5. april 2017.

Svoju fascinaciju Dr.Hauschka puderom broj 6 sam svima pričala, pa i vama ovde, i bila sam ljuta kada je ukinuta prošle godine. Bila sam ljuta i na Karima Satara, makeup artistu Dr.Hauschka šminke kada sam se požalila, a on ležerno odgovorio da će biti novih boja. Neću nove boje, hoću šesticu…  Taj divni čovek sada je zaista kreirao nove boje za  Dr.Hauschka dšminku. Cela dekorativa ovog prirodnog brenda sada je redizajnirana, reformulisana, proširena i upakovana u moderniju ambalažu.  

Koristeći privilegiju da radim PR za ovaj brend, otišla sam da pre zvanične prezentacije za medije probam nove boje i teksture, a pored Dr.Hauschka stalka sa šminkom zatekla sam Ivanu Ranisavljević, makeup i body art umetnicu, koja se upoznavala sa novim bojama kako bi je bolje predstavila na promociji koja je bila u pripremi (a održana pre neki dan).

Reč po reč, podelile smo utiske i dogovorile da prvu probu napravi – na meni.

Evo koje je boje Ivana odabrala i koje je savete dala dok me je šminkala. 

Dnevna šminka

Dr.Hauschka tečni puder broj 1 koristim i sama, pa se moje uverenje da mi je najsvetlija boja pravi izbor i potvrdilo. Slično je i sa izborom korektora: najsvetlija boja na tamne delove mojih podočnjaka. Ivana puder najradije nanosi četkom, ali korektor da utapkava prstima, kaže da tako ostaje prirodniji trag.  Za boju na pregibu kapaka, odabrala je boju kajsije – koju se sama ne bih usudila da stavim, ali je uz belu uz ivicu obrva i na ututrašnjem delu kapka, i hladnu tamno smeđu u uglovima kapka, na kraju izgledalo odlično. Za dnevnu šminku, umesto ajlajnera olovka je doprinela malo gušćem izgledu trepavica i izražajnijem oku. Olovka je tu i ispod donjih trepavica, ali samo na trećini kapka uz spoljni ugao oka. 

Evo tih boja.

 

 

Obrve su doterane dvema različitim bojama palete za oči i obrve, na obrazima je rumenilo broj 1, i tek malo sjaja nanesenog olovkom za usne. 

 

 

I evo je moja dnevna šminka, ja je volim!

Za večernju varijantu, Ivana je preko izabrala crnu olovku, crnu senku, ljubičastu senku i tamno crveni karmin. Pošto je dovoljno naglasila usne i oči, na obraze nije stavljala rumenilo, samo ih je malo naglasila bronzerom. Na kraju je stavila malo korektivnog pudera i celu šminku “setovala” Dr.Hauschka Tonikom u spreju.

Evo boja za večernju šminku. 

 

 

Ovaj put crna olovka i senka išle su i na donji kapak, ali i dalje ne duž celog kapka, nego duž dve trećine – počev od spoljne ivice kapka. U unutrašnji deo kapka stavljena je bež olovka, Ivana smatra da ona izgleda prirodnije i lepše nego bela. Ja se slažem. 

Evo kako je izgledala večernja varijanta Dr.Hauschka šminke. 

 

 

Šta vas čini lepom? 

Zašto toliko volim ovu šminku? Ponekad kada stavite šminku imam osećaj kao da sam obukla tesnu odeću, čiji me šavovi žuljaju pa se stalno nervozno meškoljim. Znate na šta mislim: oči vas peckaju, na obrazima zateže… Ovo se dešava češće kako godine prolaze, a želja da se šminka skine sa lica čim uđem u kuću postaje neodoljiva. 

Sa Hauškinom šminkom ovo mi se nikada nije dogodilo. A znam i zašto. Ona je komponovana tako da neguje, pa tek onda da ulepša. Osećaj da na lice, ustvari, nanosite odličnu negu, neprocenjiv je. Da je u puderima svila, u podlozi ulja makadamije, u maskari ekstrakt vidca, i u svakom komadu šminke mnogo hranljivih, hidrirajućih i lekovitih biljnih ekstrakata, da je većina svega toga organsko… 

Elizabet Sigmund, kreatorka prve Dr.Hauschka proizvoda lansiranih 1967. godine, već tada je imala ideju da kreira i šminku koja će negovati kožu. A koncept unutrašnje lepote se itekako neguje u ovoj kući – drugim rečima, kada sam neraspoložena, nervozna ili besna, nema te šminke koja će učiniti da lepše izgledam.

Ove godine Dr.Hauschka kozmetika slavi 50-ti rođendan, i poklanja nam ovu divnu kolekciju.

Šta se promenilo kod Dr.Hauschka šminke?

Osim što su pakovanja modernizovana i mnogo bolje dizajnirana, promenili su se mnogi proizvodi. Boje senki, rumenila i ruževa su različite od prethodnih. Nove palete od tri senke i dva rumenila zamenila su stare. Tu su i neki noviteti:  bež olovka za definisanje usana ili obrva, bezbojna maskara za definisanje trepavica i obrva, posebna paleta za kapke i obrve. Isti su ostali tečni puderi, koji su nedavno reformulsani – pisala sam o njima ovde – a sada su dobili novo pakovanje sa pumpicom.  

Nova dekorativa ima 18 ruževa, pa pošto su ruževi moj favorit, slikala sam vam svih 18 da vidite kako izgledaju na koži.

 

 

Kada sam pokušala da ih sapunom operem sa ruke, nije išlo – tragovi su ostajali. Morala sam da skidam mlekom za čišćenje lica. Toliko o odličnoj postojanosti ovih pigmenata na usnama.  Evo ih u brojevima 1 do 6 – hladnijih, pink tonova. 

 

 

Drugih šest, od broja 7 do broja 12, razne su varijante intenzivnijih crvenih boja. 

 

 

I konačno, brojevi od 13 do 18, u toplim tonovima od smeđih do narandžastih, različitih intenziteta, ali slabije pigmentovani od prethodnih.. među kojima je nekoliko “nude” varijanti.

 

 

Nemojte da vas izgled zavara: trag na koži je drugačiji od izgleda u stiku. 

 


 

Ako vam se ova priča dopala, pogledajte u ovom tekstu trikove Karima Satara o šminkanju. Karim Satar je Hauškin make-up artist, magičan, inspirativan, i zaslužan za nove boje.  

Pratite li BudiLepa Instagram?

 

https://www.instagram.com/p/BRwPz9ZFt09/?taken-by=budilepa&hl=en

 

 

Ostavite komentar

Mim on 19/04/2017

Divne boje. Vec sam koristila njihovu šminku i bila mi je odlična.