Kada sam tokom promocije Thiomucase gela uključila “live” prenos na Budi Lepa Instagramu, dobila sam komentare od mlađanih pratilaca bloga:”Jaooooo…. Moja mama je to koristila i kaže da je odlično!”. Da, Thiomucase gel je već bio u apotekama pre nekih 20 godina, a sada se ovaj, nekada veoma popularan preparat, vratio i dobio novo pakovanje. 

Ako je velika farmaceutska kuća poput Hemofarma odlučila da ponovo proizvodi isti stari gel u neizmenjenom sastavu i obezbedi mu moderniji izgled,  sigurno je imala jak razlog.  Razlog zvani “mukopolisaharidazu”,   enzim nemogućeg imena, koji deluje u potkožnom tkivu, razlaže složene ugljene hidrate koji nastaju u vezivnim tkivima, zglobovima i masnom celulitnom tkivu.  Njihovim razbijanjem tkiva postaju propustljivija za razmenu materija, što kao posledicu ima smanjenje otoka i nakupljenih tečnosti, ali i lakšu eliminicaiju zarobljenog masnog tkiva ka krvotoku i njegovo sagorevanje.  Akcenat je na eliminaciji viška tečnosti, pa će od preparata sigurno posebnu prednost videti oni sa mekim, “pufnastim2 – edemoznim tipom celulita. 

Reč je, dakle, o medicinski koncipiranom preparatu, i sasvim drugačijem pristupu od onoga na kom se zasniva većina kozmetičkih preparata (uglavnom kofein).  

Thiomucase gel sam dobila pre više od mesec dana i rešila da se ovaj put disciplinujem i da ga nanosim dva puta dnevno. 

 

 

Ovo je podrazumevalo i merenje. Koje, naravno, nije nikakvo merilo za celulit, jer se on ne gubi gubljenjem nekog centimetra – ali smanjenje obima struka i butina nije nešto čemu se ne bih obradovala. Osim što se navodi kao anticelulit preparat, Thiomucase gel, na način na koji je opisano njegovo delovanje, generalno pospešuje razmenu materija i ubrzava cirkulaciju, pa koža mora lepše izgledati. Zar ne?

Moja disciplina je, međutim,  odmah narušena putovanjima, u dva navrata, ali i dalje mogu da kažem da mi se ovaj preparat dopada.  

Kako se koristi? Koristim gel ga dva puta dnevno, uz improvizovanu masažu koja traje koliko i moje strpljenje. Uvek mažem cele noge – krenuvši od stopala ka butinama, gde malo pojačam pritisak.  Ne samo da verujem da rezultat mora biti bolji tako, nego kada se preprat nanosi lokalno samo na zonu celulita, nego želim da potpomognem protok tečnosti i smanjenje oticanja nogu tokom leta. Ovaj preparat je, posebno, odličan za to. 

Koliko je prijatan? Sasvim zgodan za upotrebu, ne možete naći neku manu. Ne ostavlja masne tragove, ima prijatan i blag miris a upijanje u kožu traje taman toliko koliko vam treba da uradite masažu. Nakon toga ostane još desetak minuta blago lepljiv osećaj na koži, i posle toga možete da se obučete. 

Rezultati? Ako imate realna očekivanja od anticelulit preprata, onda ćete biti veoma zadovoljni. 

Šta su realna očekivanja? Pročitajte još jednom ovogodišnji razgovor sa dermatologom o celulitu. 

 

 

Moje očekivanje od anticelulit preparata je da mi koža bude zategnutija i ravnija i, dodatno, da me motiviše da pijam malo više tečnosti i više se krećem (vežbam). 

Thiomucase gel se, u tom smislu, pokazao odličnim. 

On veoma dobro hidrira kožu, i sasvim sam sigurna da za poslednje dve nedelje koliko ga koristim, ona ima bolji tonus, ravna je, i sveukupno deluje svežije.  Merenje? Nerado govorim o tome, jer je u mom slučaju dovoljno da nekoliko dana pijem više vode i krećem se više, pa da primetim razliku. Ali da, jedan centimetar je nestao – nadam se da to jeste Thiomucase jer životni stil nisam menjala (nabolje) u ovom periodu. 

 

 

 

 

Prednosti: veoma je zgodan za upotrebu, veoma prijatan na koži, odličan kao hidrirajuća nega, i pomaže smanjenju oticanja nogu i zglobova. Mogu ga koristiti osobe sa proširenim venama koje ne smeju da koriste preparate koji zagrevaju. Proizvod se lako razmazuje, dugo traje i cena mu nije previsoka – između 1500 i 2000 dinara, zavisno od apoteke. 

Promocija Thiomucase gela odvela nas je u Mokrin, Tačnije Mokrin House – urbani prostor idealno inkorporiran u seosko okruženje.  Stvoren za rad i opuštanje, za sve one koji imaju želju i mogućnost da posao prenesu u  zeleno vojvođanski imanje,  modernizovano kako bi zadovoljilo zahtevne goste, i očuvano toliko da upijete pravi seoski mir. I usporite po vojvođanski. 

Hvala Hemofarmu i Mariji Trivić na ovom divnom iskustvu.

 

https://www.instagram.com/p/BVh7FIJFy67/?taken-by=izlet_no1

 

 

 

Ostavite komentar

Nataša Pivnički on 22/06/2017

*Ljiljo, danas sam probala tester gela. Mogu reći da je fantastičan.Koža je meka, baršunasta i lepo zategnuta.Kao što si i napisala u recenziji.