koozmetik-sampon

 

Mislim da ovo treba da probate: sapun za pranje kose.

Koozmetik je brend kom sam posvetila dosta pažnje, iz više razloga: domaći je brend, prirodan, divno dizajniran, proizvodi koje sam probala do sada su mi se redom dopali, a neki od proizvoda su krajnje zanimljivi: kapi za zube ili repelent za komarce.

Plus: a) Koozmetik se pravi na Dorćolu, donjem, u najbližem komšiluku na uglu prerelepe Knićaninove ulice; b) devojke koje stoje iza brenda su simpatične i pune entuzijazma za posao u koji su se upustile.

Nedavno je Koozmetik u prodaju pustio nove proizvode: gel za umivanje i tonik za lice, i čvrsti šampon za jačanje tanke kose.

20160923_104009

 

Da li ovo nešto radi? Da li je dobro?

Neugledan komad sapuna, sivkasto zelen, sa blagim mirisom, tako očigledno ručno izrađen, htela sam da probam odmah. E baš da vidimo da li ovo radi. Bio je divan! Kako bih dokazala sebi da to nije samo prvi utisak, nastavila sam da ga koristim bez drugih preparata, bez balzama i pakovanja, narednih tri do četiri pranja – i dalje je bio super. Nisam mi trebao balzam, kosa mi je bila laka i rastresita, nije se lepila, a nije se previše ni mastila – čak sam mogla da produžim intervale za pranje kose barem još malo. Pola dana-dan.

 

Da, moja kosa jeste tanka i brzo se masti, tako da nisam sigurna da bi neko sa suvom i gušćom kosom prošao sa ovim šamponom bez balzama. Koozmetik ima i svoj balzam za kosu, pa možete pokušati da uparite proizvode.

Cena?

Koozmetik nije jefitna kozmetika, kako ponekad očekujemo od domaće, ručno rađene kozmetike. Cena ovog šampona je 1.500 din

Ima li tu pene?

Ima. Kod prirodnih šampona nam uvek nedostaje taj osećaj da nam je kosa stvarno oprana.

Pena je tu, a i čitoća. U sastavu je betain, blagi deterdžent, kao i nekoliko drugih nežnih omekšivača.

A što se tiče pene, evo uživo, na videu.

 

https://www.instagram.com/p/BLbTnoQjjQ7/?taken-by=budilepa

 

Od čega je kosa meka?

Od kokosovog ulja koji je u bazi sapuna, jedna od najboljih stvari za kosu puna vitamina E. I od ši putera koji umiruje kosu. Glicerin je tu da da vlagu i umiri. “Tečna svila” prirodnog porekla daje sjaj.

Macha u šamponu?

Koozmetik kaže da je 89% sastava prirodnog porekla, a diči se organskim japanskim mača čajem.

Mača je snažan antioksidant, jedlna od super-biljaka, deluje protivupalno, a Koozmetik kaže da pomaže kod opadanja kose, peruti i preteranog zamašćivanja.  Eterično ulje ruzmarina podstiče cirkulaciju i podstiče rast kose.

Akitvne supstance u preparatima koji se odmah ispiraju, poput šampona, ne mogu da budu baš tako moćne, pa vam preporučujem da ako želite neki efekat zadržite šampon na glavi barem dva do tri minuta pre ispiranja.

 

koozmetik-sampon-macha

 

Mača prah možete da koristite za kolače, u jutarnjim muslijima, ili kao čaj. Ja sam jedan popila dok sam bila u gostima u Koozmetiku i baš mi je prijao. Sa malo mleka.

 

Ostavite komentar