Aloxxi

O Aloxxi preparatima za kosu dosta je pisano na blogovima u poslednje vreme – ovaj profesionalni brend za ngu i farbanje kose se približio blogerkama i ponudio testiranja. Budući da su farbe najpoznatiji proizvod Aloxxi-ja, koji je razvio “color personality” koncept i bojama daje imena poput “la bella signorina” ili “Venus de Milano” (uglavnom asocijacije na italijansku lepotu, mnogi su se odlučili za probu farbi u salonu. Neki su rezultati bili ubedljivo dobri, neki ne baš slavni, ja sam ostala verna BioKap farbama kojima i dalje ne tražim zamenu. Aloxxi (odnosno uvoznik, Primax) mi je poslao na probu nekoliko preparata  na probu.  Ovaj američki brend, iz iste radionice kao i čuveni OPI lakovi, navodi na njihovi proizvodi nemaju parabena, SLS (natrijum lauril sulfata), a neke od farbi nemaju ni amonijak. 

Kozmetika se sve više diči onim što nema!

Aloxxi, međutim, ima i puno dobrih sastojaka u svojim preparatima, pa da krenemo redom.

Hydrating Shampoo

 

20150315_112127

 

Hidrirajući šampon, u paketu sa kondicionerom za regeneraciju suve i oštećene kose – obogaćen je maslinovim, jojobinim i avokado uljima, sadrži UV zaštitu i antiage supstance – kaže Aloxxi.  Moja kosa se nije mnogo dobro slagala sa ovim šamponom – pre svega zato što je namenjen suvoj kosi – moja se masti, ali to nije bio glavni problem, misim, jer su mi neki drugi hidrirajući šamponi za suvu kosu prijali. Ovaj šampon je dobro prap kosu – premda nema SLS on ima druge (prihvatljivije i nežnije) sulfatne supstance za odmašćivanje i pranje. Kosa je neposredno nakon feniranja lepo izgledala, ali je prisutnost silikonskih supstanci nešto što moja tako tanka i laka vlas više ne može da nosi. Zato je neposredno posle pranja kosa delovala gušće a vlasi punije, ali je već sutradan kosa posajala teška i delovala slepljeno. Slično je reagovala i na balzam iz ove kolekcije. Verujem da je nekome ko ima suvu kosu ovaj šampon bio dobro rešenje.

 

Serum za volumen i elastičnost

 

20150315_112402

 

Thickening serum je bio već bolje iskustvo – serum je namenjen volumenu i elastičnosti kose, i daje joj fleksibilnost, kako kaže Aloxxi.  Kao važan sastojak navedene su matične ćelije iz jabuke, koje su poslednjih nekoliko godina postale ultrapopularne u kozmetici za negu kože, sa idejom da podstičnu naše matične ćelije za bržu regeneraciju. Ovde su visoko na listi sastojaka,  a tu su odmah za njim ekstrakti lista kamelije, ehinacee, nara, sladića. Doduše, na samom vrhu liste je Polyquaternium-55 – supstanca koja stvara film na vlasi i štiti boju od ispiranja, a potom ponovo vrsta silikona (dimetikona). U raspravama o tome da li je silikon štetan ili ne za kožu i kosu nema pravih odgovora, kao ni na pitanje da li se ove supstance talože i otežavaju vlas – jedino što nam preostaje je lični izbor i određivanje nege prema tipu kose. Moja kosa radije bira prepate bez silikona, ali ovaj serum je sasvim OK. Pre svega zato što ne ide na celu kosu i kožu glave poput šampona. Nanosi se veoma malo, i ovo je jedan od retkih proizvoda sa silikonom koji mi nije smetao. Doziram ga dobro, i ne nanosim na kosu bilizu korenu. On uistinu daje elastičnost kosi, i ne slepljuje je – ako ga dozirate kao treba. Mogu da ga preporučim posebno osobama koje imaju krtu i lomljivu kosu, verujem da bi za njih bio pravi izbor.

 

Aloxxi serum sa 7 ulja

 

Aloxxi serum

 

 

Ovo je verovatno jedan od najzanimjivijih Aloxxi preparata – silikonski serum koji u sebi nosi ulja i esencije  za regeneraciju kose. Sastav ulja i esencija je odličan – orahovo, suncokretovo, ulje semena grožđa, maslinovo, jojobino, žalfijino i geranijum. Nanosi se na vlažnu kosu, ili na prosušenu.

Serum je neverovatno gust, poput lepka, i potrebna je veoma, veoma mala količina – srazmerno, naravno, dužini kose i nameni. Ja sam se odlučila samo da malo umirim krajeve – ne baš kao da mi je kosa neukrotiva, ali probe radi.

On vrši posao za koji je namenjen, daje sjaj, umiruje kosu, ali je za moju kosu, ponovo, previše jak za negu cele kose.

To što moja tanka kosa ne podnosi višak silikona, ne znači da ovaj serum nije dobar – čak ni na mojoj veoma  tankoj kosi, on je nije previše otežavao – ali ipak dovoljno da odustanem od upotrebe. Sigurna sam, međutim, da bi za one koji imaju bujnu, krtu, suvu, neukrotivu kosu koja se teško oblikuje – ovo bio odličan izbor. Serum daje elastičbost i sjaj kosi.

Moj opšti utisak o Aloxxi preparatima je dobar, a Keratin tretman bogat biljnim ekstraktima i hidrolizovanim proteinima je odlična maska koju sam nekoliko puta koristila kao masku pred pranje kose, i pokazao se odlično. Kosa je bila rastresita i meka nakon pranja, delovala je uredno i glatko kada se isfenira.

Hvala Aloxxi-ju na ukazanom poverenju.

 

Ostavite komentar

daliborka ignjatic on 22/09/2016

pozdrav,moze li se ikako dobiti koji uzorak vasih proizvoda,nisam do sad imala priliku koristiti ,pa cito da probam da vidim o cemu se radi,ako moze hvala ..adresa je Laze Kostica 14 st 57 Novi Sad 21000

Ljiljana on 28/09/2016

Źao mi je ne delim uzorke.