Da li vam je potrebna posebna nega za vrat i dekolte ili možete koristiti istu negu kao i za lice? Zavisi čime negujete lice.

Ako imate masnu  kožu lica, za vrat će vam trebati nešto bogatije. Ako imate suvu kožu lica i koristite ulja i emolijentne kreme, za vrat će vam trebati nešto malo manje masno -inače ne dolazi u obzir bela košulja.

Uvek može poslužiti i krema kojom negujete telo, ali takve sadrže manje aktivnih supstanci od krema za lice.

Posebna krema za vrat je onaj mali luksuz koji vam samo neki brendovi nude, a ja je preporučujem iz prostog razloga: podsetiće vas da redovno negujete vrat i dekolte. 

Nisu to bez razloga zone na kojima se najviše pokazuju znaci starenja kože. Zanemarujemo ih. Ne želimo da umastimo odeću. Nećemo ništa lepljjivo oko kragne. Hoćemo na vratu samo parfem.

Ovo shvatimo kada dođemo u godine u kojima lice još kako-tako odoleva, ali je vrat izboran i opušten, a dekolte izgužvan i pun flekica raznih boja, kao nekakva nerestaurirana freska. 

Ja sam uhvatila sebe da, odjednom, mažem i masiram vrat svako jutro i veče – rutina koja nikada nije bila moja jača strana – od kada sam dobila super kremu za vrat i dekolte, Clarins Super Restorative Decollete & Neck Concentrate. 

 

 

Super Restorative je Clarins antiage linija za zrelu kožu – recimo posle 50-te. Krema za vrat i dekolte treba da na ovim zonama ujednači ten, ublaži bore i flekice i sveukupno poboljša strukturu i izgled kože

Tekstura kreme je prekrasna, svilenkasta, između fluida i kreme, brzoupijajuća,  ne ostavlja masne tragove na koži. Sve ono što želite od kreme za vrat.  

Miris je cvetni, i tipičan za liniju Super Restorative, uživaćete u njemu dok mažete kremu, a već nakon par minuta nećete ga osećati. 

Sastojci – Clarins se u aktivnim supstancama oslanja na prirodu, i spada u one fine “skoro-pa-sasvim-prirodne” brendove među kojima je nekoliko koje veoma volim: oni su bazirani na prirodnim supstancama, ali ne potpuno isključivi u tome. Kao ključnu biljku Clarins izdvaja organski ekstrakt “hurangane” – “isceliteljskog drveta” sa Madagaskara, zaduženog za reparativne funkcije kože (čitaj: novi kolagen), uz cvet cistusa koji treba da se bori protiv protiv fleka. Hidrataciju i trenutni efekat jedre i lepe kože obezbeđuju polisaharidi iz ovsa a tonus biljni hormon poreklom iz suncokreta.

Efekat na koži: neposredan osećaj je glatka, nežna i meka koža.  Nakon tri nedelje, ja imam utisak da je koža vrata manje naborana, a boja ujednačenija, naročito na delu dekoltea ispod vrata gde su se počele stvarati minijaturne flekice i crvenilo. Možda je to samo efekat dobre i redovne nege i savršene hidratacije koju ova krema omogućuje, ali je svakako prijatno videti promenu. 

Cena je visoka, reč je o luksuznom brendu i njegovoj najskupljoj liniji – trenutno blizu 10.000. 

Ujedno i jedina “mana” koju bih našla ovoj prekrasnoj kremi. 

 

Clarins Super Restorative krema za ruke

Zavodi me ova krema, umiljava se i šapuće na francuskom.  Znam, reći ćete da je to ipak obična krema za ruke. Samo što nije obična. Reč je naime o kremi sa posebnim moćima, dakle super-kremi.

Nanesete je na ruke, utrljate, i desi se magija. Na rukama nema nikakvih tragova kreme, samo meka, nežna koža. Super Restorative je za mene postala sinonim za super-brzo-upijajuću kremu za super-nežnu kožu bez masnoće. 

 

 

Super Restorative krema za ruke namenjena je, kao i cela kolekcija, suzbijanju znakova starenja na koži: njenom istanjivanju i flekama. 

Šta ima unutra? Uz biljne ekstrakte koji se nalaze i u kremi za vrat i dekolte, u kremi za ruke su organsko ulje baobaba za jačanje noktoriju, ši i mango puter tu su za hidrataciju i zaštitu. 

Tekstura i miris: krema je ružičasta, srednje gusta, veoma blagog mirisa koji, za razliku od drugih Super Restorative krema nije čisto cvetni, ima i dozu nečeg orašastog – veoma blag i gotovo odmah iščezne.  Krema se praktično istopi na rukama i momentalo upije u kožu. 

 

 

Delovanje: neposredan efekat je nežna i meka koža, a već nakon nekoliko sekundi možete nastaviti da radite šta god želite, tragova masnoće na njima nema. Na duži rok, moje ruke izgledaju divno negovano. Da li ova krema može da značajno umanji fleke? Ne verujem da su biljne supstance u kozmetici tako moćne. Ona može malo da ih izbledi, ali to je teško primetiti nakon par nedelja korišćenja. Međutim moji nokti zaista deluju bolje. Nedavno su počeli da pucaju na vrhu, a sada su se primirili. Ne bih se zaklela da je to od ove kreme, ali pošto ništa drugo nisam koristila, moguće je. 

Zašto mi se toliko dopada? Zbog osećaja na rukama, zbog negovanog izgleda, ali i zato što me navodi da često mažem ruke. Podseća me koliko je važno uživati u upotrebi kozmetike da bi ona bila efikasna: želite da je koristite bez prekida. 

I da, cena… uz cenu od 5700 din, ovo je jedna od najskupljih, pa je relativno mala uteha to što se sporo troši i što je pakovanje u tubi od 100 ml, prilično izdašno.

 

 

Za kraj.

Clarins je brend posvećen biodiverzitetu, sa izuzetnim ekološkim akcijama. Kozmetiku prevozi radije brodom nego avionom, zbog manjeg aerozagađenja. Gde ubere biljku, gleda i da je ponovo posadi.  U vlastitoj zgradi brine o uštedi vode i energije, a na vrhu ima košnice sa, kažu, 160 000 pčela. 

Ako čitate duže moj blog, znaćete da je za “BudiLepa” to veoma važno. 

A za vas?

Ostavite komentar

Anchy on 03/02/2017

Šteta što i pored takve politike i dalje testira na životinjama.

Ljiljana on 09/02/2017

Draga Anchy, u pravu ste. Mada je tu dosta kontroverzi šta tačno znači "testiranje na životinjama"