25. januar 2017.

Kristijan Dior je na reviji 1953. obukao osmeh manekenki u “pravu crvenu” – i legenda zvana Rouge Dior je stvorena. Rouge Dior je imao “čak” 8 boja, od kojih su neke aktuelne i danas. 

Šezdeset godina kasnije, Vogue i dalje  navodi da je Rouge Dior u boji 999  jedan od najprodavanijih crvenih ruževa svih vremena u svetu. 

A ja imam svoj, novi Rouge Dior, moju zimsku ljubav za 2017. u boji 644 Sidney.

 

 

Dovoljno taman da bude zimski, ali i svetao da me ne čini starijom nego što jesam, uz dovoljno hladnih tonova da se uklopi u bledilo lica moga. I dovoljno jarke boje da ga nazovem “crvenim”. Ali ne previše jarkih, tako da se može nositi uvek, od jutra do večeri. Savršen.

Moj ruž je satenske završnice, a to znači taman toliko sjaja da usne deluju svežije. 

Tekstura je, stvarno, raskošna. Dior nam obećava 16 sati komfora bez isušivanja usana, jer u ovom ružu je mango puter sa sferama hijalurona, česticama za malo volumena (budimo realni, recimo jedrosti) i supstance koje čuvaju vlagu. Osećaj je da imate balzam na usnama, i to traje…

Trajnost je izuzetna za ruž tako bogate teksture i tao prijatnog osećaja na usnama.  Preživeo je ručak, kolač i kafu, boja je i dalje bila tu.   

Pakovanje novog ruža odaje počast legendi unutrašnjost poklopca svih ruževa u novoj liniji u boji je kultnog 999.  

 

 

Paleta boja se širila, dodavane su nove, moderne, trendi, sezonske, prolazne… Teksture su doživljavale revoluciju razvojem tehnologija i znanja u kozmetici. Danas, Rouge Dior pod kreativnim vođstvom Pitera Filipsa, ima osim svoje čuvene satenske završnice, i mat varijante, u čak 57 boja. 

Boja 047 Miss koju voli Natali Portman, muza Rouge Diora, druga je najpopularnija boja Dior ruževa.  Za njom slede Red Kiss i Premiere.

Evo ih na slici dole: 

 

 

Piter Filips je upotrebio nove pigmente i savremene tehnologije, i oživeo Dior legende.

Prirodna, svetla boja 060 Premiere u boji ružinog drveta koju je kreirao Kristijan Dior i dao joj broj 60, 080 Red Smile – boja koju je kreirao Dior 1959, potom prva Diorova jarko crvena 999 u mat varijanti, i konačno jarka i tamna pink  047 Miss koja evocira ružu koja iz Miss Dior mirisa koji je Dior lansirao 1947.

Imate li vi neku svoju Dior ljubav?

 

Ostavite komentar