clinique-moisturiying-surge

 

Čuveni žuti losion u bočici od mutnog stakla, imena tipično dugačkog i dramatičnog za luksuzne brendove,  Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion, bio je prvi proizvod kojim sam počela malo ozbiljniju negu, verovatno i prvi koji je nešto za moju kožu i uradio. Bila sam student, a preporula za Clinique je stigla od dermatologa – doktorke koja je imala jednu od prvih privatnih ordinacija u kojoj se bavila i estetikom kože.

Čišćenje je podrazumevalo Clinique tečni sapun (gel), a nega hidratantni losion sa velikim srebnim C na bočici. Potrošila sam ih nekoliko pre nego što su me putevi odveli ka drugim brendovima.

I danas verujem da je ovaj losion odličan izbor za devojke koje biraju svoje prve ozbiljnije kreme nakon perioda adolescencije i konačnog obračuna sa bubuljicama.

Moisture Surge Extended Thirst Relief

Setila sam se svog srećnog druženja sa Clinique brendom ovog leta kada su nam u Beogradu predstavljeni noviteti i neki najpopularniji proizvodi ovog brenda, i omogućeno da probamo neke od proizvoda. Sa zanimanjem sam probala Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief, da, Clinique stvarno voli ova duga imena koja objašnjavaju namenu proizvoda.  Da odmah znate da je u pitanju izvor vlage i pravog olakšanja za žednu kožu, sa produženim delovanjem.

 

clinique-moisturizer

 

Teško je ostati ravnodušan prema ovom nežnom ružičastom gelu, koji već naizgled mami da se nanese na kožu.

Formula bez mirisa, tipično za brend koji nosi ovaj “klinički” čist naziv, Moisture Surge je i bez ulja, brzoupijajuća formula koja, prema Clinique tvrdnji nadoknađuje rezervoare vode u koži uz pomoć hijaluronske kiseline, koja vezuje za sebe mnogo vode.

Efekat ovog prekrasnog gela i jeste trenutni osećaj prijatnosti i olakšanja, koža ima jedar izgled, glatka i meka na dodir, a sigurna sam da bi ovakav osećaj imali svi koji je probaju, bez obzira na tip kože. Koristila sam je tokom letovanja nakon povratka sa plaže, i potpuno je ispunila svoj zadatak: koža nije bila isušena.  Drugi, sjajan način korišćenja je nanošenje u punijem sloju, sa efektom hidrirajuće maske. Koža upije veoma brzo gotovo sve što nanesete, pa gotovo da nema potrebe da skidate ostatke ove “maske”.

Premda mi je ovaj gel bio dovoljan za večernju negu tokom leta, mislim da je odličan i kao hidratantna podloga za nastavak nege – poput seruma preko kog ćete, ako vam je koža suva, naneti kremu. Odličan je i samostalno kao podloga za šminku.

 

IMG_8409

 

Gel je baziran na glicerinu i biljnim ekstraktima, sadrži antioksidanse biljnog porekla, i malo silikona koji gotovo nisam ni primetila.

Preporuka za letnju negu kože, posebno normalne i mešovite, ka masnoj koži.  Bazična hidratacija u teksturi u kojoj ćete uživati.

 

Liquid Mild Facial Soap

Clinique veruje u umivanje sapunom – ovaj je tečni u vidu gela a popularan je i onaj u vidu klasičnih sapuna. Kada kažemo sapun, mislimo na neki od deterdženata koji otklanjaju nečistoće – ovde su blaže verzije sulfata, uz malo biljnih ekstrakata i  aloja vera gela i nešto silikona u sastavu.

 

clinique-liquid-soap

 

Upravo ovakav gel sam koristila u svojoj mladalačkoj nezi, i sećam se dobro zelene tubice. Ovo je prvi u Clinique ritualu nege u tri koraka (čišćenje, eksfoliantni tonik i krema) – za čišćenje kože bez iritacije i isušivanja.

 

clinique-liquid-soap-1

 

Kao i ostali Clinique preparati, i ovaj tečni sapun za umivanje je bez mirisa. Blag, prilično nežan za kožu, namenjen je normalnim i suvim tipovima kože.

Drugi korak nege po Clinique metodu predviđen je za eksfolijaciju. Njihovi tonici – koji postoje u više verzija za različite tipove kože – nose nazuiv Clarifying Lotion i sadrže različite vrste kiselina zavisno od vrste kože za koju se preporučuju (limunska za masnu kombinovanu kožu, salicilna za suvu kombinovanu i slično).  Danas ovo ne zvuči naročito revolucionarno, ali Clinique je osnovan sa ovakvim konceptom 1968. godine, kada su u kompaniji Estee Lauder primetili u Vogu tekst Kerol Filips (Carol Phillips), sa naslovom: Može li se sjajna koža stvoriti? (Can great skin be created?).

Sagovornik u tom tekstu, dr Norman Orentrajh (Orentreich) tvrdio je da može, da nije sve u genima, a i da različiti tipovi kože zahtevaju različitu negu. Agilna kompanija brzo je angažovala Kerol i dr Orentrajha za kreiranje i promociju novog brenda, a Evelin Lauder, snaja madam Este vodila je novi, mladi brend. Evelin (o kojoj sam pisala kao o kreatorki fondacije za borbu protiv raka dojke i famozne ružičaste vrpce) u Parizu otkriva naziv koji se pojavljuje ispred svakog salona za negu: Clinique Esthétiques, i odlučuje da upravo tako nazove novi brend.  Ona dugačka imena proizvoda, koja već u nazivu sve objašnjavaju ženama, osmislila je Kerol Filips, a negu u tri koraka dr Orentrajh.  Pakovanje je bilo svedeno i čisto, pa je 1968, mogao da bude lansiran prvi prestižni brend koji je kreirao dermatolog, sa proizvodima bez mirisa. I čuveni sistem nege u tri koraka, kojeg se i danas drži.

 

Clinique-Purchase-any-3-Step-Skin-Care-System-and-get-another-2-Steps-for-FreeFotografija: Clinique.com

 

Clinique će za dve godine napuniti pedeset godina, ali je bio i ostao mlađi brend kompanije, kao što zauvek ostaneš nečija mlađa sestra ma koliko godina da imaš, i premda Clinique ima odlične linije za nege zrele kože, doživljavamo ga kao brend za mlađe osobe. Clinique je rekao: “Što da ne, na kraju krajeva…”, i ove godine su nam predstavljeni proizvodi veselih boja, poput Pep Start linije.

Novije linije Clinique šminke vam govore: našmikajte se savršeno jednostavno, i ako niste naročito vešti, i uvode nove  “Chubby Stick” proizvode u olovkama: za usne, oči i konturisanje lica.

Između ostalog, tu je i Sweet Pots niz raznobojnih 2-u-1 preparata za usne: sa jedne strane teglice je balzam, za dobru hidrataciju i vlaženje usana uz nežan sjaj, a sa druge piling za usne na bazi šećera.

Nimalo slučajno upakovan u pakovanje koje neodoljivo podseća na francuske kolačiće “makarone”, Sweet Pot je jedna od onih divnih stvari za kojima posegnete i kada vam nisu potrebne.  Ovaj proizvod nažalost neće biti na našem tržištu, a ja sam odlučila da baš ovaj divni preparat bude moj poklon za vas – letnji poklon broj 5.

 

clinique-lip-balm

 

Kako da osvojite Clinique Sweet Pot? 

Pišite mi u komentarima da li ste nekada koristili nešto od ovog brenda? Koja je prva krema koja je napravila značajnu razliku u vašoj nezi? Da li ponekad kupujete preparate koji neodoljivo izgledaju čak i ako vam nisu neophodni?

 

DOBITNICA NAGRADE JE  ANA!

Update: 13. septembar 2016.

ANINO ISKUSTVO SA CLINIQUE SWEET POT

Ana se javila da zahvali na poklonu i ispričala nam sve o Clinique pilingu i balzamu za usne.

Pakovanje proizvoda je vrlo elegantno (videla sam ga na fotografijama, ali uživo deluje još liksuznije (i veće)) i veoma mi se dopada. Iako na prvu loptu deluje kao da se oba proizvoda teže nanose, toplota prstiju ih lepo rastopi, sasvim dovoljno da oba lako klize po usnama, ali da ne osećate da su previše masni ili da klize sa usana.

Piling sadrži sitne čestice i učinkovitiji je od nekih drugih koje sam koristila (kućnog domaćeg sa šećerom i Alverde), ne bude vam potrebna dodatna pomoć štapića za uši ili četkice za zube. Neguje, a pilinguje u isto vreme. Dešavalo mi se da višak ni ne odstranim sa usana i nijednog trenutka ne budu ni masne ni grube. Balzam je lepljiviji i bogatiji, ali samo prilikom nanošenja, brzo ga koža usana upije, ali ne u potpunosti, taman da osetite da imate nešto na usnama, ali da ne bude neprijatno, naprotiv, osećate olakšanje. Nije lepljiv tako da osetite neprijatnost, već je bogatije teksture od pilinga.

Moje usne umeju da budu suve, mada nikad previše grube i retko ispucale, ne koristim balzame u neverovatnim količinama – uglavnom ujutru, pre spavanja i pri izlasku na zrak. Tokom proteklih desetak dana koristila sam svake večeri balzam, a svake druge najpre piling pa balzam pre spavanja (zgodniji je za nanošenje kod kuće, za spolja uvek biram balzame u stiku; mada je dovoljno veliki da možete izbeći upotrebu prstiju i naneti ga prislanjanjem usana na balzam – poljupcen) i usne mi nisu bile nikad tako meke i glatke ujutru kao sad. Kao sa reklama, savršena priprema za neki dobar ruž.
Nisam verovala da ću toliko biti zaljubljena u jedan balzam za usne. Divan proizvod!

 

Ostavite komentar

Vanja L. on 23/08/2016

Do sada nista od brenda CLinique nisam koristila, kremica u koju sam se zaljubila jeste L'occitane, u plavoj je teglici (ambalazi) i zaista je predivna :) Kada su brzoplete kupovine u pitanju uspela sam da ih svedem na minimum, jedino sebi sam oduska kada su kupke, sapuni ili mleka za telo u pitanju, ostalo pomno istrazujem pre kupovine. :)

Lara on 23/08/2016

Do sada nisam koristila Clinique proizvode, iskljucivo zbog njihove cene koja je poprilicno visoka, (pogotovo ako ste student kao ja), medjutim volela bih da isprobam neke njihove proizvode i sigurna sam da cu uskoro i nabaviti neki, pogotovo jer sam u poslednje vreme odlucila da se posvetim svojoj kozi i kvalitetnijoj kozmetici. Bas zbog te moje odluke kupila sam La Roche-Posay Lipikar Baume AP+, svoju prvu kvalitetniju kremicu tj. balsam kojom sam apsolutno odusevljena jer divno hidrira i hrani moju suvu kozu. A sto se tice ovog poslednjeg, mislim da ni jedba zena ne moze da odoli lepom pakovanju (ako postoji takva molim vas neki orden za damu). :)

Jasmina on 23/08/2016

Nisam koristila nista mada mi je dugo na listi (kao i Darphin). Krema koju sam koristila i primetila razliku je u stvari serum - Vichy. To je bilo kao da sam pogledala ( bez preterivanja).

Marina on 23/08/2016

nazalost nisam se susrela sa Clinique,ali sam zaista stvarno sve najbolje cula o njima. Jedan od prvih losiona koje sam koristila bio je Doroslovac i ono sumporno mleko za prve akne...joj jos uvek se secam koliko je smrdelo mloko i koliko je alkohola imao losion ..bljak...ali bila su to druga vremena,o ovakvim kremama smo mogli samo da sanjamo :(

Nataša Pivnički on 24/08/2016

*Nisam do sada koristila nijedan proizvod brenda Clinique.U mom sećanju to je uvek bio brend za žene "preko 40 godina,stigao "iz Australije".Čitanjem ovog Vašeg teksta,rešila sam neke svoje mladalačke predrasude koje su mi se upisale u sećanje. Najviše volim da koristim Avene kremu za lice,kada mi to budžet dozvoljava,a to nije baš često.Avene Optimal Hydrance legere je ta moja krema,koja zaista napravi revoluciju u izgledu moje kože.Pošto uskoro putujem u Slovačku,koja ima dobar izbor brendova iz Amerike i Australije na svojim drogerijskim policama,nadam se da ću probati još neke za nas ovde skuplje brenove Oil&Olaz i Uriage za kožu lica do 35 godina,a protiv prvih znakova starenja.

Marina on 24/08/2016

Pre dve godine sam koristila njihovu Moisture Surge kremu i bila mi je odlična. Kupila sam je slučajno na nekom popustu. Inače ne volim da kupujem ishitreno, obično se dobro informišem kada kupujem skuplju kozmetiku.

Bojana on 24/08/2016

I ja nisam nikad koristila nista od Clinique(u Nisu i nema ovog brenda) a volela bih. Prva krema koja je napravila drasticnu razliku i poboljsanje na mom licu je Neostratina Renewal Cream 12 pha. To je bio i prvi susret sa neostratom i sa kiselinama. Nikad ne kupujem preparate zato sto mi izgledaju privlacno, ambalazu registrujem samo u smislu funkcionalnosti i udobnosti ali kupujem redovno proizvode koji su na snizenjima i pravim zalihe, tome ne mogu da odolim!:)

Sonja on 24/08/2016

Pozdrav,od ove kozmetike,imala sam priliku da dobijem tester,sa spf-om,za svakodnevnu negu,mesovite koze...miris mi se nije svideo,pa nisam ni nastavila da koristim.Cim ja ne koristim kreme zbog mirisa,znaci da imam i one koje kupujem,zbog ambalaze,a takodje ne koristim,jer su samo lepe na oko.Od jeftinijih,ok se pokazala nivea cellular komletna linija i malo skupljih,la roche baume liniju,koju koristim za razne namene i nije samo reklama,vec zaista radi posao,suvoce,nadrazenosti,crvenila,flekica,perutanja...

Marica on 24/08/2016

~Clinique Sweet Pot~ Baš su super, Baš su kul, Clinique Sweet Pot. Želim ih za sebe Nema veće želje! Hoću da ih probam Jer nisam do sada, Verujem u sebe i po malo vama. Usne su mi suve i malo bi nege, Malo hidratacije a i piling akcije. Napisala sam jednu pesmicu nadam se da vam se dopada. Nisam koristila ove proizvode ali nadam se da cu ih u skorije vreme probati. Krema koju koristim,koja mi odlicno prija za kozu i koja je napravila veliku promenu jeste Actipur 3u1 kao i Propanthen(Top ten) gel-krema za regeneraciju ona neguje, hidrira i hrani kozu. Ne kupujem proizvode koji su samo privlacni po izgledu vec one koji su mi potrebni i koji su ispitani.Gledam sastav a ne izgled. :) Pozdrav!

Ljiljana on 24/08/2016

Draga Marice, suoer slatka pesma. Hvala.

Ana on 24/08/2016

Clinique proizvode nisam nikad koristila, iako me stalno mame sa Sephora polica. Ipak, uverena sam da ću ponešto isprobati, slušala sam samo hvalospeve o DDML i balzamu za čišćenje. Prva krema u koju sam se zaljubila kao tinejdžerka bila je L'Oreal Happyderm, a potom, nakon što je nestala sa našeg tržišta i Eucerin Aquaporin. A onda sam iz inostranstva dobila na probu Caudalie uzorke krema za ruke i telo i Nuxe Prodigieuse kremice i ništa više nije bilo isto -počela je moja obuzetost prirodnom kozmetikom, sada ne znam da li sam više zaljubljena u Korres, Dr Hauschka, Erborian ili recimo odnedavno Koozmetik. Kada je u pitanju nepotrebna kupovina, nadam se da ću jednom prestati da punim poličice u kupatilu sapunima, balzamima za usne i kremama za ruke, nekad samo jer pakovanja izgledaju lepo, izazovno mirišu, pakovanja su zgodna za putovanje ili za neseser u torbi...

Lidija on 25/08/2016

Nazalost do sada nisam koristila nista od Clinique preparative.Na listi zelja mi je kremica All about eyes.Od dekorative sam koristila bb kremu spf 30 i rumenilo, slatko potrosila oba proivoda.Preparat kojim sam bila odusevljena je Neostratin Citratni tretman.Mala kesica, koja nakon prve upotrebe pokazuje rezultat, koza je vidno osvezena.Za kupovinu kozmetike uvek imam opravdanje.Too Faced i Guerlain prednjace po ambalazi po meni, mada najveci bum su napravili proizvodi napravljeni u Aziji, npr.Tony Moly sa kremama za ruke u obliku banane, balzamima za usne u obliku jabuke.

Amira on 26/08/2016

Clinique kozmetika odaje otmenost, luksuz i prestiž u svetu nege. Tako ja doživljavam njihove proizvode. Od nekih koje sam imala zadovoljstvo da koristim, izdvajam ruž za usne Clinique almost kao najlepše otkriće! Mekoća sastojaka deluje kao nečujni poljubac na usnama, a sjaj i punoća koju daje ovaj ruž su postojani...Clinique Sweet Pot me mami, tekstura i živopisne boje osvajaju, toliko da bih ga, čini mi se, pojela poput slatkiša. Nega usana je važna: usne su, pored očiju, energetske tačke kojima korespondiramo sa svetom oko sebe. Zato se moje usne smeše dok izgovaraju 'Clinique Sweet Pot', u očekivanju da osvoje iskustvo sa ovim slatkim darom.

lena on 27/08/2016

Prva stvar od Clinique-a je bila bb krema i ona se i danas jako često nalazi u mom neseseru jer spada u top 3 u kategoriji puder/bb/cc. Trenutno koristim gel kremu iz seta 1-2-3 (baš ova sa slike iz posta). Set je zapravo greškom završio kod mene jer je namenjen kombinovanoj ka masnoj koži, a ja sam tražila za kombinovanu ka suvoj, ali kako su bili neki sitni noćni sati dok sam čekala svoj let, ni prodavačica ni ja nismo pogledale šta je završilo u korpi :(. Zbog toga sam sapun i tonik prosledila a kremi dala šansu i odlično mi se pokazala u letnjim mesecima, ali će za zimske definitivno biti preslaba. Ono što me je oduševilo je što ima 125ml pa se zaista isplati. Ishitrene kupovine retko pravim, ali mi se i pored toga desi da mi nešto ne odgovara. Tada se potrudim da ono što meni ne prija ipak udomim i tako obradujem sestru/mamu/drugaricu/koleginicu. A sve češće pre kupovine zamolim za tester ako ga imaju u radnji. Pogotovo ako se radi o skupljim proizvodima i tako mogućnost greške svedem na minimum. I odavno ne padam na ambalažu, ali sve češće padam na ono što je deklarisano kao prirodno jer sam primetila da mi prija. Krivci za moju sve veću opsednutost prirodnom kozmetikom su brendovi Weleda i Dr. Hauschka koji polako sa polica potiskuju sve ostale brendove

Danijela. on 27/08/2016

Koristila sam nekada davno set u kome su se nalazila 3 proizvoda za negu problematicne koze a koji se sastojao od gela za umivanje, losiona i kreme. Nazalost, nista od toga mi nije prijalo. Puder koji se vise ne proizvodi a takodje je za isti tip koze potpuno je opravdao moja ocekivanja. Trenutno imam antirid kremu za predeo oko ociju, vrlo hvaljenu ali meni nije dala nikakve rezultate...Bila sam zadovoljna jednim njihovim balzamom za kosu... Prva krema koja mi je dala efekte, zapravo u pitanju su 2 proizvoda jesu:Pročišćavajuće dnevno ulje od Dr.Hauschka i od Declare Allergy Balance dnevna krema. Cesto kupujem preparate za koje mislim da su mi potrebni i to ne bi bio problem kada bi bila umerenija!!! Puno pozdrava!