Kada mi je  iz Lipo kozmetike stigao mail sa ponudom da probam neke proizvode, uz lepe reči za blog čiji ih je koncept, kažu, privukao, bila sam zatrpana poslovima i kozmetičkim preparatima koji čekaju da se nešto o njima napiše.  Pokušala sam ljubazno da odbijem. “Ne znam  kada ću moći  da objavim nešto o tome, puno proizvoda za negu lica čeka probu”, rekla sam.  Marina iz Lipo kozmetike je rekla da sama mogu da odlučim kada ću, i da li ću nešto objaviti.  Njena pismena i kulturna (dobro, i laskava) pisma nisam mogla zanemariti. Zamolila sam da mi umesto proizvoda za negu pošalje neku masku. 

Stigle su mi dve maske, dva pilinga i serum.  I sve je odlično. 

Argi-peel je prvi privukao moju pažnju: kućni piling nalik onima u salonu, a dovoljno nežan za osetljivu kožu – i može se koristiti često.  Dovoljno je blag da se koristi i na koži oko oka! 

 

 
Argipeel sadrži mlečnu kiselinu (15%) neutralisanu argininomm, aloja veru i umirujući alantoin.  Sadrži 20% arginina (aminokiseline koja ne deluje iritirajuće).
Primena je jednostavna: nanese se na temljno očišćeno lice (gelom bez ulja ili tonikom sa voćnim kiselinama) tuferom u 1-3 sloja. Ostavi se barem 20 minuta, a može i više. Ispere se vodom. 
Efekat je veoma glatka,  sjajna i svetla koža, pa je ovaj piling odličan ne samo kao redovna nega, nego i kao tretman pred tzv. posebne prilike, jer je koža zategnutija a šminka će bolje stajati. 
 
Za Lipo Hijaluron masku trenutak se ukaz ao jednog jutra, kada sam ustala sa prugama od jastuka urezanim u obraz. Kada ste mlađi, ovo prođe brzo, ali sa godinama kada koža izgubi elastičnost možete sa šarama po licu hodati ceo dan i nema tog pudera koji pomaže. 
 
 
 
 
Pouzdala sam se u hijaluron i njegov “plump” efekat na kožu, i pomoglo je.  Da li zbog hijalurona, aloje, glicerina – sve snažnih hidrirajućih supstanci koje sadrži ova gel maska, tek linije na koži su bile neuporedivo pliće. 
Kako sam bila jako motivisana da izravnam kožu pre nego što izađem iz kuće, primenila sam ovu masku uz masažu lica, jer je to jedan od načina na koji se primenjuje u salonima.  
Lipo kozmetika je, naime, namenjena i profesionalnoj upotrebi.
Masku sa hijaluronom toplo preporučujem za dehidriranu i umornu kožu.
 

Posle dobrog iskustva sa gel maskom, odlučila sam da probam i Lifting masku.

 

 

Moram da napravim mali uvod: maske sa belom glinom (kaolinom) nerado isprobavam zbog potencijalnog razočaranja, jer mi ništa nakon potpuno savršene Cinq Mondes maske od kaolina.  Ovo savršenstvo od maske, deo kozmetike koju sam obožavala a više je kod nas nema, namenjeno skupljanju pora zapravo je imalo kompletan lifting efekat. 

Posle svega ovoga mogu da kažem – Lipo Lifting maska  nije me razočarala. Naprotiv – trenutno je ušla u moje omiljene proizvode. Maske od gline imaju snažan pročišćavajući efekat, glina naprosto “usisava” masnoću sa kože, ali i vlagu. Odatle i njen “lifting” efekat, ali i moguće isušivanje kože. Zato je sastav ovakvih maski važan. U Lipo Lifting masci je osim kaolina, cink oksid i titanijum dioksid, sveprisutna aloja, glicerin, ulje lavande i ekstrakti različitih algi. Na moje iznenađenje ovde je i tečni parafin. 

Efekat je – savršen, i trenutni lifting efekat je tu. Koža je veoma zategnura, svetla, čista, glatka. Preporučujem vam da je obavezno probate. Iako su maske od gline namenjene više nečistoj koži za proširenim porama, ova maska ne isušuje kožu, pa je možete koristiti i ako vam je koža normalna/mešovita, samo nešto ređe (jednom nedeljno je više nego dovoljno). 

U ličnoj preporuci koju mi je Marina poslala napomenula je da posle pilinga stavim Serum od kavijara. Ovo je luksuzan serum, ako ne po ceni (koje su kod Lipo kozmetike veoma odmerene) onda po količini kavijara koji je u sastavu izlistan odmah posle vode, što govori o njegovoj koncentraciji. Serum je formulisan na bazi ekstrakta ikre (kavijara), lecitina, proteina prirodnog porekla i odabranih biljnih ulja. Namenjen je poboljšanju elastičnosti kože. 

 

 
Reč je o nežnoj i lakoj emulziji bez mirisa, koja obezbeđuje kompletnu večernju negu, ili aktivno delovanje nakon pilinga. Nanosi se dva puta nedeljno uveče umesto ostale nege,  prema preporuci – ja sam probala i češće, ne smeta. Budite se sa divnom mekom i glatkom kožom. 
 
Piling krem sa granulicama košpica kajsije i šljive fini je piling za telo (u Lipo kozmetici kažu i za lice, ali ga ja koristim samo za telo).
 
 
 
 
Piling sadrži alkohol (cetaril) i nekoliko parabena kojih u drugim proizvodima koje sam provala nije bilo (najčešći konzervans je daleko prihvatljiviji phenoxietanol), ali pošto je reč o proizvodu koji se brzo ispira i ne ostaje na koži, ovo ne treba da vas uzbuđuje, ako uošte spadate u one koji se brinu zbog parabena. 
Piling je taman onoliko grub/nežan koliko treba da se koža dobro očisti i bude meka, a da se ne izgrebe koža (verujte, probala sam i takve pilinge). 
 
 
 
 
 
Lipo kozmetika ima proizvode za kućnu upotrebu i salone. Ovo je bioaktivna kozmetika osnovana 1998. u okviru Laboratorija LIPO kozmetika. Recepture za proizvode kreira prof.dr Slavica Šiler Marinković, redovni profesor na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.  Osim kozmetike Laboratorija Lipo kreira i neke od sastojaka (sve što mogu u svojoj laboratoriji da proizvdedu sami): ekstrakte, liposome (nosače aktivnih sastojaka). 
Preporučujem da probate neke od proizvoda, koje osim kupovinom  na par prodajnih mesta možete naručiti da vam stignu na kućnu adresu.  Cene su odlične u odnosu na kvalitet, a ko voli veća pakovanja može naručiti neki od omiljenih proizvoda i u većem, profesionalnom pakovanju. Cenovnik možete da pogledate ovde
 
Pošto najčešće koristim skuplje proizvode, pa i pišem o njima, baš mi je drago što ovaj put mogu da vam preporučim jednu kozmetiku koja je pihvatljiva po cenama, i da pohvalim još jedan domaći brend. 
 
Ostavite komentar

Ime on 07/11/2018

Koliko dugo držite lifting masku na licu? Pozdrav :)

Ljiljana on 09/12/2018

Držim je oko 15-20 minuta, ili dok ne osetim da se osušila, pošto često nešto radim dok držim masku.