Kakvo prijatno iznenađenje mi je priredio Artdeco Nude Foundation.  

◊ Umereno prekrivanje – aman toliko da koža ne deluje zagušena puderom, i da se njena tekstura i struktura nazire pod njim

◊ Boja kao “pisana” za mene.

◊ Prelepa bočica od mutnog stakla.

◊ Pigmenti koji zaista usklađuju boju sa tenom. Šta kaže Artdeco za ovaj puder? Da matira, prilagođava se boji tena, sadrži vitamin E (što je odlično), daje prirodno prekrivanje i pogodan je za sve tipove kože. 

Sve je ovo tačno, osim što mislim da ovaj puder ne bi prijao suvoj koži. Verujem da bi za takvu kožu bio iskušenje, uostalom, suvoj koži zaista nije potrebno matiranje. 

 

 

Puder je tečan i na prvi pogled odaje utisak lakog razmazivanja po koži – što nije sasvim tačno. 

Ako ga razmazujete prstima, moraćete to da radite brzo, sunđerčićem je  bolje , a četkom najbolje. Puder se mora naneti relativno brzo, jer se brzo suši na koži. Ipak, ne zahteva veštinu profesionalnog šminkera: ako se i osuši na nekim mestima ranije, vlažnim sunđerčićem (“beauty blender”, na primer ili neki drugi sunđer za šminkanje) na kom je još malo pudera se lako rešava stvar. Puder lepo matira, i ne ističe bore (ne skuplja se u njih). 

Artdeco Nude Foundation zaista ostavlja veoma prirodan izgled na licu, za velike nepravilnosti – poput upadljivih fleka ili bubuljica, potrebno je naneti malo korektora.  Mat izgled je zagarantovan, a dodatni sloj pudera u prahu – u slučaju moje kože kojoj preterano mašćenje nije problem – nepotreban. Boja koju ja imam je najsvetlija od četiri koje se kod nas prodaju, broj 65 “ivory shiffon”, veoma bleda i prilično neutralna, meni je uvek važno da ne preteže žućkasta. 

Evo kako izgleda: 

 

 

Za nanošenje na celo lice potrebno je 4-5 ovakvih kapi, zavisno od toga koliko dobro prekrivanje želite. Ja nanosim jedan sloj, i evo kako izgleda jedna kap kada se razmaže.

 

 

Jedina mana ovom proizvodu je pumpica koja “uhvati” veoma malu količinu, tek kapljicu, pa je potrebno nekoliko puta posezati za puderom da bi se dobila dovoljna količina. 

Puder se prodaje u Jasminovim prodavnicama, po ceni od 3300 din (trenutno) 

Artdeco Long Lasting korektor

Malopre sam pomenula korektor – bila sam u prilici da probam i novi Artdeco tečni/kremasti vodootporni korektor. Zapravo savršen par sa puderom, jer ima veoma slične karakteristike. 

 

 

Baš kao i puder, korektore se veoma brzo suši, prekrivna moć mu je srednja, ali se može “nadograditi” – staviti više slojeva, mada to baš i ne volim, li prosto nisam dovoljno precizna pa se više slojeva korektora primeti. 

Generalno ne koristim vodootporne proizvode, osim ako se puno ne znojite pa vam se šminka rastvara, ili ako vam suze oči, ne vidim potrebu za njima. Ali verujem da long lasting varijante prijaju onima kojima je potrebno da šminka stoji ceo radni dan i još koji sat duže. Ovaj korektor jeste dugotrajan i postojan. 

Puder ima mali sunđerčić na vrhu, gust je, i lako se i relativno precizno nanosi. Ako hoćete na neke flekice na licu, i male površine, ipak je bolje uzeti malu količinu tankom četkicom. 

Skida se veoma lako, sa ostalom šminkom.  Dostupan je u tri boje u Jasmin parffimerijama, a moja je broj 14, najsvetlija koja se prodaje kod nas. 

 

 

Cena korektora je 1860 din, a Jasmin često ima popuste, pa je moguće da ga nađete i povoljnije. 

Korektor se ne nakuplja u bore, deluje mat na koži, i verujem da bi bio odličan onima koji žele mat varijantu. Meni je pomalo suv na zonama podočnjaka, na ostalim delovima lica je u redu. 

Artdeco senke u prirodnim nijansama bež i braon

Svi pričaju o paletama, i one su beskrajno popularne. Meni su velike palete neprivlačne, zato što uvek potrošim dve tri boje koje najviše volim, ostale iskoristim u tragovima. Artdeco već godinama nudi odličnu varijantu kreiranja sopstvene palete, kupovinom senki koje želite, i njihovim ubaivanjem u posebnu magnetnu kutijicu. Kada vam se jedna potroši, samo zamenite njeno mesto u kutiji drugom. Neverovatno praktično, lepo izgleda, i Artdeco povremeno ima i limitirane serije ukrasnih oslikanih kutija. Uz pravouganone puderaste senke, poznatije kod nas, kojih ima u preko 70 boja (669 din komad) Artdeco ima i kvadratne “long-wear” senke koje imaju još jači pigment i dužu trajnost. 

Tri boje koje sam dobila na probu su baš one kakve najradije i najčešće koristim, hladnije braon nijanse. 

 

 

Izuzetne senke, veoma pigmentovane, ravnomernog nanosa, lako se nanose, još lakše blednaju, i podjednako lako skidaju.  I ostaju na očima satima i satima. 

Boja 82 idealna je za ceo kapak, neutralna mat boja koja može da se stopi sa kožom i ujednači boju kapka za osobe sa tamnijim tenom (za mene je malo tamnija i žuća od boje kože i za moju kožu neutralna bi bila 60 ili 68) ), ili da se meša sa ostalim bojama. 

Boj 88 je prelepa hladna smeđe-dimna mat  boja, koja me je omiljena, u kombinaciji sa 283, tamnijom, simno-ljubičastom, i sa sasvim diskretnim. gotovo neprimetnim sjajnim česticama. 

 

 

Izuzetne senke, veoma pigmentovane, ravnomernog nanosa, lako se nanose, još lakše blendaju, i podjednako lako skidaju.  

Ako ih nanesete na vlažnu kožu – ili još jednostavnije vlažnom četkicom, boja će biti intenzivnija. 

Evo kako izgledaju boje na suvoj koži – korektor i tri senke.

 

 

Volite li da sami pravite svoju paletu? Evo prilike. Artdeco Long lasting senke su bez parabena i dodatih mirisa, cena im je 929 din u Jasminu. 

 

Ostavite komentar

Marijana Salvaje Ex Marić on 15/02/2017

Jako volim Artcedo proizvode, sjenila redovito kupujem, ruževi su mi super, korektor imam ali ne ovaj novi. Sada bih rado isprobala ovaj puder jer vjerujem da bi baš odgovarao mom tipu kože

Ljiljana on 23/02/2017

Marijana, puder je odličan, ako ga nađete, probajte.