IMG_7620

 

Samo Darphin može da osmisli kremu sačinjenu od ulja, koja nije masna. Koja se tako stapa sa kožom da odmah znaš da je ovakva nega privilegija.

“Nektar 8 cvetova” ime je jednog od Darphin eliksira, onog najmoćnijeg, sa esencijama odabranim i koncetrovanim u uljnom rastvoru, tako da deluju na različitim novima, na različite probleme kože koja stari.  Ovim je uljnim eliksirom inspirisana i noćna krema, koja će čim je probate podići vaše kozmetičke kriterijume i više ništa neće biti isto.


IMG_7607

 

Kada je nedavno u Beogradu gostovala  Šantal Reves (Chantal Reeves), trening menadžer Darphina iz Pariza, pitali smo je šta, po njoj, izdvaja Darphin u svetu kozmetike. “The art of formulation”, rekla je odmah. Umetnost kreiranja kozmetičke formule. Uprkos svim poznatim tehnologijama, i danas je to “umetnost”, da kozmetički preparat bude delotvoran, prekrasnog mirisa i teksture, a da se osloni na prirodne supstance  i izbegne laka (i jeftina) rešenja poput silikona.

 

IMG_7608

 

Šta sve ima u toj kremi? Darphin 8 Flower Nectar Oil Cream ima esencije smilja, ilanga, pačulija, nerolija, ruže, lavanda, jasmina i irisa. Esencije su potopljene u bazi od 7 različitih ulja: jojobe, makadamije, avokada, suncokreta, masline, semena brusnice i semena urme.  Plus dve vrste ši putera koje se tope na različitoj temperaturi. Svako od tih ulja i putera ima svoju ulogu na koži, svako ima različitu hidrirajuću, emolijentnu ili antioksidantnu moć, različitu gustinu, različit trag na koži, drugačije se zagreva i reaguje.  Umešnim određivanjem proporcija ulja, njihovim majstorskim mešanjem dobijena je ova “uljna krema” – Darphin kaže da je potrebno 7 dana da se dobije ovakva formula, različitim temepraturama i mešanjima sastojaka, a da je bilo potrebno 49 naučnih istraživanja da se do formule dođe. Dodavanjem praha tapioke obzebeđeno je da ona ne otavlja masan trag na koži. Čak 92% sastojaka je prirodnog porekla, bez parabena.

Prilikom promocije kreme u Beogradu, bili smo u prilici da pomirišemo i probamo svih 8 esencijalnih ulja koje su u njoj, pojedinačno – posebno iskustvo, naročito zato što se ove esencije koriste i u parfemskoj industriji.

 

IMG_2626

Fotografija: Dragan Jereminov

Da li je ova krema za vas? Ovo je regenrativna krema namenjena zreloj koži, ali ovakvi preparati svakako mogu dobro doći i nekoj mađoj koži kao povremeni tretman za pobuđivanje kože. Jedini izuzetak bih napravila kod ili koža sklonih aknama, mada je sastav, po deklaraciji, nekomedogen.

Kako miriše? Krema ima snažan miris koji često porede sa parfemom, uglavnom zbog prisustva pačulija. Na njoj osetim najpre jasmin, pa potom pačuli, a lavandu i ružu u tragovima. Da li miris ostaje dugo na koži? Ne znam. Ovo je noćna krema, i kada je uveče nanesete imate osećaj da ste se baš vratili sa nekog provoda i da tragovi vašeg parfema još lebde oko vas – i sa tom iluzijom zaspite. Ujutru mirisa nema…

Efekat? Krema je namenjena jačanju otpornosti kože, njenoj jedrosti, dobroj hidriranosti. Ona to i ostvaruje. Koža je besprekorno glatka, svetla i blistava nakon noćnog delovanja kreme, tako da imate utisak da ste na licu držali neku moćnu masku.

 

IMG_7596

 

Kada se ujutro probudiš i dodirneš lice pomisliš: bože, mora da izgledam divno! Lepo je zakoračiti u novi dan sa toliko sampouzdanja.

Krema je PR uzorak, a cene možete pogledati ovde.

Ostavite komentar

Nikolina recommends on 19/04/2016

Uf zvuči baš fantastično! Deluje mi da bi mi više odgovarala zimi ili kao maska/tretman u ovom sad periodu.

Ljiljana on 20/04/2016

Nikolina, ne ostavlja masan trag na koži, uprkos tome što je uljna krema, ali da, stvarno deluje kao noćna maska.

Sonja on 19/04/2016

Volela bih da je probam. Njihove kreme su The Best... Ali cena, uh :(

Ljiljana on 20/04/2016

Sonja, jeste, baš je luksuzna i skupa. Takav je brend.

Ivana on 30/01/2018

Savrsenstvo! Na oko, za nos, za kozu a tek za novcanik