max-factor-palete

 

Izgleda da se šminkanje više ne može ni zamisliti bez paleta, u kojima su boje skladno poređane, spremne za blendanje na oku. Od najsvetlijih, “baznih”, preko svetlucavih, do veoma tamnih.

Mnoge palete nude tzv. “nude” izgled, pa ako vam je nepristupačna famozna Urban Dekay Naked paleta, mnogo je alternativa na tržištu.

Vredi još jednom naglasiti da je svaka paleta regularno uvezena bolje rešenje od “kopija” Naked palete u kojima ne znate šta kupujete niti kakve teške metale ili iritanse stavljate na oči.

Više nego odlična alternativa su lepe nove Max Factor palete, divnih, usklađenih boja. Od klasičnih bež-braon nijansi, preko zlatasto braon tonova, do rozikasto ljubičastih nijansi.

Kada govorimo o neutralnim, hladnim i toplim bojama, mislimo na ton kože: neutralan, topao žuto-maslinastog tona, ili hladan – bledo rozikastog tona. Ova ista pravila važe i kada birate pudere.

Max Factor Capuccino Nude 1 je neutralna, sa tri nežne nijanse bež od skoro bele do prave “kapučino” boje, tri sedefasto-svetlucave – od svetlo roze preko karamel do braon, i jedne tamno braon, gotovo crne.

 

max-factor-4

 

Tu je sve što vam treba za podlogu, pregib kapka, definisanje ivica…

Capuccino je prelepo nijansirana i odmah sam je odabrala za sebe. Od prve blede mat nijanse koja je identična boji mojih kapaka, preko druge tamnije mat nijanse koja daje tek senku na pregibu kapka, do tamno braon – sve su nijanse u potpunom skladu sa mojom kožom i prirodno se utapaju u njene tonove.

 

max-factor-paleta-21

 

Senke su veoma meke, i lako se praše pa ih nanosite pažljivo četkicom koja skuplja dobro prah, i stavite podlogu na kapak. Prah vam tako neće padati po licu kada ih nanosite. Zato se divno blendaju, pa ne morate biti nikakav ekspert za uspešno nanošenje više boja.

 

max-factor-paleta-22

 

Golden Nudes 2 je paleta toplih boja na bazi maslinasto-braon nijansi sa puno zlatastih preliva. Ovde je čak pet boja sa sedefasto-zlatnim sjajem. Prelepe boje – koje zbog sjaja više nisu za moje kapke. Zato će neko od vas dobiti na poklon ovu prelepu paletu. Uputstva za konkurisanje za poklon biće na BudiLepa Facebook stranici.

 

max-factor-paleta-2

 

Rose Nude 3 ima niz divnih ljubičastih tonova. Idealan za blede i svetle kože.  I ovde  je čak pet boja sedefasto i sjajno, ali sve te sjajne nijanse su veoma lepe, nisu upadljive, nemaju krupne šljokice. Sjaj varira po intenzitetu od boje do boje, tako da su razne kombinacije moguće.

U kutijicama su i sunđerasti aplikatori koji vam neće mnogo značiti – ove senke su definitivno za četkice.

 

max-factor-paleta-lila

 

Kreativna direktorka Max Factor šminke Pat McGrath kreirala je tri odlične palete, sa dobrim pigmentima, meke ali postojane, sa mnogo mogućnosti. Pat McGrath inače ima vlastiti, ultra-zanimljiv brend šminke.

Kako sve ove boje izgledaju na koži pogledajte kod  Jelene na blogu Beauty Axiom.

A palete možete da kupite u Jasmin parfimerijama, i već su na popustu – sada su 1.399 din, odlična cena za ovakav kvalitet.

 

Max Factor Lipfinity

Drugi novitet Max Factora su još tri boje Lipfinity dugotrajnih ruževa.

Lipfinity sam prvi put probala kada se pojavio kod nas pre nekih petnaest godina. Sećam se da jesu trajali, ali su i isušivali usne. Bili su tada revolucionarna stvar i tinejdžerke su ludovale za njima.

I ne samo tinejdžerke. Moja fascinacija se odnosila ne samo na trajnost, nego i na činjenicu da ne ostavljaju trag na čašama. I na obrazima kada nekoga poljubite. Što je bio dodatni komfor.

Danas je tehnologija mnogo bolja, a princip je isti. Ruž se nanosi na čiste i suve usne, u bogatom sloju, i sačeka se da se osuši, što je prilično brzo, ali dok čekate nemojte spajati usne. Tada se nanosi balzam.  Tako da možete da ostavite ruž kod kuće, a da ponesete u torbi samo balzam, jer će vam ruž trajati i trajati. Samo povremeno nanesite balzam, da malo omekšate usne.

 

max-factor-sjajevi

 

Među tri nove boje Lipfinity ruževa, prva je trendi tamna, između bordo i ljubičaste. Nije baš potpuno mat, ima tek nešto malo sjaja, a boja je odlična. Tamni ruževi jesu ultra moderni, ali zahtevaju savršen  ten, bledu kožu i vrlo precizno nanošenje, sa vrlo malo ostale šminke. Ime ovog ruža je So Equisite 395.

 

max-factor-sjaj2

 

Drugi je svetlucav, narandžasto-crven, zgodan za one koji imaju tople tonove kože i kojima narandžasto lepo stoji. Charming 140 je divna boja, ali na meni izgleda zastrašujuće.

 

max-factor-sjaj1

 

Treći i meni najprihvatljiviji je fina topla roze boja, vrlo nosiva za svakodnevnu šminku, po imenu Cool 030. I ona je pomalo sjajna – ali gotovo nevidljivo.

 

max-factor-sjaj

 

Treba da znate i da vam je za skidanje ovog ruža neophodan uljni skidač šminke, poput onog za skidanje vodootporne maskare.

Za kraj, još jedan poklon za vas. Lipfinity ruž Charming 140, od sutra na FB stranici Budi Lepa.

Ostavite komentar

Adrijana on 08/11/2016

Divni noviteti!

Ivana Pejčić on 09/11/2016

Divna recenzija o MF paletama. Zaista super izgledaju! Jao ova treća je po meni san snova, jako volim ove nijanse i gotovo svakim danom ih koristim, nekako mi najviše leže uz moje zelene oči.. mada sve tri palete se slažu uz moj ten i oči tako da, ukoliko kojim slučajem budem izvučena baš ću da se obradujem, ako ne, kupiću deff jednu, stvarno su pristupacne.. Hvala na recenziji..

Ljiljana on 15/11/2016

Hvala vam Ivana. Nagradna igra je završena. Ali vredi ih i kupiti.

Ana on 09/01/2017

Iskoristila bih aktuelno sniženje u Jasminu da kupim paletu senki. Koju mi preporučuješ paletu Pupa ili Max faktor?

Ljiljana on 11/01/2017

Pupa ima zanimljivije boje i jednu boju više u paleti, i bolja je konzistencija senki. Ali su zato skuplje oko 50% od Max Factora. Ako cena nije problem, onda Pupa. Max Factor su lepe nove palete, jedino što se malo krune pri nanošenju. I imaju drugačije boje od Pupe, odnosno manji izbor boja.