20150504_165249

 

Desi se taj neki dan, negde oko pedesete, kada se pogledaš u ogledalo i prestraviš: bore su napravile duboke brazde oko oka (ne zovu ih bez razloga “svračije nožice”!), podočnjaci kao kod pijanca na rehabilitaciji, fleke gde nikada nisu bile, kapci preklopili trepavice… Tog jutra ukaže ti se da ti više nikada niko neće ni u zabuni reći “devojko”, da si zakoračila onom nizbrdicom.  Pa ti vidi.

Imaš dva rešenja: 1. panika, trči po filere i botoks, razmisli o fejs-liftu; 2. pustiš paniku da se istroši, pa dozoveš uspomene: ove su  bore od smeha; podočnjaci pamte suze, umor, rad ali i noćni provod; flekice su uspomena na plažu… Sve je to život. Tvoj.

A onda hajde da se pozabavimo borama i flekicama.

Baš sa takvom porukom je francuski Darphin poslao u svet svoju novu liniju Exqusage: za žene koje se u svojim godinama osećaju dobro. Antiejdž bez presije.

Darphin je jedan od onih brendova koji vas stalno podsećaju na to da je život lep, a vreme odvojeno za negu dragoceni trenutak posvećenosti u kom treba (znati) uživati. Takvi su i proizvodi: mirisni, nežni, pufnasti, laki… A preporučeni rituali nege traže vreme i mir.

Serum

Darphin Exquisage serum zove se još i Beauty Revealing Serum, preparat koji treba da vam otkrije da je vaša koža lepa.

Probala sam do sada nekoliko Darphin seruma, i svaki me iznova opčini. Exquisage je namenjen takozvanim “najboljim godinama” – četrdesetim, pedesetim, pa i šezdesetim, što da ne.

Mirisi i teksture Darphin preparata postale su mi merilo za francusku kozmetiku, a ta lestvica je visoko postavljena.

 

w

 

Šta kaže Darphin?  Darphin Exquisâge serum i krema imaju cilj da sa kože skinu umor koji donose godine, dopreme vitalnu energiju ćelijama, obezbede blistavost i elastičnost.  Aktivne supstance Exquisâge linije, poput heksapeptida i snažnih ekstrakata algi, voća i biljaka, probiotika  udružene su u “CelluVie Complex” za zajedničko dejstvo. In vitro testovi CelluVie kompleksa pokazali su dupliranje proizvodnje kolagena, značajno poboljšanje elastičnosti i ublažen izgled bora. Formula je dermatološki testirana i bez parabena. Uz rezveratrol koji čuva od oštećenja, ekstrakte algi, planktona, grožđa, polisaharide kvasca, i vina, i neizbežnu hijaluronsku kiselinu.  Darphin Exquisâge Serum balasnira kombinaciju snažnih aktivnih supstaci u laganom fluidu, uz dugotrajan osećaj svežine na koži. 94% sastojaka je pirodnog porekla.

Darphin je brend koji teži što većem sadržaju supstanci poreklom iz prirode, a formule su izvanredno komponovane da objedine u prirodnom okruženju važne tehnološke aktivne supstance (hexapeptide, hijaluron, rezveratrol). Spada u one luskuzne brendove koji vam donose najbolje iz prirode, i najbolje iz tehnologije u dobro balansiranoj formi.

Kakav je osećaj na koži? Serum ima teksturu mlečno-belog fluida, koji koža odmah upije, a na površini ostane samo gladak trag. Utisak svežine  dodatno je pojačan diskretnim voćnim mirisom u kom dominira miris zelene jabuke, uz blage cvetne note (osim jabuke, u njemu su i note frezije). Koža je na dodir meka i glatka, a izgleda odmorno, kao kada se dobro naspavate. Ovo je serum koji zaista obavlja svoj posao.

 

20150306_153834

 

KREMA

Darphin Exquisâge krema ima onu maestralno komponovanu teksturu koja je istovremeno hranljiva, i laka, bez zamašćivanja kože. Za kožu koja je mešovita, a u godinama, ovo je tako važno: obrazi postaju sve suvlji, tanka koža vapi za hranom, a masni delovi ne žele da sijaju.

Krema je obogaćena probioticima. Za probiotike znamo da pomažu očuvanju zdrave flore stomaka – hrane dobre bakterije i uništavaju loše. Slično se dešava i na koži, a nova istraživanja govore da osim antimikrobnog, probiotici mogu imati i umirujuće dejstvo pa se ispituje njihova uloga u tretiranju kože sa rozaceom i aknama.

 

20150504_205136

 

I Darphin nega ne bi bila to što jeste, da nije aromaterapije.  Aromatska ulja su kreirana za sve tipove i potrebe kože, ali ih možete birati i po mirisu. Ako je do mirisa, Jasmin i Mandarina su mi omiljeni, a aromaterpija na bazi Ruže mi veoma, veoma prija. Ako nikada niste probali aromaterapijska ulja – koja su suva, i nisu ulja koja zamašćuju kožu – ne znate kako je ujutru se probuditi sa savršeno glatkom kožom. Darphin aromaterapija na moju kožu ima čaroban učinak. Dovoljne su tek dve tri kapi kako bi koža primila informaciju o hidrataciji, regeneraciji, umirivanju.  Uz Exquisage liniju koristim aromatsko ulje Orange blossom. Božanski miris. Glatka koža.

Molekuli aromatskih ulja su majušni i mogu da prodru dublje od mnogih kozmetičkih supstanci, pa se aromaterapijski preparati često koriste da pospeše dejstvo kozmetike koja se nakon njih nanosi. Ovakvi preparati nisu u pravom smislu reči ulja – pre bih rekla da su eliksiri. I nanose se samo uveče: tokom dana, aromatska ulja mogu da odreaguju na UV zrake i da izazovu fleke na koži.

Chantal Reeves: Darphin je tajna koju delite sa najboljom drugaricom

 

Darphin-Exquisage1

 

Upravo u vreme kada sam počela negu Exquisage serumom, u Beogradu je boravila Šantal Reves (Chantal Reeves), trening menadžer Darphina. Šantal je u Darphin stigla nakon dugogodišnjeg rada za brend Estee Lauder. Darphin je, inače, kao brend deo Estee Lauder grupe. Zamolila sam je za par impresija iz prve ruke – najpre, da uporedi dva luksuzna brenda i kaže mi kakva je promenu za nju bila prelazak iz Estee Lauder-a u Darphin?

Razlika je ogromna. Estee Lauder je velika internaionalna grupa, a sam brend je veoma poznat:  svi su čuli za Estee LauderDarphin je poverljiv, intiman; kao da delite tajnu sa najbojom prijateljicom.

 Za mene je dolazak u Darphin otkriće dragulja skrivenog u Estee Lauder grupi.  Oba brenda su u istoj zgradi u Parizu, pa ipak do skora nisam znala da imamo takav dragulj tu, pored nas.

Proizvodi su takođe različiti, Estee Lauder je američki brend, efikasnost je u njegovoj suštini. Darphin je blizak francuskom i pariskom, puno je botaničkih supstanci, mnogo mi je bliži, bliži mom srcu, mom načinu života.

Koji je Darphin preparat koji vas je odmah privukao?

– Darphin 8 Flowers Nectar.  Uz Darphin sam otkrila čar  aromatskih ulja – u Estee Lauderu  ih nismo imali. Volim taj način na koji  aromaterapija deluje na celo telo, na duh, na kožu.  To je definitivni plus za Darphin. Uz aromatsko ulje osam cvetova  kombinujem Exquisage. Mislim da sam prava “Exquisage žena”, osećam se dobro u svojim godinama, i taj novi aspekt pristupa antiejdž nezi u Darphinu veoma volim. On je potpuno drugačiji, avangardan.

 

Darphin Exquisage

Morate imati samopouzdanje da se osećate dobro u zrelim godinama?

– Da, ali samopouzdanje sa godinama i dolazi!

Darphin uči one koji ga koriste i da razmišljaju drugačije, da ne budu opsednuti starenjem.  Da  koristimo svaki trenutak u životu za uživanje – pa i negu.  Taj jedinstveni momenat kada brinemo o sebi i svom izgledu, možemo pretvoriti u jedan od onih izuzetnih, “exquisage” momenata za užvanje.7

 

Ako ste probali Darphin, morate znati o čemu Šantal priča. Ako niste, nadam se da ćete imati prilike. Darphin je skup brend, ali se u Metropoliten parfimeriji jednom mesečno rasprodaju proizvodi kraćeg roka, pa se i Darphin može naći na nekom od ovih pospusta.

 

 

Ostavite komentar