Ako volite elegantne, odmerene, tihe i nenametljivo prisutne mirise, novi miris Elizabeth Arden je sigurno “vaša šolja čaja”. 

Posle dugo prisutnog, mnogo voljenog parfema Green Tea, koji je kreirao veliki Francis Kurkdjian 1999, stigao je novi čaj, beli. 

Zeleni čaj je od lansiranja imao 19 novih varijacija, dodavane su mu arome bambusa, kamelije, trešnjinog cveta, krastavca, jasmina, lavande, mimoze… i naravno led.  Samo miris koji publika voli može da ima toliko varijacija (u parfimeriji nazvanih “flankerima”). 

Volim kada bočica jasno nagoveštava šta da očekujete od mirisa, a ova jeste takva: elegantnih linija, jednostavna, prozirnog dna i belo zamagljenog vrha. 

Ako su parfimeri koji su kreirali miris želeli da postignu “zen” momenat, sigurno su u tome uspeli. Svaka asocijacija na umirujuće, sporo ispijanje čaja iz finog belog porculana sasvim je na mestu.  Mirisne note ukomponovane su skladno, nema njihovih naglih, dinamičnih smenjivanja, on ostaje dosledan čaju dokle god ostaje na koži. Ovo nije parfem koji će ostavljati trag za vama niti širiti svoju mirisnu auru u širokim krugovima: on ostaje intimno vezan za vas, i osećaju ga samo oni koji su vam blizu. Postojanost mu je zavidna: stavite ga ujutro, i uveče će još biti uz vas. 

 

 

U belom čaju sigrno ima nešto umirujuće. Njegov blag i drvenast miris prisutan već par sekundi nakon što naprskate parfem, začinjen gorkastim mirisom latinoameričkog mate napitka, osvežen zelenim notama paprati i žalfije, zagrejan toplim dahom tonke, sa naznakama puderastih nota irisa.  

Ovo je jedan od onih parfema koji se dobro nose, lako uklapaju sa odećom, naročito belim košuljama, tankim letnjim haljinama, ali i džinsom. 

Ovo je jednostavan miris, kao i njegov zeleni prethodnik, ali ne i banalan ili bezličan: u ovom slučaju jednostavnost je vrlina.

Miris su kreirala tri parfimera: Rodrigo Flores-Roux, Guillaume Flavigny i Caroline Sabas. 

U gornjim mirisnim notama su mandarina, žalfija, akord morske trave, japanska bela paprat; u središnjim notama su ekstrakt belog čaja, beli iris i turska ruža, a u bazi parfema drvo madrasa, seme ambrete, tonka i amber akord. 

Ako vam se ovakav miris dopada, cena će vas posebno obradovati: 50 ml toaletne vode je 4.790 din, a 30 ml – 3.420 din, u Sephora parfimerijama. Za kvalitet koji nudi, White Tea je prirodan izbor za prolećno-letnji svakodnevni miris. 

 

 

 

Prvi miris kompanije Elizabeth Arden bio je Blue Grass, kreiran 1934. Ova stara parfemsko-kozmetička ima 64 parfema (podatak Punog mirisa), i sarađivala je sa najvećim imenima savremene parfimerije.  

Elizabet Arden – osnivačica brenda, po kojoj kuća i danas nosi ime, zapravo se zvala Florens Najtingejl Grejem, (Florence Nightingale Graham), milozvučno ali, priznaćete, suviše dugačko  za poslovnu ženu i ime brenda.

Arden ima i kozmetiku – a vašoj pažnji preporučujem Prevage serum koji je kompanija Arden uradila u saradnji sa Allergan-om, proizvođačem botoksa. 

Ako ste probali ovaj miris, javite šta mislite.

 

 

Ostavite komentar

Jovana D. on 03/05/2017

Bukvalno mi dođe da otrčim do Sephore odmah, ali obaveze... No obavezno ga moram probati, deluje savršeno