20160217_135817

BioIntegra je poseban centar. Drugačiji.

BioIntegra nije medicinski centar u pravom smislu reči – bavi se preventivom i očuvanjem zdravlja, pre nego lečenjem bolesti. Mada može da se pozabavi i raznim našim bolnim stanjima.

Nije ni centar alternativne medicine – kojih je niklo bezbroj poslednjih godina – mada se u centru  koriste metode koje nisu uvek prisutne u klasičnoj medicini, ali imaju naučne dokaze efikasnosti iza sebe.

U tom “i jeste, ali i nije” najpreciznije bi bilo reći da se bavi revitalizacijom: nešto vas žulja, niste baš fit, stalno vam nešto fali, žuljaju vas leđa, boli kičma, mislite da vam treba psihološka pomoć ali nista baš raspoloženi da krenete kod pshijatra… BioIntegra je topao zagrljaj za vas.  

Funkcionalna dijagnostika za individualnu, detaljnu analizu procesa u vašem telu radi se u saradnji sa laboratijom Centar dr Milke Popović, biohemičara i nutricioniste, specijalnim biohemijskim analizama. Psihološko savetovalište vodi psihijatar, dr Aleksandra Panitć. o vašoj ishrani nutricionista Marija Prčić, o vašoj koži dr Dragana Kablar, dermatolog… Tu je još i joga (individualni pristup), pa ultrazanimljiva Boven terapija gde se specifičnim masažama šalju poruke organizmu za samoregulaciju raznih problema.

Lepota nije zaboravljena, iako je samo jedan, čak ne i najvažniji deo BioIntegra ponude. Osim tretmana prirodnom kozmetike, i to iz domaćih radionica kao što su Haoma i AromaTea, rade se i tretmani kose nemačkim probiotičkim organskim preparatima  I’m Resource i antiage Medical collagene 3D .

 

20160217_142326

 

3D kolagen zasniva se na “nativnom”. kažu još i “živom” kolagenu koji je rezultat ruske nauke i tehnologije, a koji kažu jeste u stanju da sa površine kože, specijalnom aplikacijom, šalje poruke regeneracije našeg vlastitog kolagena. Kolagen je čarobna reč čvrstine kože, priča je zvučala zanimljivo, i na ponudu da probam tretman nisam mogla da kažem ne.

Uvodno čišćenje lica podrazumeva i piling preparatom sa 10% glikolne kiseline, sa ciljem da eksfolijacijom oslobode kožu za bolji prolaz aktivnih supstanci iz kolagena.

Nakon čišćenja, na lice se nanosi kolagen.  Listovi čvrstog kolagena nalik na želatin seku se u trake i tope u specijalnoj lampi, pa se polurastopljen kolagen uz specijalni aktivator dugo,  masažom, utrljava u kožu.

Masaža je mešavine zapadne i istočnjačke masaže, osmišljena za ovaj tretman, jedna od odnih koje bude svaki mišić u licu. Intenzivna ali veoma prijatna.

Nakon ove masaže sledi lifting kolagenska maska, sa sličnim sastavom kao i kolagen koji je utrljan u kožu. Na lice nakon pilinga i krvotok pobuđen masažom, koža prijemčivije upija supstance iz maske.

 

20160217_135929

 

Reč je o “peel-of” masci koja stoji na koži petnaestak minuta, a potom se gotovo cela odjednom skida sa lica. Lepota ovih maski je što potpuno prekriju kožu, ne dopuštajući vazduhu da prodre između kože i maske, pa je efekat još bolji.

Posle kraće dremke, tokom koje sam dobila divnu masažu ruku, maska se skida.

 

Biointegra

 

To je onaj treutak “otkrovenja” kada poželite da prtima pipkate kožu lice i uverite se koliko je glatka i meka.

Morate da sačekate, međutim, još da se sa lica očiste ostaci maske i nanese lifting nega. Uz savet: nemojte se umivati barem do sutra. Dobrooooo….

 

20160217_142934

 

Pozdravljam svoju divnu kozmetičarku, koja je tokom tretmana bila raspoložena da odgovori na sva moja šašava pitanja: “A zašto sad ovo…”, “A šta to sadrži…”, “Kako to deluje…”.

Rezultat? Premda je predviđeno da se radi nekoliko ovakvih tretmana, 8, 10 ili 12, moje lice je bilo srećno i sa ovim prvim. Vidno elastično, glatko i meko. Nekoliko dana kasnije primetila sam blago, gotovo neprimetno perutanje na koži koje je prošlo za par dana. Efekat lepe, zategnute kože trajao je najmanje sedam dana.

Collagene 3-D Medical je profesionalna kozmetika, i ne možete je naći u parfimerijama niti apotekama, samo u centrima poput BioIntegre, u kojima se rade tretmani.

Ovo je vikend Sajma kozmetike Dodir Pariza na kom je bila i BioIntegra, pa eto lepog povoda da je predstavim.

Od BioInntegrinih programa mi je ultra zanimljiva funkcionalna analiza tela sa nutricionističkim savetima, ali i Boven terapija koja mi deluje kao malo magije: ležiš, neko te masira, a tebi bude bolje…

Da, da, zdravlje, pa onda lepota.

 

20160217_142647

 

 

 

 

Ostavite komentar