IMG_6693

 

Evo pudera koji se zove “serum”. Serum de Teint. Jer, to nije puder. To je efekat.

– Najbolja šminka je ona koja se ne vidi –  rekao je Kristijan Dior u svom “Malom rečniku mode”. Na tragu ovog nasleđa Dior šminka nastavila je da kreira svake godine novi spektar “nude” tonova, a sada je tu “nude effect” podloga. Puder-serum.

Naravno da se mnogi puderi diče efektom prirodnog izgleda, naravno da mnogi to i postižu. Dior puder se stapa, uz osećaj… bez osećaja – da imate nešto na licu.

Tečni puder – više tečni, nego puder – Diorskin Nude Air smišljen je da prosvetli lice, da poboljša i koriguje  izgled tena, u veoma lakoj teksturi.  Iz Diora kažu da su njihove laboratorije kreirale novu tehnologiju koja kombinuje proizvod za negu i šminku. Na koži, kažu u Dioru, treba da se oseti tek lak  dodir povetarca. Tik nakon nanošenja ovog seruma, treba da zaboravite da na licu uopšte nešto imate. I to je sasvim tačno.

Prvi put kada sam stavljala ovaj serum, tek nakon što sam ga dobila, nestrpljiva da ga odmah probam, napravila sam zbrku nedostojnu Diora.  Pogled u ogledalo mi je govorio da mi je vrat svetliji od lica, pa sam pokušala na brzinu nešto da ujednačim novom količinom pudera, a znamo da se to tako ne radi, jel’ da? Usput sam uspela da zamažem košulju, pravila se da to ne vidim jer sam kasnila, i istrčala iz kuće. U celoj toj katastrofi, još sam dobila i kompliment da delujem sveže. Hej? Pa taj puder nešto stvarno radi?

Puder koji imam je broj 3 od sedam postojećih boja.

 

pj-6b-7b-5c-4e-foundation_us_nude_gmcv3168042391520488944

 

Verujem da bi mi za zimsko vreme prijala dvojka. Trojka će biti idealna na leto. Ipak, merkam ga već sada. Znam da je za nijansu tamniji nego što je moje lice sada, na izmaku zime i posle sedam dana šmrkanja, kašljanja i treskanja u groznici. Obigravam oko bočice. Vadim pumpicu da osmotrim boju.

Stavljam kapljicu na ruku, i gle, o se stapa sa bojom kože, gotovo da ga nestaje, a pod rukom otaje samo satenski dodir. Na slici je više od kapljice, tu su dva sloja, i to sveža, da se bolje vidi boja.

 

20150315_105048

 

Dior kaže da su u pitanju mehurići vazduha zarobljeni u kapima ulja, sa supstancama koje “bluruju” – zamagljuju boju, i pigmentima za blistavost i ujednačavanje tena. I pošto je u pitanju i nega, tu su i supstance koje su zadužene za negu, i vraćanje sjaja.  Mi, naravno, znamo i da ovakav preparat mora biti na bazi silikona, što se u njegovom sastavu i vidi.  Šta god da je zaslužno za ovaj vazdušast osećaj, dobro je.

 

Premda sam već odlučila da će ovo biti puder za leto, ne samo zbog boje, koja zapravo i nije mnogo tamnija od moje kože, nego i zbog lagane teksture, odlučujem da ga, uprkos tome što sam trenutno isprano bleda, stavim na lice. Ili baš zbog toga je Dior obećava i “natural, health glow”. Glow je tu, ali će boja morati da pričeka prve zrake sunca.

Evo kako to izgleda u bekstejdžu Dior revije.

 

54bfd99ca8ace

 

Jedna kap za jednu stranu lica, druga kap na drugu – dovoljno.  I eto male transformacije.

Nude Air je veoma tečan, veoma se lako razmazuje i dozira. Pokrivanje je srednje – i sasvim dovoljno za svakodnevne prilike. Završnica je mat, a trajnost na koži desetak sati. Prirodan izgled je zagarantovan, i ovo je zaista jedan od onih pudera gde neko može pomisliti da delujete sveže i odmorno, a ne našminkano.

Ako imate suvu kožu, ili isušene delove, najpre stavite kremu ili fluid.

Moja Dior Nude varijanta je potpuna.  Prvo Dior Dreamskin.  Pa Nude Air. I konačno, malo zamagliti kapke uz paleticu koju koristim gotovo svakodnevno, i o kojoj sam pisala poseban post.  Omiljenu.

 

20150327_182544

 

Dior Nude Air Serum de Teint je upakovan diorski, u bočicu od mutnog stakla, uz pumpicu sa srebrnim čepom. Dozira se na kap – jedna je zaista dovoljna. Premda njegova pokrivna moć nije velika, jer nema gustinu, pigment je jak, što ćete primetiti ako vam kapne na odeću. Miris je nežno puderast, gotovo neprimetan. u bočici je 30 ml koje, verujem, traju dugo.

Hvala Dioru Srbija na prelepom poklonu.

Dior kaže da ovaj serum-puder ima tendenciju da postane kultni proizvod brenda. Zašto da ne. Probajte ga.

 

Ostavite komentar

Mudrilica on 27/03/2015

Zvuci zaista savrseno - jako volim proizvode koji su lagani i izgledaju prirodno :)

Ljiljana on 27/03/2015

@Mudrilice, ovo je ultra fini puder. A tvoji su crteži na blogu super simpatični. I priče.

Snow on 28/03/2015

Cini se zaista divno, i kako sam se sad za proljece htjela pocastiti nekim HE puderom, ulazi mi u uzi izbor jer nastojim da mudro izaberem. Cak mi se i svidja sto ima tu neku mat zavrsnicu, jer laganiji puderi sa dewy finisem koji inace zapravo preferiram, makar im cesto cijena upucivala na ocekivani kvalitet u praksi ispadnu ne bas najbolji. Prebrzo isceznu sa lica i brzo se prosijaju. Moracu probati ovaj, jako mi se svidja kako si ga opisala. :-)

Ljiljana on 29/03/2015

Trajnost je i ovde nešto kraća, i on posle nekoliko sati polako nestaje, ali meni je dovoljno. Pigment je jak, bez obzira na prozračnost, pa je važno dobro pogoditi boju. Zaista je veoma lak, bilo da je tehnologija silikona, ili ti mehurići vazduha u ulju, i zaista dugo traje jer je potrebna veoma mala količina.