Februar 2018. Babyliss

Dva su “beauty” trenda koja nikako ne volim:

  1. konturisanje+hajlajt koje tako često čini lice grubim i neprirodnim, neženstvenim, estradno sjajnim. 
  2. do savršenstva zaglađena, ispeglana i keratinom ispravljena kosa na kojoj ne štrči ni najmanja dlačica. 

Prvi trend, nadam se prolazi, a nešto na temu drugačijeg šminkanja pisala sam u ovom tekstu: “Iluminacija, nova tehnika šminke”

Drugi trend najviše vole, čini mi se, oni koji imaju “nemoguću” kosu, punu kovrdža, koja se ne da fenirati niti ispraviti.  Ja sam, međutim, uvek volela, i želela da imam takvu kosu, prirodno uvijenu i razbarušenu (uglavnom zato jer je moja nepopravljivo ravna). 

U vreme kada sam bila tinejdžerka, kada se zbog pravih ili domaštanih nedostataka u izgledu najviše pati, u školi sam sedela u klupi sa drugaricom koja je imala divnu, bujnu kovrdžavu kosu… koju je mrzela iz sve snage.  Pegle za kosu nisu bile dostupne, keratin niko nije pominjao, ispravljanje kose svodilo se na mukotrpno feniranje.  Svaki dan je pričala o novom receptu za ispravljanje kose, stavljala je razna ulja, potapala kosu u pivo ili mleko, stavljala kućne maske… i svakog dana dolazila u školu kovrdžava i nakostrešena. Manje ili više.

Setila sam je se odmah, kada sam na promociji BaBilyss  3D električne četke sa jonima za ispravljanje kose gledala kako je lako ovim, tako jednostavnim i efektnom spravicom ispraviti kosu.  I to na, što se mene tiče, jedini dobar način: kosa je ukroćena i ravna, ali i dalje deluje lepršavo i prirodno. Uz malo dobrog preparata za ispravljanje kose, nikakva pegla vam ne treba. Što je još bolje, kosa se ne oštećuje kao kada se koristi pegla ili drugi agresivniji načini četkanja i ispravljanja. 

Ovo nije četka za sušenje kose i ne zamenjuje fen: preporuka je da prethodno prosušite kosu, pa je tek onda ispravljate, ili da četku koristiti na sasvim suvoj kosi. Najbolji način da se pramen drži na svom mestu i optimalno ravna je da se četka provlači sa unutrašnje strane (kao na snimku). Ipak, ako želite brzo da zagladite kosu pred izlazak, možete je i prosto “očešljati” ovom četkom. 

 

https://youtu.be/UlYRYdXcugc

 

Babyliss četka sa jonima ima tri vrste zubaca 50 tankih silikonskih koji pridžavaju pramen na svom mestu kako bi se ravnomerno grejao, 34 plastična crna zupca za raščešljavanje bez povlačenja kose dok četka prolazi kroz nju, i 42 zupca od keramike na keramičkoj platformi koja se ravnomerno greju celom površinom greju i ispravljaju kosu.  Temperaturu je moguće prilagoditi potrebi, vrsti frizure koju želite i kvalitetu vaše kose: 160, 180 ili 200 stepeni. 

Jonizacija  čuva kosu od statičnog elektriciteta, održava stabilnost frizure. 

Ako imate dugu i bujnu kosu, veličina četke će vas obradovati, jer je površina četke 60 cm², pa ćete moći da tretiratešpire pramenove i da brže završite posao.  

 

 

Moja kosa je suviše prava, tanka i kratka za ovu četku, sve da skupim pola kose, to je jedva za pola ove četke koju sam dobila na promociji (hvala Babyliss Srbija). 

Ali sam znala odmah kome ću je pokloniti, i ko će biti tako srećan sa ovom magičnom spravom za ispravljanje kose bez mučenja, potapanja u ulje i mleko i beskrajnog feniranja. Babyliss četka je srećno udomljena na obostrano zadvoljstvo, a utisci moje drugarice koja je koristi su sjajni.  

 

Dijana Golubović nam predstavlja Babyliss 3D četku na promociji u Beogradu prošlog leta. 

 

 

 

Ostavite komentar