20160214_091443

 

Kada je Lancôme lansirao La Vie Est Belle pre četiri godine, uprkos prekrasnom pakovanju, primamljivom mirisu i Džuliji Roberts koja se smešila sa promotivnih spotova, – niko nije očekivao da će i naredne tri godina  Pariz mirisati na slatke gurmanske note Lankomovog hita. A gde Pariz, tu i svet.

“Ceo Pariz” ovde nije ovlaš izrečena fraza – miris je lansiran na jesen 2012, a već 2013. je bio drugi najprodavaniji miris u Francuskoj, izbio na prvo mesto u 2014. i nastavio da drži prvo mesto u 2015. ispred Chanel 5, J’Adore  i sličnih klasika.

A u početku je izgledalo je da će La Vie Est Belle privući pažnju kao još jedan u nizu trendi gurmanskih nota -sličnost sa parfemima Alien, Flowerbomb ili CK Euphoria se pominjala često. Ipak, desilo se drugačije.

Za uspeh je, kažu, neophodno da miris sam po sebi bude pun pogodak, a tek onda su tu kampanja, bočice, i zaštitno lice.

 

20160214_091018

 

Miris La Vie Est Belle je, očigledno, imao u sebi nešto više od gurmanske slasti, nešto što je opčinilo tako mnogo žena. I navelo ih da miris kupe ponovo.

Jedan od razloga je sigurno u beskopromisnom kreiranju parfema – od izbora supstanci do izbora parfiemera: Dominique Ropion je jedan od njih, slavan koliko po svojoj tehničkoj veštini da vešto upari velike količine jedne mirisne supstance sa minimalnim dozama druge – toliko i po njegovim slavnim kreacijama među kojima suAlien Thierry Mugler, Euphoria Calvin Klein, Lady Million Paco Rabanne – da nabrojimo samo par ultra poznatih, popularnih i snažnih mirisa. Uz Ropiona miris su radili slavni Olivier Polge i Anne Flip.

Zvezde mirisa su iris, jasmin i cvet narandže koji su u “srcu” parfema, ali ono što ćete prvo primetiti su voćno-slatke note kruške i ribizle, i tokom celog trajanja prafema prisutne su – naizmenično se smenjujući  po upadljivosti – bazne note tonke, pačulija, praline i vanile. One daju taj tipični “gurmanski” ton celom parfemu.

 

Iris-(LVEB-EDP-&-EDT)

Iris, fotografija: Lancome

 

I kao što priliči ovakvom mirisu, i on je dobio naslednike, tzv. flankere, varijacije na temu originalnog mirisa. Jedan od njih je La Vie Est Belle L’Absolu de Parfum, ja imam poseban primera povod0m 80-tog rođendana brenda na čijoj sam proslavi prošle godine imala čast da budem. Na bočici je ugravirano “80 – Lancôme”.

 

20160214_091605

 

L’Absolue je intenzivnija, koncentrovanija i luksuznija varijacija originalnog La Vie Est Belle mirisa. Iris je ovde pojačan, ali i note slasti, pa je ovaj koncentrat veoma raskošan, baršunast i slatko opojan.

Topao, elegantan i veoma postojan, volećete ga tokom zime, ali i u prelaznim danima jeseni i proleća. To je onaj miris koji  svaki put kada posegnete za šalom ili kaputom iz ormana došapne: “Život je lep”.

Bočica je nosila deo uspeha parfema – redizajnirana verzija Lancôme klasika iz 1949. godine, sa super-elegantnom mašnicom od srebrnaste svile. Dno bočice je oblikovano u vidu – osmeha.

 

20160214_091456

 

A ko ima tako širok osmeh? Džulija Roberts, zaštitno lice mirisa, večna asocijacija na “zgodnu ženu”, sigurno ima udela u La Vie Est Belle uspehu.  I govori nam da ovaj parfem nije za devojčice. I nije uniseks: veoma je ženstven.

Ovo nije lepršav i lak parfem: on ostaje na koži dugo, postaje vremenom malo prozračniji, cvetne note izražajnije nad slatkim, ali puderasto meki ton je prisutan do samog kraja – nekoliko sati nakon nanošenja parfema.

Posle prvog La Vie Est Belle, Lancôme je lansirao flankere,  2013. La Vie Est Belle L’Eau de Parfum Legere, i iste godine La Vie Est Belle Glitter – za koji mislim da se kod nas nije ni prodavao, 2014. stigao je Eau de Toillete, 2015. L’Eau de Parfum Intense i L’Extrait de Parfum a ove godine nas čeka La Vie Est Belle L’Eau de Toilette Florale.

Da li vam se dopada La Vie Est Belle?

 

Ostavite komentar