim u nekom velikom mafinu.

Christian Dior Diorshow Iconic Overcurl maskarakada imam ovu maskaru, ljudi me često pitaju da li sam stavila veštačke trepavice. Uvija ih, daje volumen i podiže u roku od jednog minuta.

 

Fotor1230181324

Kérastase Spray à Porter sprej za stilizovanje kose – taman dovoljno ukrućuje kosu da sa njom mogu da uradim šta god hoću, a opet je mekana i svilena. Za razliku od pene, ne lepi vlasi.

 Mixa Gel for body and hair – generalno me je obradovao dolazak ovog brenda na tržište, a pogotovo me je oduševio gel za tuširanje. Blag je kao čista voda, a ima i nežan citrusni miris.

 

Fotor1230181449

 

Jasmina Ubiparip

Izvršna urednica, Lepota & zdravlje, Novi Sad

Divna sapuntnica tokom boravka u Weledi, Jasmina je obrazovana, zanimljiva i posvećena – profesionalno i porodično.  Evo njenih favorita…

Jasmina IMG_7389a

 

Moji beauty favoriti u 2013. – (a sasvim sigurno ću ih koristiti i u 2014.

La Roche-Posay Hydreane BB Crème Do pojave BB krema apsolutno nisam mogla da podnesem bilo kakav puder na licu. Baš nikada. Ni na sopstvenom venčanju. BB kreme mi ne smetaju, čak sam se i „navukla“. Međutim, trebalo mi je nekoliko meseci da pronađem onu koja mi potpuno odgovara. Zašto baš La Roche-Posay Hydreane BB Crème? Ne iritira kožu, hidrira je, odlično prianja (neprimetna je), a nijansa Teinte medium je baš za mene. Prilikom nanošenja, primenjujem savet čuvene šminkerke Gucci Westman: puder možete naneti samo na problematične delove, nema potrebe da prekrivate celo lice. Isto važi i za na BB kremu. Provereno.

 

Fotor1226213022

Essie For The Twill Of It 

Tačnije, kolekcija Fall 2013. Bogate, zasićene boje su divne. Favorit: For The Twill Of It. Koja je nijansa u pitanju: Zelena? Ljubičasta? Siva? Verovali ili ne, nije lako odrediti jer ovaj polihromatski lak na svetlosti menja boju. Totalni punk chic.

Weleda Hafer Aufbau Shampoo Potpuno prirodni šampon od ovsa je proizvod koji me je iskreno iznenadio. Na pakovanju piše da čini glatkom površinu dlake i da sprečava “cvetanje” krajeva kose. Vrlo skroman opis, kada se uzmu u obzir svi sjajni efekti ovog šampona! Doduše, posle prvog pranja nije mi se dopao. Pomislila sam da nešto nije u redu s njim jer veoma slabo peni. Onda su mi objasnili da je to uobičajeno za šampone “bez hemije”. Nakon drugog pranja primetila sam da se moja kosa menja. Nabolje, i to drastično. Počela je ponovo da joj se vraća tekstura kakvu je imala pre desetak godina!

 

Fotor1226205420

 

Burt’s Bees All-purpose Hand Salve Još jedan 100% prirodan proizvod na mojoj listi omiljenih. Ovaj balzam za ruke, namenjen ekstra suvoj koži, koristimo svi u kući. Mažem ga i kćerkama, koje imaju atopičnu, veoma suvu kožu i jedna je od retkih krema za koju se ne žale da ih peče prilikom nanošenja. Zovu je “bradonja”, zbog slike na pakovanju. Meni je “bradonja” favorit zbog mirisa – kombinacija lavande i ruzmarina, momentalno me “lansira” na obalu Mediterana. Baš ono što mi treba u tmurnim zimskim danima.  

L’Oréal Professionnel Mythic Nurishing Oil Još jedno beauty otkrovenje ove godine: hranljivo ulje koje čini kosu sjajnom i predivno mirisnom, a ne masti je. Ne verujete? Nisam ni ja dok ga nisam isprobala. Idealno je za krajeve, ali ga možete naneti i na celu dužinu posle feniranja – kosa tada izgleda apsolutno nedoljivo, blistavo i zdravo. Sadrži ulja avokada i semenki grožđa.

Weleda Everon Lip – balm Pre nego što sam počela da koristim ovaj prirodni proizvod, bila sam bukvalno zavisna od upotrebe raznoraznih balzama za usne. Znate ono kad ne možete da izdržite ni pola sata a da ne nanesete novi sloj? E, o tome vam pričam. Zahvaljujući prirodnim biljnim voskovima iz Weledinog balzama, koji veoma dugo zadržavaju vlagu na usnama, sada balzam nanosim samo dva puta dnevno. Koristim ga ujutro, nakon uobičajenog režima nege a pre šminkanja, i možda još jednom tokom dana, a usne mi NISU ispucale čak ni kada se temperatura spusti ispod nule. Zavisnost – izlečena!

Rouge-Dior-Photoshoot-2013-natalie-portman-34803534-1753-1240

  I, za kraj – naj kampanja: Natalie Portman za Rouge Dior Boyfriend džins, crni sako, crvene stilletto štiklice i – ah! – taj neodoljivi, gusti, jarki, senzualni ruž u savršenoj bordocrvenoj nijansi. Kampanja mi se toliko dopala da nisam imala hrabrosti da isprobam ruž. Znam, potpuno blesavo. Ali, šta ako mi se ne dopadne kako mi stoji? Tako jarku i intenzivnu nijansu, niti tako debeo namaz boje, nisam nosila od devedesetih. Maštaću još malo o tome da ću s ovim ružem izgledati savršeno kao Natalie. A onda ću ga hrabro isprobati – ostavljam to za početak 2014. godine kao jednu malu novogodišnju beauty odluku. Pa šta bude!

 

Jasmina Stojanović

Glavna i odgovorna urednica, Sensa, Beograd

Da li sam očekivala Bahove kapi? Da ali ne u parfemu! Jasmina je pravi predstavnik Sensa senzibiliteta, okrenutog harmoniji, prirodi, vedrini…

 

942827_10151621674092789_492680687_n

Parfem Présence(s) de Bach

Parfem sa Bahovim kapima pomaže da se harmonizujemo sa okolinom, ali da postignemo i ravnotežu u sebi.  Bogat ovim lekovitim cvetnim esencijama, parfem ima poseban miris koji je mnoge u mojoj okolini podsetio na cvetna polja, detinjstvo, prirodne kreme kakve su nekada koristile naše bake, a u svima je izazivao osećaj mira. Ja sam uživala u kombinaciji mirisa divlje ruže, bora, divljih jabuka koji je u meni budio unutrašnji mir i ravnotežu.

 

Fotor1226210058

 

Vichy Normaderm dnevna krema za lice

Tokom mog blaženog i drugog stanja, koža, kao i celo telo, bilo je sklonija brojnim nepravilnostima i promenama usled spoljnih uticaja, ali prvenstveno zbog unutrašnjih promena uzrokovanih trudnoćom. Krema koja me je spasila u svakom smislu i zbog koje mi je ten besprekoran već dugo jeste upravo Vichy Normaderm. Smanjuje sve nepravilnosti, crvenila, masni sjaj, nepravilan ten, tragove akni i hidrira tokom 24h i sadrži jedinstveni spoj tri aktivna sastojka sa piling dejstvom: salicilnu kiselinu, glikolnu kiselinu i LHA. Prijatna tekstura se utapa u kožui omogućava jednostavno nanošenje, a osećaj udobnosti traje ceo dan.

 

Fotor1226205840

 

Dr.Hauschka Transperentni/prozirni puder

Kada je Karim Satar držao nekoliko lekcija o šminkanju, pri mojoj poseti Wala kompaniji koja proizvodi Dr.Hauschka kozmetiku, naglasio je da se pri šminkanju za fiksiranje koristi princip suprotnosti: tečni puder fiksiramo puderom u prahu, maskaru (koja je tečna) fiksiramo sa malo tamne senke, a završni puder u prahu fiksiramo prskanjem ružine vodice. Puder za lice s ekstraktom svile nežno fiksira boje i matira ten, a svila štiti kožu i daje joj baršunast izgled da je pritom ne isušuje. Ovaj puder nosim svuda sa sobom i uživam u nežnosti i prefinjenosti koju mi pruža, negujući moju kožu sastojcima kao što su ekstrakt ruže, ranjenika, hamamelisa, crnog čaja i svile.

 

 

Fotor1226202736

 

Senke za oči Dr. Hauschka Dear Eyes

Savršeno mat, a opet sa prirodnim sjajem minerala, ova paleta boja bila je moj zaštitni znak tokom 2013. godine. Posebno zato što su primenljive i za dnevnu i za večernju šminku, stapaju sa se vašim tenom i delujete potpuno prirodno. Mnogi su me pitali kako se tako lepo šminkam. A tajna je jednostavo u pravim senkama za oči koje lako i brzo nanosim i nijansiram.

 

 

Vladanka Zečević

Urednica lepote i zdravlja, Bazar, Beograd

Vladanka je zaljubljena u najneobičnije, “niche” parfeme i kozmetiku, jedna od stvari koje su nam zajedničke.

 

unnamed

 

Baš kao i prethodne, i ove 2013. godine najčešće sam „mirisala“ na Azemour les Oranges niche parfem brenda Parfum d’Ampire. Kako volim akorde agruma (mandarina, grejp, neroli, limun…) ali jakih, onih Mediteranskih, marokanskih… ukoliko ga pomirišete u parfimeriji „Metropoliten“ shvatićete o čemu govorim. Još jedan favorit u odlazećoj godini bio je parfem iz niche porodice. Zove se Caligna i potpisuje ga pariska parfemska kuća L´Artisan Parumeur. Opisala bih ga kao sveže aromatičan, u njemu, verovali ili ne, dominiraju note žalfije i listova smokve. Miriše na uske ulice pariskog Saint-Germain-des-Prés-a, a upravo u jednoj od njih se i nalazi njihova parfimerija. U proleće 2013. godine za „Bazar“ sam napravila intervju sa kreativnom direktorkom ove kuće gospođom Sandrom Godec. Bilo je to jedno od najlepših popodneva u profesionalnom smislu u protekloj godini. Ali da budem kao i većina urednica lepote „uvrnuta“ po ukusu za parfeme, volela sam ponekad tokom 2013-te da „mirišem“ i na parfeme Eau D’orange Verte (Hermes), La vie est belle (Lancome), Pleats Please (Issey Miyake), Diorella (Dior)…

 

Fotor1225220639

 

O parfemima bih mogla do sutra…. ali urednica bloga želi da čuje šta mi je još u 2013. godini bilo omiljeno, šta je prijalo koži mog lica i tela. Kako se ne šminkam puno, pored jednog već standardnog pudera u prahu (Chanel), rumenila (Clinique), braon krejona (Dr.Hauschka), senke za oči sa neverovatnim pigmentima (Mac) najviše sam isprobala ruževa za usne. Volela sam Clinique Chubbi Stick, Le Rouge Givenchy, Bourjois Levres Contour olovku za usne, koju sam često stavljala umesto ruža. I, da preciziram, sve je bilo u crvenoj boji!

 

Fotor1225215742

 

Dobrih krema i seruma za lice je dosta prošlo kroz moje ruke. Lancome Advanced Genifique Youth Activating Concentrate je serum koji je definitivno moj favorit u 2013. godini. Upravo završavam drugu bočicu i uživam koliko mi je lice, nekako, mekano!

 Lancome-Genifique-Serum_high

 

Neke stvari često volim da isprobavam i menjam, a nekima sam verna kao pas. To je slučaj sa preparatima za negu tela. Moji saputnici već nekoliko godina su piling Gommage Aromatique aux Epices i suvo ulje za negu tela Sublime Oil francuskog brenda Cinq Mondes. Reč je o neverovatno aromačnim proizvodima koji se koriste po spa centrima ovog brenda na dalekim i egzotičnim ostrvima. Tako je zapravo i nastao njihov koncept nege. Pre nekoliko godina uživala sam u čarima Cinq Mondes spa tretmana u Monte Karlu. Ostaće nezaboravno! Naravno, na polici pored kade se uvek nalazi i neki Nivea ili Mixa gel za tuširanje.

 

Fotor1225222549

Budući da sam imala prilike da isprobam razne lepe stvarčice za negu, ne zamerite mi na možda pomalo „čudnovatom“ i izvrnutom „ukusu“. Oduvek sam volela neobične stvari, a posao koji radim je još samo malo raspršio moju maštu i istraživačko-aromatski duh!

 

 

Ostavite komentar

Milica on 01/01/2014

Obozavam ovakve postove! Bas sam se obradovala, hvala vam! Mozete li mi reci gde moze kod nas da se nabavi Burt’s Bees All-purpose Hand Salve? Zvuci toliko zanimljivo da bih je rado poklonila sebi za novu godinu :) Srecna nova godina, zelim vam da vam bude nezaboravna u svakom smislu, da nastavite sa ovim sjajnim blogom i divnim i poucnim tekstovima! Veliki poljubac :*

Ljiljana on 02/01/2014

Milice, mislim da Burt's Bees nema kod nas. Jasmina ga je kupila verovatno na putovanju.

Ivana on 01/01/2014

Divan post, lepo da cujemo sta vole dame koje imaju (retku) srecu da probaju kozmetiku, a da im je to i posao. Kao sto rece urednica iz Bazara mozda im je ukus malo neobican, ali i meni bi verovatno bio da mi je toliko toga kao njima dostupno. Imam samo pitanje, da li one putuju u inostranstvo na promocije? Priredite nam Ljiljana jos ovakvih postova i srecna vam 2014.

Ljiljana on 02/01/2014

Draga Ivana, da, ima tu i poneka inostrana promocija - dve Jasmine i ja bile smo zajedno na putovanju u Weledu, u Nemačku. Ništa lepše nego upoznati jednu takvu kozmetiku iz prve ruke.

Verica on 03/01/2014

Interesuje me da li se kod nas negde može kupiti parfem sa Bahovim kapima? Volela bih da ga probam i da možda nešto promenim uz njegovu pomoć.

Ivana Mitic on 03/01/2014

Divan i zanimljiv post, jedino sto dame koriste dosta kozmetike koju kod nas ne vidim u parfimerijama. Koriste malo neobicnu kozmetiku, ali to im je posao. Gde u Beogradu mogu da kupim Hermes parfeme?

Ljiljana on 06/01/2014

Verice, pitala sam Jasminu, i evo njenog odgovora "nazalost, nema kod nas, ja sam ga nabavila u Londonu, ali moze da se kupi preko sajta prodavnice. http://www.planetorganic.com/fleurs-de-bach-eau-de-parfum-presence.html Nadam se da će pomoći.

Ljiljana on 06/01/2014

Ivana, nema Hemres parfema kod nas, osim možda na aerodromskom free-shop-u. Nažalost.

Ksenija on 06/01/2014

Ah Ljiljo, i ja volim ovakve postove! Totalni sam kozmetički voajer! :)))

Ljiljana on 06/01/2014

Ksenija, pa ko ne voli. Ja sam se radovala dok sam postavljala tekstove. Naročito zato što znam devojke... Dobro, žene.

Vesna on 15/01/2014

Bas je lepo biti urednica u nekim novinama. Ove dame i njihove price zvuce pomalo nadrealno za Srbiju u kojoj zivimo. Ipak, neka nam i dalje pisu sta vole.

Ljiljana on 15/01/2014

Vesna, ja volim da znam šta sve kod nas ima čak i ako je preskupo. Volim i da pročitam razna iskustva.