© Dario Marić - dariomaric.tumblr.com

Foto Dario Marić

Clarisonic je među aparatima za čišćenje lica ono što je Bioderma Sensibio H2O među micelarnim vodama: prvi, čuven, neprikosnoven.

Pitala sam dermatologa o tome da li je ovaj uređaj bezbedan za čišćenje aknama sklone kože ili suve i osetljive kože. Pročitajte odgovore, ali prvo par reči o uređaju.

Clarisonic je delo nauke, primenjene u kozmetici: Pacific Bioscience Laboratories – kompanija iz Sijetla, 2001. godine primenila je inovativno naučno rešenje za tako važan korak u nezi kože: čišćenje. Klinički rezultati su pokazali da se korišćenjem aparata postiže poboljšano upijanje aktivnih sastojaka iz kozmetičkih preparata, a uklanjanje šminke, nečistoće i masnoće je višestruko efikasnije od čišćenja lica na uobičajeni način, ručno. Za prve uređaje spekulisalo se sa 6 puta većom efikasnošću, za novi “Pro Smart Profile” model i do 12 puta.

„Sonična“ metoda ne razvlači, Clarisonic vlakna vibriraju, i rotiraju se oko svoje ose (osciliraju) brzinom od 300 pokreta u sekundi, napred i nazad.

Mnoštvo vlakana na Clarisonic uređaju, tako, na izrazito nežan način masiraju kožu, podstiču mikrocirkulaciju i – temeljno je čiste. Mia 2 je do sada bio najpopularniji model.

Nedavno je u Beogradu predstavljen model Pro Smart Profile, pa sam iskoristila priliku da dr Jasmini Vikalo, dermatologu Skin centra koja je predstavila uređaj, postavim pitanja za sve one koji vole uređaj, ili bi želeli da ga kupe, a nisu sigurni da li je dovoljno dobar za njih.

 

 

Foto Dario Marić

Clarisonic i akne

– Da li je Clarisonic bezbedan za kožu sa aknama: koliko pomaže, i u kojoj fazi akni ne treba  da se koristi?

Kožu sa aknama karakteriše pojačano lučenje sebuma, a vrlo često je masna koža i dehidrirana, tako da sredstva za čišćenje ne smeju da budu agresivna, da ne naruše prirodnu hidrolipoidnu barijeru kože, a da, pri tom, ispune očekivanja u smislu efikasnosti. Clarisonic  je u kliničkim studijama  koje su sprovedene na ispitanicima sa blagim do umerenim tipom akni pokazao da je siguran i efikasan prilikom svakodnevnog i dugotrajnog korišćenja. U slučaju nodulo-cističnih oblika akni, gde nisu sprovedene kliničke studije sa Clarisonicom, ne preporučujem da ga koristite.

 

Osetljiva i suva koža i Clarisonic

Clarisonic je bezbedan, a i preporučuje se za čišćenje svih tipova kože uključujući suvu i osetljivu kožu do 2 x dnevno, jer četke Clarisonika oscilirajućim pokretima nežno čiste pore, pa omogućuju i bolju apsorpciju hidrofilnih supstanci iz preparata za negu.

 

Koliko često se koristi? Kojim gelom?

U zavisnosti od tipa kože koriste se i čistači: u obliku gela za masnu, a u vidu pene za suvu i osetljivu kožu.  Učestalost – do dva puta dnevno. Osim vlastitih Clarisonic čistača, možete koristiti i svoje omiljene.

 

Kakvo je vaše lično iskustvo sa Clarisonicom?

Čišćenje kože Clarisonicom je jedinstven doživljaj. On je jednostavan za korišćenje, temeljno čišćenje celog lica traje samo jedan minut, a osećaj na koži je neprocenjiv: ona je nakon čišćenja nežna, sjajna, glatka i prozračna. Podloga i puder se ravnomerno nanose, jer je tekstura kože bolja.

 

Šta je najbolji efekat Clarisonica po vama?

Koža se čisti neuporedivo bolje (a u Clarisonicu su izračunali da je to 11 puta bolje) u odnosu na ručno čišćenje, i to nije teško ni dokazati: posle čišćenja Clarisonicom na na tuferu kojim ponovo pređete čistačem ili tonikom preko kože neće ostati baš ništa. Nakon običnog ručnog čišćenja uvek ostanu neke čestice šminke ili nečistoće.  Jako je dobro što koža ostaje glatka, ne narušava se hidrolipidni sloj i nema dehidracije, a vidljivost pora je manja.  Osim toga, značajno se povećava iskoristljivost iskoristljivost aktivnih supstanci iz preparata za negu (u Clarisonicu su izračunali da je tok čak 60%).

 

Foto Dario Marić

 

Clarisonic se kod nas može kupiti u Glamour parfimeriji u Beogradu, cena je od oko 150 evra zavisno od modela, a četkica (oko 25 evra) se mora menjati svaka tri meseca ako je koristite dva puta dnevno. Novi model je nešto skuplji i nudi bolju kontrolu korišćenja uređaja, a dodatne četke omogućavaju čišćenje kože tela, i, posebno, pedikir Clarisonicom (narandžaste četke na slici).


 

 

 

 

Ostavite komentar