20150528_125449 - Copy

 

Aesop je australijski brend koji ima preko 50 brendiranih radnji u svetu, i sve su različite. I slične: po angažovanju lokalnih dizajnera, kreativnoj upotrebi drveta u geometrijskim formama. U njih ulazite kao u nekakav muzej, u kom su poput konceptualne umetnosti izložene “apotekarske” bočice od braon stakla sa crno belim etiketama. I kao kad uđete u muzej, imate osećaj da upravo otkrivate nešto posebno. Takva je i Aesop postavka u parfimeriji Metropoliten koja ekskluzivno u Srbiji prodaje ovaj brend. 

6

Fotogarija: Aesop

Da, da, Aesop je baš to i hteo. Njegova veza sa umetnošću je neuobičajena za kozmetički brend, njihova saradnja sa umetnicima – uglavnom avangardnim – česta je i plodna, a da bi to i podcrtali na svakoj bočici kreme, tonika ili seruma, stoji po neki književni citat.

Nije im ni to bilo dosta, pa su jednog dana sa polica svoje radnje u Melburnu skinuli sve bočice kozmetike i police popunili knjigama Gabrijela Garsije Markesa, na jedan dan.

Meni je sve ovo više nego dovoljno da se zaljubim, pre nego što sam čak i probala bilo šta od Aesopa.

Marketing? Naravno. Ali od najboljih. Na ovaj način Aesop je u startu probrao publiku, potražio onu probirljivu, koja želi više od dobre kreme. A Aesop je znao i da je marketing bez podrške u kvalitetu kratkog dana . i zato,, Aesop kozmetika je više nego dobra. Odlična je.

Svoje PR uzorke – ili bolje reći uzorke za “piara”, jer imam sreću da radim PR za Aesop – dobila sam čim je brend stigao u Metropoliten parfimeriju, gde se jedino i može kupiti, pre nekih godinu dana. Probala sam ga, naravno, odmah, jer je pristizanje Aesopa u Metropoliten bilo veliki događaj za mene, i profesionalno, a i lično. Ovakvu kozmetiku i u svetu ne nalazite baš lako, ne prodaje se u redovnim parfimerijama.  Utisci su već tada bili jasni, ali sam preparate odložila za upotrebu tokom leta. Sada su skoro prazni i evo kako deluju.

Aesop Krema od mandarine

Hidrirajuća krema na bazi mandarine prvo privlači mirisom: svež0m i radosn0m aromom voćke čije ime nosi. A kad ste se već obradovali mirisu, krem-gel tekstura će vam jasno dati do znanja da je reč o veoma lakoj kremi, koju može da nosi i mešovita koža bez problema.

Za kakvu kožu? Hidrira, a ne zamašćuje – ideal svake hidratantne kreme za mešovitu kožu  ovde je doveden do savršenstva. Obrazi i drugi delovi lica koji su suvlji ostaju meki i elastični do kraja dana, a “T-zona” koja je masnija se ne zamašćuje.

Osećaj na koži Krema budi kožu ne samo asocijativnom snagom svog mirisa, nego i sastavom: esencije limuna su odlična supstanca za bolji tonus kože, pa ih i prirodni brendovi koriste u tom svojstvu. Budući veoma laka i prijatna na koži, a i dobra podloga za šminku, krema se kandidovala pre svega za dnevnu negu, ali je sasvim dobra i kao noćna.

 

20150528_125931

 

Trenutno upijanje, meka i glatka koža, dugotrajan osećaj ugodnosti, celodnevno dejstvo – postigli su da ova krema bude jedna od najboljih krema za hidrataciju kože poput moje: mešovite, sklone dehidrataciji, naročito na obrazima.

Sastav: Water (Aqua), Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Glycerin, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Rosa Canina Fruit Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Tocopherol, Phenoxyethanol, Citrus Tangerina (Tangerine) Peel Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Disodium EDTA, Glycine Soja (Soybean) Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Beta-Carotene, d-Limonene, Citral, Linalool.

Prisustvo ulja lešnika kojim obiluje krema – jer je navedeno u sastavu odmah iza vode, i druga biljna ulja (ruža, susam, kora limuna i mandarine), koja ne zamašćuju kožu – prava su blagodet za kožu ako želite dobru hidrataciju.

Krema ima gotovo potpuno prirodan – i odličan – sastav, osim phenoxyethanol-a, o kom sam već pisala ovde.

 

20150528_125833 - Copy

 

Utisak Krema sa mandarinom je za mene savršen izbor hidratacije, daje svetao izgled i glatku kožu. Cena ove kreme je visoka – sada oko 45 evra, a kada se uzme u obzir da je sadržaj teglice 60 ml, u odnosu na razne druge kreme u pakovanju od 30 ml, više ne deluje toliko skupo.

Fabulous Face Cleanser

Aesop je ovaj gel-čistač namenio svim tipovima kože, za čišćenje bez narušavanja balansa površine kože.

Za kakvu kožu? Namenjen je i osetljivoj koži, sklonoj isušivanju.

Aesop kaže da je pažljivim odabirom botaničkih supstanci – baziranim na maslinama – kreirao čistač koji neće narušiti prirodni balans kože.

 

20150528_130015

 

Osećaj na koži – gelast i bez pene, ovo je zaista veoma blag čistač, gorkasto-biljnog mirisa, koji na koži ostavlja mek trag, bez isušivanja.  Ja veoma volim da umivam lice, i uvek prethodno skinem šminku, mlekom ili micelarnom. Nikada ne koristim gelaste čistače za skidanje  kompletne šminke – ali ako nisam našminkana, uživam da ujutro i uveče kožu samo umijem nekim ovakvim gelom.  Zato ne očekujte od mene da kažem kako ovaj (iči neki sličan) čistač skida šminku: ne znam.

Otkriću vam tajnu: najviše uživam da to radim pod tušem. Ne samo da mogu dobro da isperem lice, nego mi je i umivanje nad lavaboom uvek nekako neugodno: voda mi se sliva u rukave, pokvasi kosu, i nikada ne mogu da lepo umijem vrat i dekolte.

Sastav: ovde evo sastava famoznog gel-čistača. Zasnovan je na maslinovom ulju, a i u njemu ima aloje, i biljnih ekstrakata.

INCI Water (Aqua), Olive Oil PEG 7 Esters, Ammonium Laureth Sulfate, Glycerin, PEG-150 Distearate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Sea Salt (Maris sal), Coco-Betaine, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract, Anthemis Nobilis Flower Oil, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, d-Limonene, Linalool.

Osim Faboulos, Aesop ima i Amazing Cleanser za masnu kožu, i još nekoliko različitih čistača, uključujući i ulje za skidanje šminke. Pakovanje od 200 ml, košta oko 6.500 din, za utehu je da veoma dugo traje.

Prekrasan gel za umivanje.

 

Aesop B & Tea Balancing Toner

Aesop je ovaj nežni tonik nemenio svim tipovima kože, uključujući i osetljivu, pa je formula bez alkohola.  U njoj je provitamin B5 (pantenol) za umirivanje, i ekstrakt zelenog čaja kao antioksidant. Tonik treba da izbalansira pH vrednost na površini kože, pre nanošenja kreme (ili seruma).

Obožavam ovaj tonik. Kao retko koji, on zaista tonizira kožu – ona je nakon nanošenja veoma meka, elastična, hidrirana. Jedna od tajni ovog savršenog osećaja je možda u tome što na prvom mestu liste sastojaka ima sok aloje, pa tek potom vodu… što će reći da je ovo i procentualno najzastupljeniji satojak.

 

20150528_130219

Evo i pune liste sastojaka (INCI): Aloe Barbadensis Leaf Juice, Water (Aqua), Polysorbate 80, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Sodium Gluconate, Sodium Lactate, Benzyl Alcohol, Sorbitol, Phenoxyethanol, Panthenol, Cananga Odorata Flower Oil, Disodium EDTA, Camellia Sinensis Leaf Extract, Benzalkonium Chloride, Methylisothiazolinone, Linalool, Benzyl Benzoate, Farnesol, Benzyl Salicylate, Geraniol.

Pakovan u tamnu staklenu bočicu od 100 ml, poput apotekarskih rastvora, sa malim otvorom na vrhu poklopca, zgodan je za upotrebu. Nanesem ga na tufer, omotam tufer oko prsta, i onda kružnim pokretima utiskujem tonik na kožu. Tonike ne smatram preparatima za čišćenje, i ne trljam tufer po koži. A naročito ovaj tonik, koji doživaljam kao odličan deo nege. Na trenutak samo ostavi lepljiv trag, i osuši se za samo par sekundi.

U uputstvu za upotrebu, uostalom, piše da osobe sa masnom kožom treba da prebrišu tonikom lice, a da ostali tipovi kože mogu ovaj tonik naneti na lice i prstima ili dlanovima.

Miris je biljni, gorkast, meni dodatno daje asocijaciju da nanosim nešto lekovito na kožu.

Ovaj savršeni tonik možete, kao i ostale Aesop preparate, kupiti samo u parfimeriji Metropoliten u Beogradu, i posredstvom nihove online prodaje.

Aesop  je divan brend, sa ultra zanimljivim preparatima, i još zanimljivijim mililitražama: kreme je moguće naći u pakovanjima od po 60 ili 120 ml, a gelove i kreme za telo u fantastičnim pakovanjima od pola kilograma, sa pumpicom na vrhu.

Sjajna kozmetika, Budilepa favorit.

Uzgred, ja ne pišem posebne postove o favoritima, ali ako želite da vidite koji su moji favoriti, pogledajte na desnoj strani u meniju TEME odeljak FAVORITI.

 

Screenshot-2015-10-29-10.51.56

 

Nemam favorite meseca ili nedelje, imam samo FAVORITE,  preparate koje volim i uvek im se rado vraćam.

Ostavite komentar

Irena on 06/11/2015

Krema od mandarine deluje bas zanimljivo :) cena joj je malo visa ali ako zaista vredi, isplati se :)