Retko kom su tretmanu pripisivali imena tolikih slavnih žena kao Hydrafacial tretmanu.  Sad, ne znam da li bih verovala iskustvima Kim Kardašijan, koliko sam bila zatečena činjenicom da ga je  dr Violeta Skorobać Ašanin, poznata po tome što veruje pre svega u skalpel i špric, nakon što ga je probala u Americi, uvrstila u svoju ponudu u bolnici Diona. “Kada sam videla kako radi, morala sam da ga kupim” – rekla je jednostavno. Ponudila mi je da ga probam kako bih se lično uverila.

I evo me, tu sam. Bez šminke, čistog lica, čekam pregled kože i presudu doktorke. 

 

 

Moja je koža suva, posle zime posebno. Fleke su tu, ali sada nije vreme za njihov tretman. Problem: hidratacija, bore, i sveukupna blistavost. 

HydraFacial ima nekoliko postupaka. 

Trostruko čišćenje: eksfolijacija nalik na mirkodermoabraziju, hemijski piling i vakuumska sukcija nečistoće iz pora. Dvostruki podsticaj regeneraciji kože: infuzija  koktela aktivnih supstanci nalik na  mezoterapiju ali bez iglica, indukcijakolagena svetlom – poput lasera. I sve to u pola sata. Bez bola, i bez crvenila. Počinjemo. 

  1. Limfna drenaža. Pomaže da se koža iznutra pročisti, da limfa brže procirkuliše, i da se smanje nadutost lica. U mom slučaju, očekujem efekat kod podočnjaka. 
    Limfna drenaža radi se vakuumom, koji nežno podstiče limfne puteve. Vakuum nije agresivan, pa nema nikakvih neprijatnih osećaja na koži.
  2. Eksfolijacija. Voda koja velikom brzinom kruži i fizički skida mrtve ćelije. Poput mikrodermoabrazije koja se radi vodom. Svakim prelaskom aparata preko kože, na njoj ostaje zona glatke, svežije kože, i blago crvenilo koje se odmah povlači.

 

 

 

3. Hemijski piling.

Na lice se stavlja koktel glikolne i mlečne kiseline, uz dodatak ekstrakta algi i kvasca da se očuva hidratacija. Koncentracija glikolne kiseline određuje se shodno stanju i potrebama kože. U mom slučaju, dr Skorobać Ašanin  se odlučila za nisku koncentraciju hemijskog pilinga 10%, koji neće uspeti da izbledi fleke, ali uzima u obzir da je sezona sunca već tu i da bi jači piling mogao biti kontraproduktivan. Preporučila je da na jesen uradim tretman većom koncentracijom, koja može da deluje na fleke. Za sada, koža će delovati samo svetlije i osveženo.

4. Dubinsko čišćenje pora.  Na kožu se nanosi serum sa ekstraktom meda za antibakterijko dejtvo i saliicilnom kiselinom koja pomaže kestrakciju. Aparat usisava sa kože poslednje ostatke sebuma i izvlači iz pora svu nečistoću. Izvrstan način čišćenja bez ikakve agresije na kožu. Ako ste ikada radili ekstrakciju mitesera kod kozmetičara, znate da je to prava mala tortura sa naduvenom i crvenom kožom nakon tga. Kod HydraFacial sukcije ne oseća se više od lakog grebuckanja po licu.  A količina nečistoće skinuta sa (već sasvim čiste kože) je impresivna, i možete je golim okom videti u posudi a vodom u koju sva ta nečistoća odlazi.

 

 

  1. Stimulacija kolagena. Infracrvena svetlost na delu. 

Svetlost ima terapeutsko delovanje, a razne boje, zahvaljujući svojoj talasnoj dužini, imaju različite namene. HydraFacial koristi infracrvenu ili ultraljubičastu svestlost, zavisno od tipa kože. Infracrvena svetlost podstaćiće tvaranje novog kolagena u koži.

 

 

 

  1. Hidratacija i tretiranje problema kože. U kožu se utiskuju sastojci seruma odabranog za moju kožu. U njemu su peptidi, antioksidansi, vitamini i hijaluronska kiselina. Ekstrakt divljeg kestena,  arnike  i  zelenog  čaja  zaceljuje kožu i oporavlja je od štetnog dejstva slobodnih radikala,  hijaluronska kiselina male molekularne veličine prodire u kožu dajući joj jedar izgled. Peptidi iz minerala daju podsticaj kolagenu i elastinu. Sjajan regenerativno-umirujući  koktel, nalik na onaj koji se koristi u mezoterapijama.” Vorteks” tehnologija, koja je proslavila ovaj aparat, potiskuje supstance duboko u kožu.

 

https://www.instagram.com/p/BReIOCbF6OT/?taken-by=budilepa&hl=en

 

 

Ceo tretman traje samo pola sata, a nakon svih ovih postupaka, na mojoj koži nije bilo ni traga crvenilu. Kod tretmana kod kojih se vrši piling i eksfolijacija, plus ekstrakcija komedona, uvek se na kraju stavlja neka umirujuća maska. Ovde to nije potrebno. Tretman su osmilsili praktični Amerikanci, kako bi se za što kraće vreme dobio što veći efekat, a da posle tretmana možete da odete na posao, u provod, bilo gde.. i da blistate u svom najboljem izdanju.

 

 

Vreme je da se pogledam u ogledalo. Koža je zategnuta, sjajna, podočnjaci ublaženi, a bore pliće. Posebno je izražen rezultat bio na sitnim borama ispod oka, i na borama u krajevima usta koje su praktično nestale. Kada dodirnem lice, koža je glatka kao svila, napeta i meka. Ja sam oduševljena. 

Tretman je uz nadzor dr Skorobać radila sestra Dragana Jocić, čija me je sigurna ruka i znanje vodilo kroz tretman i omogućilo da napišem tekst o njemu.

Jedva čekam sledeći tretman.

Cena je 120 evra za ceo tretman, 60 za deo koji obuhvata čišćenje (tri vrste čišćenja lica). Tretmani se zakazuju telefonom (011 2443152)

Ostavite komentar

Bibliotekarka Jasna on 12/03/2017

Kao da gledam sebe..., isti problemi koze, godina 48, probala bi,jos samo na koji interval je preporuka raditi i cena, pozdrav

Suzana on 12/03/2017

Deluje mi zanimljivo,probala bih. Da li nam mozete reci koja je cena tretmana? Pozdrav

Ljiljana on 16/03/2017

Draga Suzana cena je 120 evra za ceo tretman, 60 za deo koji obuhvata čišćenje (tri vrste čišćenja lica). Tretmani se zakazuju telefonom (011 2443152)

Suzana on 16/03/2017

Hvala puno na odgovoru.