20151207_144821

 

Francuski Lierac ove godine slavi 40-ti rođendan, i u ovim lepim godinama odlučio je da se vrati u Srbiju. Promenio uvoznika, i posle duže pauze ponovo je u apotekama. Rođendan i povratak obeleženi su akcijom 40, pa šta“, koja je pozivala sve one koji se ne plaše starenja da slave sa Lieracom (i dobiju poklone).

Moja deviza je, u ovom slučaju, nešto modifikovana, i sa “50+, pa šta?” isprobavam Lierac Magnificence kremu, i uzorke nekoliko seruma.

 

Untitled-1

 

Lierac Magnificence gel-krem za dan i noć namenjen je nezi kože posle četrdesete, uslovno rečeno, jer se ova krema može koristiti i u mlađim, ali i u starijim godinama.

Njen cilj je da zaustavi neke od značajnih procesa koji dovode do starenja kože, a Lierac se ovom linijom  usmerio na suzbijanje dva procesa; glikacije – jednostavnim jezikom rečeno, udara šećera na proteine, odnosno kolagen, i  oksidativnog stresa, koji omogućava slobodnim radikalima da napadaju ćelije kože. Protiv gliko-oksidacije Lierac je kreirao D-Glycox kompleks u kom su tri ključna elementa: cvet nara, lipozomi i peptidi. Za hidrataciju je tu hijaluronska kiselina i hidrirajući kompleks, a za matiranje (jer je krema namenjena mešovitoj koži), pirinčani prah.

 

20151214_101734

 

Kakav je osećaj? Lierac je luksuzan brend, a ova krema svojom teksturom to dokazuje. Neposredno po nanošenju osećate ono olakšanje koje donosi dobro hidrirana koža, osećaj mekoće i svileknkast dodir zasnovan na prisustvu silikona, koji je u ovoj kremi odmeren dobro: zaglađuje kožu a ne ostavlja debeo klizav film koji, lično, ne volim. Krema ima cvetni miris koji ostaje na koži neko vreme po nanošenju.

 

Kako deluje? Hidratacija je odlična, pa je i osećaj ugodnosti dugotrajan, bilo da kremu nanosite uveče ili ujutru. Koža se ne masti dodatno, a suve zone su dobro hidrirane, pa je pun pogodak za mešovitu kožu. Mat završnica koja se pominje je tu, ali koža i dalje ima sjaj – koji kozmetičkim terminimra radije nazivamo blistavost (da bismo ga razlikovali od sjaja masne kože).  Ten deluje osveženo i svetlo. Ovo je jedna od onih krema kod kojih primetite da vam koža izgleda lepše, što je svrstava među neke od mojih omiljenih krema.

Uvek kada koristim Lierac, setim se reči Francuskinje, menadžerke za Lierac – Valérie Bazillou-Sol Dourdin, koja je gostujući u Srbiji, kao svoj najbolji kozmetički savet predložila ovaj: “Potrošite svoju teglicu kreme. Upotrebite je do kraja”.  Ceo razgovor sa Valerie možete pročitati na blogu Pudrijera.

Ovo je stvarno dobar savet, naročito ako dolazi od brenda koji ima tehnološke i prirodne aktivne supstance kojima treba vremena da deluju. Najmanje mesec dana, a poželjno i duže. I tako, ja ne menjam Magnificence dok je ne potrošim, a verovatno ću poželeti još jednu posle nje.

Kome preporučujem Magnificence kremu? Svima onima koji imaju mešovitu, pa i masnu kožu, žele stvarno dobru antiage negu za prevenciju starenja kože.

Krema je u teglici, u tipičnoj jarko crvenoj Magnificence boji, u kojoj je cela linija koja uključuje serum (poznat i kao “crveni serum”), kremu za suvu kožu i kremu za zonu oka.

Cenu kreme možete pogledati ovde.

Četiri divna seruma

Lierac uz Magnificence ima još nekoliko linija, Hydragenist (hidratacija), Mesolift (vitamini i minerali), Liftissime (lifting) i Premium (total antiejdž), i u svakoj ima po serum. Dobila sam mini pakovanja na probu – evo ih.

 

20151207_145355

 

Svi Lierac serumi imaju visoku koncentraciju aktivnih sastojaka i veoma laku, vodenastu teksturu, pa zahtevaju da se preko njih nanese krema (za osobe sa masnom kožom mogli bi poslužiti i kao podloga za šminku).

 

20151207_145014

 

Hydragenst je blede, prozirno roze boje, originalno sadrži 30 ml, upakovan u bočicu sa pipetom. Nežni izgled, vodenasta tekstura i lak miris nas ne smeju zavarati, u njemu je 15% aktivnog kompleksa Hydra O2  i osim kompleksa za hidrataciju, sa neizbežnom hijaluronskom kiselinom, on sadrži vitamine, minerale i, savršeno važan, a tako redak u proizvodima za hidrataciju, kiseonik. Ovaj preparat vas ne pita za godine: fenomenalan je kad god poželite dodatnu hidrataciju za kožu. A to je, praktično, uvek.

 

20151207_144924

 

Mezolift serum je jedan od najprodavanijih Lierac preparata, ne bez razloga: njegov se efekat tako brzo vidi! Ovo se može zahvaliti vitaminu C i mineralima, koji brzo daju svetliji, svežiji izgled kože. Ovaj serum može da preporodi ten veoma brzo. Inspirisan mezoterapijom, serum sadrži koktel od 5 vitamina (A, C, E, B5, B6), 6 minerala (kalcijum, bakar, gvožde, magnezijum, mangan i cink) i čak 15% hijaluronske kiseline koja vlaži i revitalizuje kožu. Ekstrakt crvene narandže tu je za detoksikaciju.

Pakovan u bočici sa pumpicom (30 ml), a cena je ovde.

Kome ga preporučujem? Zgodan za svakoga, naročito ako pušite, živite u gradu, ili vam koža deluje umorno – ovo je pravi detox program. Nema ograničenja u godinama i tipovima kože.

 

20151207_145121

 

Magnificence serum je stvarno crven – što se, naravno, na koži ne vidi. Deluje kao i krema – na bazi D-Gycox kompleksa, u duploj koncentraciji u odnosu na kremu. Sa 5% hijaluronske kiseline, i ekstraktima hibiskusa koji zaglađuju, čini kožu svetlom i glatkom.

Serum je pakovan drugačije od ostalih – 30 ml je u bočici sa pumpicom.

Kome ga preporučujem? Može ga koristiti svako ko želi blistav ten, ali je odličan za prvu antiage negu, recimo posle trideset pete.

 

20151207_145223

 

Premium serum pripada najluksuznijoj liniji, namenjen borbi protiv različith poznatih uzroka starenja i različitih znakova tog starenja na koži: fleka, bora, opuštanja, umornog, sivkstog izgleda… Sadrži ekstrakte tri crna cveta sa antioksidantnim dejstvom: crne ruže, orhideje i crnog maka (kakav čudan buket, to bih volela da vidim). Tu je 10% hijaluronske kiseline,  i patentiran botanički kompleks čija je namena da stimuliše prirodnu regeneraciju ćelija.

Nešto bogatije teksture od prethodna tri i hranljiviji, nalik fluidu. Serum ima delikatan miris i zaista deluje luksuzno. Ako ste u godinama nakon pedesete, poželećete ga. Ali i uvek ako poželite superiornu negu da odagna tragove stresa sa kože lica.

Pakovan je, poput ostalih, u bočicu od 30 ml sa pipetom, i skup kako mu i dolikuje  – cenu pogledajte ovde.

 

ŠTA SU LIERAC “HIBRIDI”

 

visuels-dates-clesFotografija: Lierac

 

Lierac je nastao kao spoj nekoiko različitih inspiracija. Osnivač, dr Leon Cariel, bio je specijalista estetske medicine, što objašnjava zašto je ovaj inspiracije potražio u savremenim estetsko-medicinskim tretmanima, od lasera do mezoterapije. Anagram njegovog imena, Cariel, dao je ime brendu: Lierac.

Patrik Ales, osnivač brenda Phyto (za negu kose) i Ales grupe je opčinjenim prirodom. Prešavši u Ales grupu, Lierac je dobio više botaničkog udela u svojim formulama.

Zato Lierac u svakom preparatu ima “hibrid”, komleks koji je sačinjen od aktivnih komponenti iz biljaka, i tehnoloških super-molekula. Ales grupa ima dve vlastite razvojne laboratorije, i sarađuje sa važnim naućnim institucijama.

Ali onaj ko je udahnuo pravu dušu brendu je jedna izuzetna žena koja je tu od osnivanja – ili možda i pre toga, kao saradnica dr Cariela,  Farida Daoud Almadowar. Poreklom iz ugledne marokanske porodice, došavši na studije političkih nauka u Pariz,  postala je saradnica dr Cariela, a potom prešla sa Lieracom i u Ales grupu.  Od svojih dvadesetih godina, do danas, kada joj je blizu 70, ona strateški vodi Lierac.

 

Farida Daoud Almadowar

Fotografija iz oktobra 2015, Marie Claire Belgija 

 

Pogledajte samo sve te jarke boje, sjajna pakovanja, cvetne mirise. Jer, Lierac je osnovan kao dermokozmetički brend, prodaje se u apotekama od početka, ali se kasnije preobukao u glamurozna pakovanja i raskošne teksture i mirise tipične za parfimerijske brendove – i oživeo police u apotekama. Zašto bi kozmetika, čak i u apoteci, morala da bude u dosadnim, jednoličnim pakovanjima?

 

– Samo kozmetika u kojoj uživamo može biti efikasna – razmišljala je Farida Daoud Almadowar. Ako u njoj ne uživamo, “zabušavaćemo” u nezi i nećemo imati prave rezultate.

I eto ga sada tu: pravi francuski brend, proizveden u Parizu, koji je spojio uživanje sa efikasnošću.

A vi, da li ste probali nešto od Lieraca?

 

 

Ostavite komentar

honney on 15/12/2015

Cena ovih proizvoda je i do nekoliko hiljada dinara manja u Srbotrejd apoteci.

Ljiljana on 17/12/2015

Da, čuvena Srbotrade apoteka uvek ima sve jeftinije. Dobra informacija.

Tomaž on 31/10/2016

Best product ever :)for my wife. Tomy

Ivana on 30/01/2018

Zaljubljenost! ❤

Ljiljana on 01/02/2018

Draga Ivana, Lierac jeste za zaljubljivanje, mada su cene stvarno visoke, ovo je baš efektna kozmetika koja daje rezultate.