IMG_8094

 

Nuxe je napravio stvarno dobru stvar sa Nuxellence linijom u kojoj su – barem za sada, dva fluida: Nuxellence Eclat za dan i Nuxellence Detox za noć. Fine teksture, nežan miris i dobar efekat dovoljne su preporuke da ih probate, čak i da fuidi nisu zasnovani na, kako kaže Nuxe “10 patenarata”.

Krenimo od dnevne kreme za sjaj kože.

Nuxellence Eclat dnevni fluid

Ovo je laki fluid, znači nešto između kreme i gela, nežnog, cvetnog mirisa. Nuxe je poznat po svojim cvetnim i upečatljivim mirisima, a u liniji Nuxellence oni su veoma prijatni i nežni. Dnevni fluid ima pretežno voćkast i svež miris (mandarina i nektarina) sa primesom cvetnog (đurđevak).

 

IMG_8094

 

Da li je ovaj fluid za vas? Dnevni fluid je veoma lagan na koži, gotovo neprimetan i nalik na serume, stoga zgodan za letnju negu, bilo da ga koristite samostalno, ili ispod nekog preparata za zaštitu od sunca.  Možete ga koristiti i kao podlogu za šminku, jer zaglađuje kožu na način na koji to rade prajmeri – ima malo silikona (dimetikona) koji daju taj gladak efekat na koži, ne prosijava i ne zamašćuje. Možete ga koristiti i kao serum ispod kreme, ako imate suvlju ili dehidriranu kožu.
Da, fluid je zgodan za sve tipove kože, ali i za različite godine, nekome kao prvi, nekome kao korektivni antiage.

 

IMG_8101

 

Šta ima u Nuxellence Eclat fluidu? Delovanje fluida je, kako kaže Nuxe,  zasnovano na podizanju nivoa nivo energije koju proizvode formude mitohondrije, te “elektrane” ćelija, i to biljnim kompleksima, kakvi su suština Nuxe formula. Tu je i biljka maka, jedna od poznatih lekovitih biljaka, ovde zadužena za cirkulaciju.

Tu su i korektivni pigmenti koji su postali neizostavan deo mnogih dnevnih krema, sa zadatkom  da odbijanjem svetlosti daju sjaj koži.

Kakav je efekat: fulid ostavlja fini neprimetan sloj na koži, poput seruma, pruža gladak i mek osećaj na dodir i izgled odmorne i svežije kože. Ultra prijatan počeni korak dnevne nege.  Nakon dužeg korišćenja, primetićete da je koža prosvetljena, jer je ovom proizvodu potrebno najmanje tri do četiri nedelje da pokaže rezultat drugačiji od onog prvog, ugodnog osećaja na koži.

Nuxelence Eclat nije striktno deklarisan kao dnevna nega, ali ako već ima čestice koje odbijaju svetlost… logično je da je “viđena” samo za dan.

Nuxellence oba proizvoda su pakovana  u sjajno pakovanje sa pumpicom koje čuva sastojke, a 50 ml ovog fluida trajaće vam dosta dugo, neka dva meseca, jer je lako razmaziv i lako prekriva kožu, a ne treba preterivati sa količiom. Dve pumpice su sasvim dovoljne.

 

https://www.instagram.com/p/BGUMwu4kRSO/?taken-by=budilepa

 

Za razliko od Nuxellence fluida za dan, fluid za noće ima gušću teksturu i više liči na kremu.

Nuxelence Detox za noć

Šta ima u ovoj kremi? Simpatična je priča o “noćnim spavačima”, listovima abacije koji se otvaraju u zoru a zatvaraju uveče – a u kombinaciji sa drugim biljnim komponentama, drvetom svile,  i biotehnološki dobijenih šećera, treba da uklone oksidirane ostatke metabolizma iz mitohondrija i omoguće im neomatanu proizvodnju energije za kožu. U ovom biljnom kompleksu, svaka biljka na svoj način ima ulogu u detoksu, a biotehnološki šećeri možda najzanimljiviju izolacijom promenjenih delova ćelija i njihovom bržom eliminacijom.

Premda ne volim previše dimetikon  (silikon) u preparatima za noć, ovde ga je veoma malo i nimalo mi ne smeta.

 

IMG_8113

 

Sve se vrti oko energije, pa su tu i drugi sastojci koji treba da očuvaju energiju ili podstaknu cirkulaciju (pasiflora, đumbir, maka) ali i da ostave fini trag na koži poput hijaluronske kiseline (prirodnog porekla).

Kakav je osećaj? Nuxe ima francuski fine teksture preparata, takav je i ovaj: fluid, znatno gušći od dnevnog, koji može da bude samostalna noćna nega ili da se, ako osećate da vam je to potrebno, koristi ispod kreme.

Miris je podjednako prijatan kao u Nuxellence Eclat.

Kome je namenjen? Verujem da ovaj preparat, premda deklarisan kao anti-age, ne pita za godine, a ni za tip kože jer je veoma lagan i verujem nekomedogen.

Efekat? Nuxe, koji ima malo prenaglašen marketing za jedan fini francuski brend, kaže da će izgledati kao da ste spavali dva sata duže – i tu ne preteruje. Stvarno koža deluje osveženo i odmorno ujutro.

In vitro testove Nuxe je radio na laboratorijski gajenim ćelijama kože, koje su podvrgnute oksidacijskim procesima poput UV zračenja koja bi super detoks kompleks trebalo da otkloni. Nakon 5 dana zabeležena su poboljšanja, kako navode iz Nuxe-a.

Konačno… Pakovanje je pun pogodak, mirisi su divni, teksture odlične, efekat je tu, tako da preporučujem toplo ova dva preparata.

Nuxe možete potražiti u Lilly apotekama i drogerijama, a puna cena svakog od Nuxellence preparata je 4.620 din.

Evo kako izgledaju ova dva fluida…

 

IMG_8106

 

Ostavite komentar

Marijana on 07/06/2016

Imam noćnu verziju i jako je ugodan za moju masnu/mješovitu kožu lica.Moja jedina zamjerka je visoka cijena

Ljiljana on 22/06/2016

Marijana, Cena jeste viša, ali to je prosto takva kozmetika... Postoje dobre kreme i u nižem cenovnom rangu, a Nuxe ima svoje razloge, uključujući i istraživanja kojima se bavi, što je u tom cenovnom rangu.