lierac-mesolift-seum-1

 

Poređajte Lierac bočice i teglice, i osetićete nagli priliv raspoloženja, uz snažnu potrebu da ih sve otvorite, pomirišete i probate to što je unutra. 

U moru bledih pakovanja medicinske kozmetike, Lierac vam maše sa polica apoteka sojim jarkim bojama, kao da hoće da iskoči iz njih. Odakle ovaj luksuzan – po teksturama, mirisima, tehnologijama i ceni brend – u apoteci?

lierac-magnificence-1

 

Prvi raylog je poreklo. Lierac je pokrenut inspirisan estetskom hirurgijom koja je tada – pre 40 godina – bila tek naznaka neviđenog buma koji je usledio.  Pakovanja su bila bleda, a formule snažne. Formule su ostale adut Lieraca, i razlog zašto je on “medicinska kozmetika”, poduprte istraživanjima u vodećim francuskim naučnim ustanovama, a onda je Lierac dobio novi senzualni naboj. Ne znam ko je krivac za to ali slutim da je svoju ulogu imala  Parižanka marokanskog porekla, Farida Daoud Almadowar, koja je uz Lierac od samog osnivanja. Boje, sjaj, senzualnost i raskošni mirisi postali su drugi zaštitni znak Lieraca.  Brend je ovih dana promenio i poslednja bela pakovanja svojoj Diopti liniji krema za oči, i obukao ih u puderaste boje.  

 

lierac-mesolift-seum-4

 

O sva četiri Lierac seruma pisala sam već kada sam ih probala prvi put, pa pročitajte ovde, a Lierac Mesolift  sam potrošila i zaslužuje posebnu pažnju. Tipičan je predstavnik kozmetike inspirisane estetskom medicinom: u njemu su sastojci tipični za mezoterapijske koketele kojise ubacuju iglicama: hijaluronska kiselina, vitamini, minerali.  Tu je čak 15% hijaluronske kiseline koja je sigurno zaslužna za instant zategnut izgled kože. 

U Mesolift liniji su serum i krema, dva stalna favorita mnogih  blogerki, a to je već snažna preporuka. 

Baš kao mezoterapija, idealan je da pruži novi polet energije umornoj koži. 

A kada je koža najumornija? U proleće i jesen. Zato sam ovu bočicu sa pipetom otvorila u proleće, napravila pauzu tokom leta kada koži nikako nije trebala dodatna prokrvljenost i energija, i ponovo uvela u negu u jesen, kada je lice vapilo za osveženjem. 

 

lierac-mesolift-seum-3

 

 

Jedna pumpica pipete je dovoljna za lice i vrat. Ostavite serum da se osuši i neko vreme uživajte u osećaju zategnute kože. Ako imate masnu kožu on će vam biti dovoljan kao baza za šminku. Ako se ne šminkate ili imate suvu kožu – stavite preko kremu. Predlažem da to bude fantastična Magnificence krema koja se, prema mom skromnom mišljenju, a i iskustvu, savršeno slaže sa ovim serumom.

 

lierac-magnificence

 

 

Magnificence je izuzetna krema o kojoj sam, takođe već pisala ovde.

Jedino treba paziti da se ne pretera sa količinom – jer se onda može desiti da se u valjčićima skida sa kože. Minimalna količina je dovoljna za njihovo delovanje, zato se troše veoma, veoma dugo, naročito krema. 

 

 

lierac-tonique-eclat

 

Tonik Eclat  je proizvod koji vas ne može ostaviti ravnodušnim, ni zbog sjajnog sastava, ni zbog efekta.  

Tonik zapljusne lice svežinom, i da joj brz nalet energije, osećaj koji je sigurno potpomognut i divnim citrusnim mirisom. 

Ne sadrži alkohol, pa je ovo jedan od retkih tonika za lice namenjen i toniziranju kože oko oka.  

Tonik sadrži vitamin B5, koji prija trepavicama i blagotvoran je za njihov njihov rast, pa utoliko pre prija očima. Osim njega tu je i veoma mali procenat alfahidroksi kiselina (glikolna, salicilna, jabučna) tek toliko da blago skida zadebljanja sa površine kože i čini je svežom i čistom. 

Izrazito aktuelni u kozmetici – a i medicini – probiotici su sojevi dobrih bakterija koje jačaju imunitet, pa je i ovde jedan iz grupe “lactobacillus”.  

 

I ono što toniku daje posebnu čar prilikom upotrebe je miris: narandže i med. 

Tonik koji zaslužuje pet zvezdica. Možete ga kupiti po ceni od oko 2000 din, zavisno od apoteke. Vredi i više. 

———–

 

Ostavite komentar

Ivana on 30/01/2018

Konacno! Imam ovaj tonik i feeeenooomeeenaaalan. Bio je na snizenju u Lilly. Ovaj serum bas zelim jer sam cula da radi kao sto ste opisali.