Kada sam videla ime svog bloga u “izazovu” koji je uputio naš pafremski bloger  Viktor, (pratite ga na youtube kanalu Eau de Viktor) shvatila sam da o parfemima pišem previše retko, a tu je i onaj post o (već odavno završenom) sajmu mirisa u Milanu koji sam najavila na Facebooku, pa ništa…  Zato sam ovaj izazov, posle prvog poriva da ga nekako zaobiđem (“možda zaborave na mene”) – zbog mnogih drugih stvari koje dugo čekaju da o njima pišem – shvatila kao podsticaj.  Hajde malo da se bavimo parfemima. Ima li lepše teme?

Evo odgovora na Viktorovih 10 pitanja. 

Koliko parfema poseduješ? Pitanje koje sebi nikada nisam postavila, pa sam zavirila u kutije i na police.  Manje od parfemskih blogera a više od prosečnog korisnika, oko 25. 

Gde čuvaš parfeme? Na polici su oni koje koristim redovno, obično njih 5-6, one koji su definitivno van sezone, u dve divne crne kutije u koje je ranije Metropoliten pakovao poklone, da svetlost ne dopire do njih, pa na dnu ormara (verujem da je tu najladnije).  

 

 

Koji je tvoj prvi parfem ikada? Jednon davno, kada sam imala oko 15 godina, uspela sam da nabavim Revlonov Charlie, tih godina lansiran, neviđen hit  bez kojeg nijedna tinejdžerka tada nije smela biti.  I bio je odličan. Moram ga negde probati da se podsetim.  Ovako je izgledao.

 

foto Pinterest

 

Poslednji kupljen parfem? Izvestan broj parfema dobijam zahvaljujući poslu (PR, novinarstvo i blog), a ironično je da sam kupila upravo parfem koji sam dobila – ali sestri, jer joj se jako dopao, i to Elizabeth Arden White Tea, o kom sam pisala

Najskuplji parfem koji poseduješ? Sasvim sigurno Roja Dove Vetiver, o kom sam takođe pisala

 

 

Najdramatičnije iskustvo pri kupovini parfema? Nije bila kupovina, ali parfimerija jeste, jedna naša  u kojoj sam pokušala da fotografišem novopristiglu seriju jedne legendarne kuće, kada me je čuvar upozorio da on zbog mog ponašanja može da izgubi posao i da odmah sa tim prekinem. U mnogim našim parfimerijama fotografisanje parfema je zabranjeno. Pitam se zašto?  

Omiljena parfemska radnja? Metropoliten parfimerija, imam privilegiju da za nju radim PR aktivnosti već 10 godina, od osnivanja.  Uostalom, u njoj je snimljena i moja “profilna slika” na blogu, koju od početka do danas ne menjam (zato što je koloritna i dobra, zato što na njoj izgledam mlađe, zato što su oko mene parfemi). I ova druga, gle, sasvim slična onoj “profilnoj”, osim što su na njoj i cipele o kojima bih takođe imala da napišem koju reč. 

 

 

Tenutno omiljeni parfem?  Nemam dilemu: Francis Kurkdjian Aqua Celestia. Pisala sam i o njemu.  Da nije 40 stepeni, moj izbor bi bio Frederic Malle Carnal Flower

 

 

Parfem koji najmanje voliš? Bilo je i nekih od kojih mi je stomak zaigrao, ne baš u dobrom smislu – jedan od njih je Blood Concept (čini mi se “AB”), mada od istog brenda parfem po imenu  “A” volim.  Ali posebno ne volim previše  zašećerene cvetne formule. Još ako je takva formula upakovana kao novi Carolina Herrera Good Girl… pakovanje me odbije u trenutku.

 

https://www.facebook.com/BudiLepa/photos/a.153108571556611.1073741828.153072121560256/574646442736153/?type=3&theater

 

Sledeća parfemska kupovina? Verovatno Azemour, fenomenalnog brenda Parfum d’Empire. Bila je to ljubav na prvi pogled, a sada je brend na velikom popustu u Metropolitenu pa eto i prilike. Ili – iz iste mirisne porodice, Hermes Eau d’Orange Verte. 

 

Eto. 

Sada bih po pravilima igre trebalo ja nekoga da p(r)ozovem da odgovori na ova ista pitanja, pa ću to uraditi na Facebooku

Ostavite komentar

Marijana Salvaje Ex Marić on 13/08/2017

Vidjela sam ovaj TAG i baš me obradovao jer sam velika ljubiteljica parfema. Zavidim Vam na predivnoj kolekciji parfema :)

Ljiljana on 16/08/2017

Hvala, draga Marijana, Lepa je kolekcija:)

Ksenija on 22/08/2017

Divno Ljiljo! Raduju me svi mirisni postovi, a u tvoju kompletnu kolekciju bih veoma rado zavirila!

Ljiljana on 23/08/2017

E pa Ksenija, eto nadahnuća za mene, kada znam da će neko da se obraduje;)