dermofuture-serum-vitamin-c-1

 

Serumi sa vitaminom C su prava dragocenost za kožu, sa nizom dobrih efekata, od poboljšanja elastičnosti i hidriranosti, do prosvetljavanja i ujednačavanja tena. Prethodna iskustva sa vitaminom C naučila su me da moja koža toliko voli ovaj sastojak da poboljšanje vidim posle samo par dana upotrebe.

Trik sa vitaminom C u kozmetici  je sličan kao i sa retinolom: nestabilan je, osetljiv na svetlost i vazduh, a u većim dozama – koje su jedine efikasne – izaziva iritacije. Njegov procenat u kozmetici se najčešće kreće od 5% (La Roche Posay Redermic C) do 20% (Obagi Professional-C Serum). Više koncentracije se proporučuju az otporniju i masniju kožu. Puno tehnoloških trikova ima u formulama gde se reaktivnost smanjuje podizanjem pH vrednosti (čime se, opet, smanjuje apsorpcija pa i efikasnost), ili se drugim supstancama, poput ferulične kiseline, pojačava delovanje vitamina C i ako koncentracija nije velika.

Ukratko: previše nauke za siroti blogerski mozak.

Nedavno mi je ponuđeno da za testiranje odaberem neki od proizvoda poljske DermoFuture kozmetike. Volim dermokozmetiku, pa sam odabrala serum sa vitaminom C, a kompanija Magic Code, uvoznik ove kozmetike, ljubazno mi je poslala još i njihovu micelarnu vodu i antiage kremu za zonu oka.

 

dermofuture-serum-vitamin-c-4

 

Za DermoFuture nisam ranije čula, a cena ovog visokokoncentrovanog seruma je 2.000 din, što je ispod proseka za slične proizvode.  DermoFuture Precision serum ima čak 30% vitamina C.

Pa evo utisaka.

DermoFuture Precision

Repair Therapy With Vitamin C

Serum je upakovan u tamnoj staklenoj bočici, baš kao što i treba, u bočici sa pipetom, u formi retkog fluida žućkaste boje.

Za celo lice i vrat dovoljno je pola pipete seruma, koji se lako razmazuje po koži, i dosta brzo suši. Petnaestak minuta po nanošenju na licu ostavlja pomalo lepljiv trag, pa je potrebno da ga ostavite da se osuši ako nameravate da preko njega nanosite neku kremu. Ako ga nanesete blizu usana, osetićete da je kiseo, što je za vitamin C očekivano.

Krema vam, međutim, neće biti potrebna osim ako nemate suvu kožu. Serum je bogat hidrirajućim supstancama, pa lice ujutro neće delovati isušeno.

Naprotiv, delovaće veoma sveže, glatko i svetlo. Serum je preporučen kao deo večernje nege.

 

dermofuture-serum-vitamin-c-3

 

Sastav  naveden na pakovanju je zaista odličan: osim vitamina C (Ascorbic Acid) koji je u sastavu naveden odmah iza vode, što znači da je njegova koncentracija zaista visoka, tu su glicerin za vlaženje kože, ekstrakti divljeg kestena, čička i kamelije, hidrolizovani proteini iz žitarica, arbutin (izbeljivač) i hijaluron.

Efekat: serum sam potrošila za oko mesec – mesec ipo dana, koža je svakog jutra delovala sveže, zategnuto, svetlo. Ako očekujete da će ovakav preparat uspeti da izbeli fleke na licu, nećete biti zadovoljni – fleke su teže za tretiranje i traže dermatološke tretmane. Ovakvi serumi mogu samo da ih učine malo svetlijim, i to posle duže upotrebe, ili da donekle zaštite lice od formiranja novih flekica.

Ukratko: dopada mi se efekat seruma, pa ako tragate za kvalitetnim vitaminskim serumom koji vas neće mnogo koštati, eto rešenja.

Savet: ako kupite DermoFuture serum, potrudite se da ga što kraće držite otvorenim, jer vazduh škodi vitaminu C, pa ne želite da izgubite obećanu visoku koncentraciju.

 

dermofuture-serum-vitamin-c

 

Uz DermoFuture serum, od uvoznika sam dobila i kremu za zonu oka protiv bora.

DermoFuture Precision

Intensive Smooth Eye Elixir

Ovo je krema koja obećava lifting u zoni oko oka, hidrataciju, i smanjenje tamnih kolutova. U njoj su, prema rečima proizvođača, ekstrakt kavijara, koji suzbija procese starenja, ekstrakt svile koji treba da podstakne prirodu sintezu hijaluronske kiseline i održava hidriranost kože.

 

dermofuture-intensive-smoothe-eye-elixir

 

Pakovanje: krema je upakovanja u plastični “špric” sa, nagađam, višestrukim ciljevima: da uzanim otvorom na vrhu spreči vraćanje vazduha u tubu i zaštiti sastojke, da omogući izbacivanje male, dovoljne količine kreme, i da nam prilikom svake upotrebe daje na znanje da je u pitanju medicinski tretman koji daje rezultate slične hijaluronskim filerima.

Cenim da je ovo treće najvažnije, jer se inače čuvanje sastojaka može obaviti i na jednostavniji način.

Ovakva pakovanja sa viškom asocijacija ne volim, deluju mi neozbiljno, poput neke kozmetičke igračke, u kontrastu sa sadržajem u kom treba da budu svila i kavijar.

 

dermofuture

 

DermoFuture ima još jednu kremu za zonu oka “Wrincle Filler”, koja je pakovana u identičan “špric”, i “lip filler” kremu za usne, u još tanjem “špricu”.

Eye Elixir je prijatna hidrirajuća krema, bez mirisa, dobra podloga za šminku jer ne ostavlja masne tragove, brzo se apsorbuje u kožu. Nisam sigurna da li može da deluje na bore.

Sastav – da, proteini svile su na vrhu liste, i tu su još neki biljni ekstrakti, a kavijar je pri dnu, znatno ispod fenoksietanola koji se koristi kao konzervans i u EU je preporuka da ga ne bude više od 1-2%. Dakle kavijara mora biti jako malo.

Eye Elixir se prodaje po ceni od oko 2.500 din, na sajtu uvoznika, i u DM drogerijama.

 

Poklon za vas: DermoFuture Precision micelarna voda sa vitaminima.

A sada i poklon za vas: DermoFuture Precision micelarna voda za čišćenje lica sa vitaminima. Micelarna voda sa plavim česticama koje plutaju u njoj, poput snega u onim romantičnim staklenim kuglama, razveseliće vaš ritual čišćenja lica. Dobro skida šminku, i veoma je blaga.

 

https://www.instagram.com/p/BLvhKZojaVJ/?taken-by=budilepa

 

Ako želite da osvojite ovu micelarnu vodu, pogledajte uslove na BudiLepa Facebook stranici.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Nikol on 28/10/2016

Hej! Baš si me zaintrigirala s ovim serumom - znaš li možda koja je cijena, s obzirom da taj podatak nisam mogla pronaći u postu... I da, hoće li uvoziti i u Hrvatsku? Nisam taj brend još primjetila kod nas. :)

Ljiljana on 01/11/2016

Draga Nikol, cena je oko 20 evra, a za Hrvatsku ne znam. Može se naručiti preko sajta uvoznika, mada ne znam kako ide sa poštarinama i isporukama za Hrvatsku. Ovde je link, pa možete proveriti. http://magiccode.rs/proizvod/serum-sa-vitaminom-c-20-ml/ Pozdrav