Tri stvari volim tokom leta: čišćenje lica umivanjem, UV zaštitu toliko laku da je ne osećam na licu. i neki laki antiage fluid.  Četvrta stvar: volim da proizvodi pripadaju istom brendu.  

Evo ih: Darphin Intral fluid i pena i Darphin Predermine fluid. 

Darphin Intral Enviromental Lightweight Shield SPF 50

Već je dva meseca sa mnom, putovao je uz mene dva puta, i bio najbolji drug tokom “saharskog talasa” koji smo upravo preživeli i zadovoljio sva moja očekivanja od letnje nege. 

 

 

Zamišljen kao zaštitni veo za urbane uslove, gde se zagađenje iz vazduha udružilo sa UV zracima da nam napada kožu,  ovaj je fluid, ovogodišnji novitet, deo Intral kolekcije u kojoj je čitav niz proizvoda za jačanje, negu i zaštitu osetljive i crvenilu sklone kože. 

UV zaštita sa najvišim faktorom (SPF 50), bazirana na mineralnim filterima (titanijum dioksid – Ti02)  kakvi se inače i preporučuju za osetljivu kožu, jako je privlačna – naročito zato što je Darphin uspeo da je obezbedi u tako lakom fluidu. Ali za osetljivu kožu UV zaštita se podrazumeva – ono o čemu manje razmišljamo je zagađenje.  Smeša mikro čestica sastavljenih od raznih kiselina, organskih hemijskih komponenti, metala i prašine, stiže na naše lice pravo iz gradskog vazduha. Čestica koje mogu biti 20 puta manje od pora kože, kroz koje lako prodru i narušavaju njenu prirodnu zaštitnu ulogu: odbrane od uljeza. Zagađenje ohrabruje upalne procese u koži, koji mogu izazvati crvenilo i iritacije, pojačati njenu oetljivost i smanjiti mogućnost zaštite. 

 

 

“Veo protiv zagađenja” nije nov koncept u kozmetici, a u Darphin kolekciji za osetljivu kožu je stvarno nedostajao, ali je zato sada tu u punom sjaju. 

Fluid je blago toniran uz pomoć mineralnih pigmenata, ne očekujte prekrivanje već najblaže ujednačavanje tona kože – idealno za podlogu za šminku. Prozračan je,  samo nekoliko sekundi nakon što ste ga naneli imate osećaj da na licu nemate ništa, a Darphin kaže da značajan deo zaštitnog “vela” čine proteini pšenice. Važno ga je dobro promućkati pre upotrebe. 

Fluid se veoma lako raspoređuje na koži, doslovno 2 kapi su dovoljne za celo lice. 

Da li je ovo dobar proizvod za zaštitu od sunca na plaži? Ne, ovaj proizvod nije za to predviđen uprkos visokom faktoru, on je za gradsko, dakle ograničeno izlaganje suncu.  Razloge je dobro navela dr Dragana Kablar u najčešćim zabludama letnje nege u prethodnom postu pod brojem 5.  Ali je zato idealan za putovanja, gde ćete dobar deo dana provesti napolju. 

 

 

UV zaštita zone oka: znate kako je teško naći dobru zaštitnu kremu sa visokim faktorom za zonu oka? Ovaje je fluid idealan – a i predviđen – da se koristi i na koži oko oka. 

Cena fuida je  5.960 din.  

 

Darphin Intral Air Mousse Cleanser

Nova pena za čišćenje iz iste Intral linije (u kojoj su već mleko i tonik) namenjena je čišćenju nečistoće, šminke i aerozagađenja.  Blaga formula bez sulfata, uz pH vrednost koja pogoduje koži namenjena je čiščenju osetljive kože – ali ovo ne znači i da je neefikasna.

 

 

Pena je čvrsta, ne klizi iz ruke, jedna pumpica – i celo lice i vrat možete oprati. Lako se ispira i ostavlja mek trag na licu. Skida odlično nečistoću, uključujući i bazičnu šminku. 

Volim čiščenje lica umivanjem, a ova pena je pravo uživanje. 

89% sastojaka je prirodnog porekla, uključujući kamilicu za umirenje, alge za hidriranje i omekšavanje kože, fosfolipide iz kokosa koji pomažu čišćenje i hrane kožu i  nežne čistače bez sulfata u optimalnoj pH vrednosti. 

Darphin tvrdi da 125 ml tečnog čistača pomešanog sa vazduhom daje 16 puta više pene – oko dva litra –  i ja verujem da je tako jer zaista dugo traje. Cena mu je 4.640 din.

Ova dva proizvoda stigla su mi kao poklon, upakovan u latice.  Raspakovati Darphin paket, evo kako to izgleda…

 

https://www.instagram.com/p/BVrt0sZFv5i/?taken-by=budilepa

 

Darphin Predermine Anti-wrinkle Fluid

Predermine je jedna od najstarijih i najpopularnijih Darphin linija koja postoji i unapređuje se već skoro 30 godina, a namenjena je jačanju elastičnosti i borbi protiv bora. Ova nežni ružičasti fluid je idealna letnja antiage nega: ne lepi se, ne ostavlja masne tragove, samo svilenkastu meku završnicu. Ujutro ispod UV zaštite, uveče samostalno. 

Sastav? Fluid je bogat kompleksom biljnih ekstrakata irisa i rastavića za koji Darphin kaže da je podsticaj stvaranju kolagena, kompleksom peptida (gradivnih elemenata proteina za komuniciranje i podsticaj različitim protienima kože – kolagen je jedan od njih),  mikrosferama hijaluronske kiseline, nema parabena, mineralnih ulja i sastojaka životinjskog porekla.

 

 

Delovanje? Hidratacija je sjajna, koža je meka, napeta i svetla.  

Tekstura je laka ali nije za masnu kožu tokom leta – za mešovitu da, pa i suvu. Tokom zime, verujem da je zgodan za sve tipove kože. Samo jedna pumpica – par kapi fluida, i celo lice je prekriveno.

Mirisi: Darphin ima karakteristične mirise za svaku liniju proizvoda, veoma nežne i diskretne (sa izuzetkom ulja i kreme 8 cvetova), pa ipak veoma karakteristične da onaj ko duže koristi kozmetiku može zatvorenih očiju prepoznati o kom je preparatu reč.  Intral ima veoma nežan, baršunast i topao cvetni miris koji umiruje i zavodi. 

Možda najsličniji njemu je miris Predermine linije. 

Cena Predermin fluida je 15.390 din. 

 

 

Kombinacija Predermine i Intral fluida je savršena za moju kožu.  Da li ste vi probali nešto od Darphin kozmetike? Šta volite? 

 

Ostavite komentar

Ivana on 30/01/2018

Jos jedno odusevljenje! Intral su mi i preporucili u apoteci ali za sada to su samo sweet dreams. Prelepa pakovanja i extra kvalitet.