20150323_094955

 

Šta želim od ajlajnera? Da se lako nanosi. Da bude tečni. Olovke su mi neprecizne i nikada se sa njima nisam snalazila. Da ima ultratanku četkicu. Da se brzo suši. Da bude mat i ne presijava se. Da se ne skida i ne kruni.  I još jednom: da se lako nanosi.

Givenchy Liner Couture je ispunio sve moje želje.

 

Volim da nosim ajlajner, oči deluju krupnije. Pre jedno tri godine, radila sam kod Mire Cabunac u Beogradu trajnu šminku kapaka, i izgledalo je savršeno, baš kako sam želela: tanušna, gotovo nevidljiva linija koja se provlačila kroz koren trepavica. Vremenom je izbledala, pa je vreme da idem da malo osvežim boju. I baš kada sam razmišljala o tome, dobila sam od Givenchy Srbija na poklon  Givenchy Line Couture ajlajner, konačno nešto što se može naneti tanko, precizno i lako.

 

Njegovo je puno ime i prezime Givenchy Liner Couture Precision Felt-Tip Eyeliner In Black. Kozmetika ima sve duža imena!  On je deo je Givenchy Noire Couture kolekcije, u kojoj je i poznata maskara za volumen.

Šta mi se dopada kod ovog ajlajnera?

 

20150425_171241

 

Vrh je veoma tanak i ne savija se, linija se može ne samo precizno i tanko izvući, nego se može i više puta podebljvati i doterivati bez mnogo krzavih crtica svud sa strane. Povlačenjem, čak i najnežnijim, linija se ne prekida.  Boja je crna, intenzivna, ali mat, pa deluje diskretnije. Postojanost je odlična. Olovka je laka kao pero, laka i kratka, stane u mali neseser.  Suši se veoma brzo, pa nema čekanja do sledećeg koraka u šminkanju, niti razmazivanja tokom šminkanja.

 

Konačno, nema parabena, mada na ovako maloj površini kože to nema velikog značaja – ali je uvek lepo znati da nešto što stavljamo na oči ne sadrži višak potencijalno štetnih supstanci.

 

Sada treba da kažem ono šta mi se ne sviđa, a pošto nema ničeg drugog, to bi morala biti cena, jel’ tako?  Ipak, ne volim da pišem o ceni kada su ovakvi brendovi u pitanju, bilo da je u pitanju luksuzna šminka ili kozmetika – logično je da ona bude skuplja od ostalih parfimerijskih brendova, i verujem da svako od nas ima izbor:  kozmetike i šminke barem ima mnogo, jeftine i skupe. Imati Givenchy šminku jeste mali životni luksuz. A svaki luksuz ima cenu.

 

20150425_165759

 

Tanku crnu liniju liniju bih najradije izvlačila uz nežno sivu prozračnu senku, i karmin u nekoj od bleđih boja za diskretno našminkan izgled. Ovde ajlajner ima samo funkciju vizuelnog povećanja oka, i pokušavam da izvučem što tanju i nevidljiviju liniju.

 

20150427_100756

 

Takođe ga je lepo koristiti uz nešto zlatno – a ja zlatne boje ne nosim na licu. Jedini izuzetak je Too Faced podloga za senku sa zlatastim prelivom. Iako u prvi mah deluje veoma sjajno, ona se brzo stopi sa kožom, i daje veoma prihvatljiv zlatan preliv: pokušala sam da ostavim samo ovu bazu i ajlajner, i izgledalo je odlično.

Naravno da je moguće ovim ajlajnerom dobiti i dramatičniju liniju za večernju šminku oka, i to lakše nego sa debljim ajlajnerima – barem meni, jer ta linija kod mene nikada nije preupadljiva. Ipak, najradije ga koristim u onoj bazičnoj, diskretnoj formi sa malo šminke.

 

Givenchy za sunčanu i vedru sezonu ima i novitet: ruž-balm, koji neguje i diskretno boji usne. U 16 boja, kompatibilnih sa čuvenim ružem Givenchy Le Rouge, novi preparat je “ruž za poneti”: Le Rouge-A-Porter.  Evo teksture:

 

5_TEXTURE_LE_ROUGE_A_PORTER_2

 

Već imam jedan ovakav preparat – Rouge Dior Baume – i koristim ga više nego ruževe.  Daje taman toliko boje koliko treba da usne deluju svetlo, diskretno obojeno, sveže i lepo, a pritom neguje usne,  Mislim da nikada više neću kupovati sjajeve za usne: ruž-balmovi su, stvarno, prava stvar.

Givenchy Le Rouge-A-Porter sadrži biljne i pčelinji vosak i mikrosfere hijaluronske kiseline koje daju onaj svež i pun izgled.  Upakovan u lux kožnu futrolicu – izgleda neodoljivo!

 

10250333_10152886273479576_3611134564831116772_n

Photo credit: Givenc.

 Zahvaljujem Promands-u na prelepom poklonu.

Ostavite komentar