Fotografija: Dragan Jereminov

 

Lierac je ove godine slavio deseti rođendan svoje luksuzne Premium kreme.  Slavio raskošno u Parizu, širom sveta, a ne manje ni u Beogradu, večerom u Saint Ten hotelu u Beogradu.  Šta je razlog slavlja, zašto je Instagram ove godine preplavljen tagovima #WeAreSoPremium?

Lierac je luksuzan i skup brend, a Premium njegova najluksuznija (i najskuplja) krema. A njen rođendan povod da se piše ne samo o njoj, nego i o luksuzu u kozmetici uopšte.

Lierac Premium kremu sam koristila i potrošila još prošle godine – i premda je pakovanje bilo mini, 30 ml – uživanje je bilo maksi.  Sada je ponovo u mom društvu, obnovile smo prijateljstvo i prešle na “ti”.  Znam joj porodicu, znam šta od nje mogu da očekujem, delile smo lepe trenutke, duvala sam joj svećice na rođendanu, slikale smo se zajedno više puta, malo sam je i ogovarala sa drugaricama, dobronamerno.  Znam joj sve peptide i ulja.  I dugujem joj, barem, ovaj tekst. 

 

Lierac Premium krema spada u kategoriju preparata koji imaju sastojke protiv svih – ili barem onih do danas poznatih, znakova starenja. Bore, opuštena koža, fleke, sivkast i umoran ten… samo nabrajajte.  Obično se veruje da su ovakve kreme za najzrelije od svih zrelih godina – posle 50-te, kad je đavo odneo šalu i ne nosi više Pradu.

Ovo je delom tačno –  najviše zbog statusa:  žene bi u tim (ovim!) godinama trebalo da budu u mogućnosti da priušte sebi malo luksuza. Ipak, ove kreme mogu koristiti i mlađe žene, ako im prijaju. U vremenima kada se botoks počinje primenjivati pre tridesete, preventivno, gotovo je besmisleno plašiti se “jakih sastojaka” krema na koje će se koža navići  pa posle (kad bude stvarno trebalo) neće na njih reagovati. Kreme nisu antibiotici, a i ima ih  mnogo, sa  najrazličitijim sastojcima, pa ako vam koža postane “rezistentna” na peptide, pređite na retinol.  Uostalom, ko zna šta će se još pojaviti u godinama pred nama. “Botoks u kremi” sa najavljuje reklamira već godinama, pa je red očekivati da se jednog dana stvarno i pojavi. 

Koji su to sastojci u ovoj kremi na koje je Lierac ponosan? 

 

 

AKTIVNI SASTOJCI Lierac se u kreiranju formula oslanja na mehanizme delovanja raznih tretmana  estetske medicine i pokušava da ih što približnije reprodukuje u svojim proizvodima.  Veran je “hibridnoj” formuli svojih aktivnih kompleksa, gde su uvek objedinjeni molekuli dobijeni iz prirode i oni tehnološki. 

Premium Cellular Compleks je zvezda Premium linije. Inspirisan regenerativnom medicinom, njegova uloga je da u koži imitira delovanje “foxo proteina, poznatog i kao “molekul besmrtnosti” zbog svoje važne uloge u regeneraciji i zaštiti ćelije, kao i delovanju na matične ćelije, njihovo obnavljanje i diferencijaciju u različita tkiva. 

U Premium Cellular kompleksu su heksapeptid FX, biomimetički peptid sa hemijskom strukturom gotovo identičnom foxo proteinu i sa istovetnim delovanjem.  (Peptidi su gradivni elementi proteina, zaduženi za razne funkcije u ćelijama tkiva, a biomimetički znači da je, iako dobijen tehnološki, istovetan prirodnom molekulu). Drugi važan bioimetički  molekul u ovom kompleksu  je “terpenoid”  koji deluje slično nekim fosfatima koji pomažu zaceljivanje epitelnog tkiva (površine kože).

U kompleksu su i ekstrakti tri crna cveta koji, osim što daju dozu ekstravagancije i glamura celoj priči, imaju i posebna svojstva:  crna orhideja raste u negostoljubivim prostorima pa je primorana da skladišti veliku količinu flavonoida, antioksidanata i hidratora; crna ruža polifenolima i taninima deluje protiv slobodnih radikala i ima adstrigentno dejstvo; crni mak bogat esencijalnim masnim kiselinama (omega 3, 6 i 9), tčuva lipidnu bareijeru kože i njenu elatičnost.

Premium kreme sadrže 8.5% ovog kompleksa, što ih čini koncetrovanim poput nekih seruma. 

 

  

Hranljivi kompleks koji čini 20% ove kreme sadrži ši puter, glicerin biljna ulja koja se dopunjuju u omekšavanju i zaštiti kože, bez osećaja težine i masnoće. 

5% čiste hijaluronske kiseline je pomoćni sastojak, sa ulogom da zadržava vodu na površini kože i daje joj jedrinu. 

 

 

AKTIVNE TEKSTURE “Raskošna” (Voluptuos) i “svilenkasta” (Silky)  su dve teksture Premium kreme: moja krema je raskošna, u svakom pogledu.  Jedna od onih gustih tekstura čija se mrvica razmazuje unedogled, stapa sa kožom i samo par minuta kasnije – koža je super meka i glatka bez ikakvog masnog traga.  Kod ovakvih brendova “hranljivo” ne znači i masno. Lierac je razvio niz tekstura koje se transformišu na koži, a ovo je jedna od njegovih fantastičnih “aktivnih tekstura” koje su malo čudo tehnologije: mikronizovani biljni puderi se raspoređuju po koži poput nevidljivog vela, polimeri obezbeđuju laku baršunastu završnicu, a dvostruka emulzifikacija obezbedila je kompaktnost koja pruža osećaj prijatnosti i elastičnosti. 

MIRIS je snažan, tipično za Lierac, ali ne i težak i neprijatan, manje intenzivan nego u mnogim drugim linijama. Dok mi je u Liftissime liniji on previše jak, ovde je odabran po mojoj meri i nosila bih ga kao parfem: čine ga jasmin, iris i  mošus. Mmmmm…

 

  

PAKOVANJE je raskošno koliko i tekstura: staklena teglica leži u čvrstoj kutiji na plišanoj podlozi, a uz nju dobijate satensku kesicu sa logom Lieraca da spakujete kremu za put, i špatulicu da kremu koristite higijenski.  (Pufna na slici je takođe Lierac, ali nije deo pakovanja, deli se samo kao poklon). 

EFEKAT  – krema ima neposredan efekat meke, jedre i blistave kože, a tokom vremena i kumulativni, koža je svetla, glatka i boljeg tonusa.  

Ovo je moj utisak, a Lierac svoju kozmetiku shvata ozbiljno, i uradio je i niz istraživanja sa objektivnim merenjima instrumentima, osim onog standardnog  koje govori o ličnom utisku žena koje su učestvovale u testiranju krema.  Evo kako izgleda to što ne dospeva u javnost (gde ćete videti samo tvrdnje o efikasnosti). 

Prva fotografija govori o smanjenju dubokih i poboljšanoj teksturi kože nakon 6 meseci upotrebe aktivnog sastojka u Premium kompleksu, dva puta dnevno.  

Druga fotografija beleži snimak UV kamere pre, i mesec dana nakon upotrebe Premium Cellular kompleksa dva puta dnevno sa evidentnim smanjenjem flekica (Lierac kaže do 18%). 

 

 

 

Ovo je deo dokumenata iz internog Lieracovog fajla o testovima efikanosti za koji nisam sigurna da smem da ga koristim, ali nadam se da su ubedljvi (povećajte ih klikom na sliku).

ZA KOGA? Za svakoga ko želi dobar, raskošan, luksuzan atniejdž tretman lica, i kožu koja je suva ili mešovita sa suvim delovima. Za masnu kožu, tu je “Svilenkasta Premium krema” koja daje mat završnicu i nema kompleks hranljivih ulja. 

LUKSUZ je reč koja se prirodno vezuje za ovu kremu i celu liniju, zbog svih njenih kvaliteta: od pakovanja, teksture i mirisa, preko sastava, inovativnih supstanci, kliničkih ispitivanja… ali i imena brenda koji ima svoju reputaciju u svetu dermokozmetike.  Cena ove kreme je oko 100 evra (u najboljem slučaju, a to znači u Srbotrade apoteci).

Konačno, evo i nekoliko fotografija sa proslave 10-tog rođendana Lierac Premium kreme, održanog uz puno simbolike 10.10. u hotelu Saint TEN, (koji je na broju 10 u ulici Setog Save), u Beogradu. 

 

Deo atmosfere je zabeležio fotograf Dragan Jereminov, par fotografije su moje (one mutnije;)

Na večeri su odabrane pozvane zvanice dobile Lierac Premium kremu sa ugraviranim vlastitim imenom. 

https://www.instagram.com/p/BaGjweGHudj/?hl=sr&taken-by=budilepa

 

A li to nije bilo sve. 

Za nekoliko dana stigla je na poklon Lierac kutija u kojoj je uramljena bila fotografija moje malenkosti snimljena na rođendanskom slavlju, uz par prekrasnih Lierac noviteta – o kojima drugi put. 

 

https://www.instagram.com/p/BbIY_x0nBqV/?hl=sr&taken-by=budilepa

 

Ostavite komentar

Ivana on 30/01/2018

Zaljubljena sam u Lierac, sto u izgled i pakovanja, sto u ono sto sam cula da rade za kozu. Volela bih da su priustiviji. Ja sam kupila msamu pa sam dobila nocnu Liftissime i slatku narukvicu. Divan vam je post. Strucan. Primamljiv. Odlican.