img_9220-cr2

27. decembar 2017.

 

Stalna postavka nege u godinama posle pedesete podrazumeva: dobar serum, noćnu i dnevnu kremu.  A moju jesenju negu obeležio je Lancome trio snova:  Visionnaire, Genifique i Renergie.  

Noćna krema: Visionnaire Nuit – Beauty Sleep Perfector

Šta je Visionnaire? Linija koju je Lancome predstavio pre 5 godina, navodeći kao glavni adut molekule LR2412, i jasmonate. Jasmonate Lancome preuzima iz biljnog sveta, gde deluju kao “signalni molekuli koji aktiviraju mehanizme oporavka, obnove i odbrane,  koji biljkama omogućavaju bolje odolevanje novim napadima”.  Od jasmonata se očekuje da podstakne interakciju različitih delova kože i sintezu hijaluronske kiseline. 

 

 

Visionnaire Nuit Beauty Sleep Perfector , vrsta je noćne maske za lice, a pošto se Lancome poslednjih godina nadahnjuje azijskim kozmetičkim trendovima,  u formi je  gela u ulju. Formula koja treba da pruži  pokrivenost koja čuva kožu od isušivanja tokom noći i omogućava joj nesmetanu regeneraciju računajući na njenu osobenost da se intenzivnije bnavlja dok spavamo.  

Tekstura: veoma zanimljiva tekstura koja podseća na čvrst gel, ipak prilikom nanošenja na lice odmah se istopi i stvori nežan film na licu, bez osećaja zamašćenosti. Mrvica je dovoljna da se namaže celo lice. Lancome je koristio patentiranu tehnologiju da bi majušne kapljice ulja raspršio da plutaj u vodenastom gelu.. A naša je privliegija da takvu kremu koristimo, jer deluje kao svila na koži. 

Ako zazirete od ulja, nema razloga. Mešovita koža će voleti ovu kremu. 

Šta je unutra? Ekstrakti soje, algi, ceramidi, glicerin, adenozin (koji ima protivupalno delovanje), uz već pominjane jasmonate za koje Lancome kaže da su ovde posebno bogato iskorišćeni zbog noćne regeneracije kože.

Efekat: čemu god da  dugujemo ovaj osećaj, sastojcima, ulju, sastavu gela –  lice je ujutro glatko, sveže i odmorno, i uprkos prisustvu ulja, nema zamašćenosti T – zone.

Osim prelepog izgleda kože ujutro, ova krema pruža pravo uživanje prilikom upotrebe, kakvo očekujemo od luksuzne kozmetike. 

 

Dnevna krema: Renergie Multi Lift Light

Lancome je Renergie lansirao još 1992. godine, i stalno usavršava ovu liniju koja ima mnogo pristalica.  Lancome se, kako kaže, za ovu negu inspirisao francuskom estetskom hirurgijom, koja čuva izražajnost, prirodnost i specifičnost lica, uz malo zatezanja. 

I Renergie želi da nam ponudi nešto slično – malo zatezanja uz lepu kožu sa manje bora.  Zato u promociji često koristi i reči “french lift”. 

 

 

Pakovanje u Renergie ljubičastoj je pravi ukras, teglica teškog dna “leži” u ruci svom težinom. 

Šta ima u kremi? Puno raznorordnih hidrirajućih supstanci i “Multi-Tension technology” – šta god to podrazumevalo od nabrojanih tenološko- prirodnih supstanci. Par vrsta silikonskih supstanci za zalgađivanje kože.

Tekstura i miris: gelasto-ružičasta, nemasna, laka, brzoupijajuća. Idealna za mešovitu kožu. Tokom zime prija serum ispod kreme. Tokom leta i toplijih dana, može samostalno. Miris je cvetan, prijatan, meni omiljen među Lancome kremama, miriše u teglici, na koži se ne oseća previše. 

 

lancoe-renergie-lift-1

Efekat: Budući da ne verujemo u lifting iz (bilo koje) teglice – nećemo o liftingu ni ovde pisati, ali ono što daje iluziju liftinga i što možda možemo nazvati kozmetičkim lifting efektom, jeste zategnuta koža, jedrija nego inače, glatka i odlično hidrirana, pa bore deluju pliće.  Ovo je efekat zbog kog se Renergie voli i iznova kupuje, i zbog kog dobija kompliment da stvarno deluje. Odlična krema koja je savršena podloga i za šminku: puder ne mrda, a koža je glatka i svetla.

Advanced Genifique serum

Lancome je Genifique serum je lansiran 2009. godine, uz velike promocije i puno priče o istraživanju genoma. Nazvan je  Youth Activating Concentate – i doživeo je munjevitu slavu.

„Uveren da se tajna mladalačkog izgleda krije u genima, Lancôme je 2009. godine utkao svoj napredak na području jgenomike i proteomike u samo srce proizvoda za negu kože Génifique Youth Activating Concentrate.

 

Da odmah bude jasno: Genifique ne utiče na gene – on je rezultat posmatranja procesa gena i proteina u mladoj koži i pokušaj podrške tim procesima uz pomoć aktivnih supstanci. 

 

lancome-genifique

 

Šta je u serumu? Prva na listi aktivnih supstanci (izlistana odmah nakon vode, znači veoma koncentrovana)  je vrsta gljivice bifida ferment lysate, koja deluje protiv oksidativnog stresa, izazvanog sunčevim zračenjem.

Tu je od aktivnih supstanci još dosta antioksidantauključujuži vitamin C, adenozin kao protivupalna supstanca,  dimetikon (vrsta silikona) za zaglađivanje kože i svilen dodir i neizbežni, ali super koristan hijaluron. 

 

 

Pakovanje: sjajna crna bočica sa pipetom je savršeno urađena, oblikom i funkconalnošću, a pošto su unutra neki nestabilni sastojci, gledajte da kada koristite serum bočica što kraće vreme bude otovorena.

Tekstura i miris. Serum nema mirisa, tekstura je fluidno-tečna, beličasta, i nanošenjem se stvara osećaj jedre i svilene kože. Samo kap – ili trećina pipete je dovoljna za celo lice. Ne treba ga nanositi previše jer će početi da se guli sa lica, a nema ni razloga – ovo je skup serum. 

Efekat – kada jedan serum postane hit brenda kao što je Lancome i jedan od najprodavanijih proizvoda ove kuće – tu ima nešto više od marketinga. I ima. Sećam se vremena kada je stigao uz priličnu pompu – tada još nisam imala blog, a o serumu svi svi oko mene govorili. Dobila sam na probu mini pakovanje, i zaista mi se svideo. Sada trošim regularno pakovanje, i zaista mislim da je ovaj serum vredan svake hvale. Koža deluje negovano: blistavo, jedro, glatko, meko… fina je na dodir, borice se manje vide. Lancome kaže da posle 8 nedelja dolazi do aktivacije brojnih procesa podmlađivanja. Moguće. Meni je bočica pri kraju, i koristim je dobra dva meseca ujutro i uveče. Ovo je stvarno sjajan preparat. 

 

 

Šta mislite o ovoj nezi?

Ovo je trio na kom, pomalo, sama sebi zavidim. 

 

Ostavite komentar

Vanja L. on 29/12/2016

Uuuh, prvo, ambalaza je divna, a drugo, i ja pomalo zavidim :)

Ljiljana on 08/01/2017

Draga Vanja, odlični su preparati. Kod luksuzne, pa još francuske kozmetike, ambalaža je prelepa

Miona on 04/02/2017

Koristim isto, samo Visionnaire u vidu seruma a Renergie kao nocnu tzv. french-lift kremu sa masazerom. Lancome je odlican brend, posle mnogo lutanja konacno imam kucu u koju verujem i uz cije proizvode (iako su skupi :)) vidim promenu na svom licu

Ljiljana on 09/02/2017

Draga Miona, to zvuči kao odlična kombinacija. Kako radi masažer? Lancome ga je dosta reklamirao...