20151215_103717-001

 

Morate mi verovati na reč; maskara za obrve je nešto što vam treba.

Od kada sam probala Yves Saint Laurent Couture Brow braon maskaru za obrve, sasvim sam sigurna da će je koristiti uvek. Dok se šminkam.

Olovke i senke za obrve, koje su usled trenda gustih i tamnih obrva postale ultra-popularne poslednjih godina, za mene su sada u senci maskare.

Dobro  oblikovane i istaknute obrve mogu toliko da promene izražajnost i izgled lica, da mi je jedna od najneshvatljivijh moda bila ona sa tankim, okrutno počupanim, okruglo oblikovanim obrvama.

Moje obrve nikada nisu zahtevale previše nege – par puta sam ih oblikovala voskom kod Mire Cabunac koja to sjajno radi – čisto da vidim kakav oblik će mi ona preporučiti. Nikada nisam imala previše posla sa čupkanjem – tek poneka dlačica koja štrči gore dole.

Sa godinama se zaista dešava ono što nam svi pričaju (a mi ne verujemo): obrve se proređuju. Čak i ako ih ima dovoljno, dlačice nisu tako snažne i uredno raspoređene.

 

20151215_104034

 

Maskara u približno prirodnoj boji mojih obrva je, zato, odlična: ona ih istovremeno začešlja, izravna, blago oboji, naglasi i stilizuje da stoje upravo onako kako želite. svaka dlačica na svom mestu.

Yves Saint Laurent ovom maskarom obećava celodnevno dejstvo, i obećanje ispunjava: ni dlačica ne mrdne.

Maskaru je, baš kao i onu za trepavice, moguće nanositi u više slojeva – ali to morate uraditi pre nego što se osuši prvi sloj – prilično brzo. Preporučujem da se ne preteruje, i da se nanošenje uradi brzo, u par poteza, ili baš kako preporučuju na YSL sajtu.

 

Screenshot 2015-12-15 18.28.52

 

 

YSL Couture Brow maskara ne ostavlja nikakve mrljice i grudvice na obrvama i oko njih, na mestima gde dodirne kožu ostane samo osenčeni deo koji izgleda kao sastavni deo obrva.

Efekat stilizovanja je odličan, gel brzo učvrsti dlačice, pa ih je moguće namestiti baš onako kako želite.

Dostupna je u dve boje: Ash Brown za osobe sa svetlijom kosom i  Hazel Grey – boja koju ja imam.

 

20151218_104258 - Copy

Grandiose u braon boji

Maskaru Grandiose sam zavolela čim sam je prvi put probala, zauvek je ušla u moje favorite – ili dok je Lancome bude proizvodio. Lancome je najavio Grandiose kao kao revolucionarnu promenu u šminkanju – ona je to bila: prva četkica sa zakrivljenim vratom, da se izbegne sudaranje sa nosem, fleke na jagodicama, ubodi u oko… o ostale maskarozne nesreće.

 

20151215_104453

 

Pisala sam o njoj kada se pojavila kod nas pa pročitajte tekst Lancome docrtavanje...

Lako nanošenje, intenzivna boja, bez grudvica, ne skida se na kožu i ne stvara lažne podočnjake. Dosta mi je ovih pravih!

Odlična četkica, kratka i praktična, silikonska, dobro razdvaja trepavice i nanosi boju od korena.

Ove godine Lancome je obogatio kolekciju boja – doduše samo u limitiranoj seriji, i obojio maskare u braon (Brun Mirifique), metalik svetlo plavu (Bleu Mirifique),  ljubičastu (Violet Mirifique) i elekrtik-plavu (Saphir Mirifique).

Moja je braon, sa pigmentom koji daje bakarni sjaj trepavicama – a nema svetlucava zrnca.

Braon maskara nije nešto što se mora imati u torbici za šminku, crna je nezamenjiva. Ipak, ako volite potpuno prirodan i “nenašminkan”  izgled, a da vam trepavice i dalje budu učvršćene, bogatije i izvijenije, ona je odličan izbor.

 

20151217_092821

 

 

Ostavite komentar

Ana on 19/12/2015

Ova maskara za obrve zvuči baš dobro!

AnaK on 21/12/2015

Da li može da kamuflire sede obrve?

Ljiljana on 04/01/2016

Draga Ana, ja nemam sede na obrvama, ali mislim da može.

Marija on 30/05/2018

Ova maska za obrve izgleda spas..gdje moze da se kupi.Kolika je cena.Moze li se naruciti preko interneta.Srdacan pozdrav

Ljiljana on 23/06/2018

Draga Marija, ivinite na kasnom odgovoru. U Sephora parfimerijama, možda i u Glamour prafimeriji na Trgui Republike u Beogradu

Marija on 30/05/2018

Gdje se moze kupiti ova maskara za obrve?

Ljiljana on 23/06/2018

Draga marija, p0ogledajte u Sephora parfimerijama.