IMG_6261

 

Da, ovaj naslov s pravom zaslužuje uzvičnik. Ovo je prvi put da pišem o potrošenim proizvodima, ovako u grupi. Na gomili. Nekako, mislila sam, zašto bi neko gledao sve te prazne tubice kada možemo da pišemo o njima i fotografišemo ih i pre nego što etikete postanu musave a tubice iskrivljene? Drugo, mrsko mi je da čuvam prazne bočice dok se ne nakupi dovoljno za post. Konačno, priznajem da sam neuredna i nedisciplinovana u trošenju proizvoda do kraja. Često imam dosta otvorenih proizvoda i menjam ih iz raznih razloga: promene stanja kože; promene raspoloženja – kada poželim da sve “dermo” sklonim i na sebe stavim samo prirodno i mirisno; promene sunčanih u hladne dane…  Polu-pune bočice i tubice su, zato, stalno oko mene.

A onda se, odjednom, desilo da sam raščišćavala kupatilo i shvatila da imam pune ruke praznih kutijica spremnih za reciklažu. Istovremeno sam shvatila da do kraja potrošim samo ono što mi se dopadne, što mi prija.  Evo ih redom…

LICE

Cinq Mondes je moj favorit svih vremena. I to kao brend. Ne moram čak ni da izdvajam neke proizvode – nisam probala nijedan da mi nije prijao – ili me potpuno osvojio.  Ovde su dva različita preparata za čišćenje o kojima sam već pisala u postu o čišćenju kože, a za Pate de Fleurs obećala poseban post – koji će ovaj preparat sigurno dobiti. Jer, ova bela tubica je slikana pre konačnog varvarskog presecanja makazama koje joj sleduje, kako se ne bi bacila ni kap ovog  sedefastog užitka.

 

IMG_6265

 

Koristila sam, očigledno, u isto vreme dve micelarne vode. Mixa vodicu sam kupila ne bih li konačno probala nešto  od ovog brenda – Mixa je francuski dermokozmetički brend izuzetno povoljnih cena.  Budući da je na blogovima dobila uglavnom pozitivne ocene, (uključujući i post bloga Šminka je ljubav, koji je sada već postao referenca za pretrage o micelarnim vodama). Mixa je namenjena osetljivoj koži – i zaista je veoma blaga, sa ekstraktom  ruže i vitaminom B5. Jedna od najjeftinijih – i veoma upotrebljiva micelarna voda. Boca od 200 ml je oko 500 din, a može se često naći i na akcijama.  Moja zamerka je bila pumpica koja izbaci mnogo vode, pa su tupferi previše nakvašeni. Često sam imala osećaj da sam ih potopila u običnu vodu – dok nisam počela da stavljam pod pumpicu po 4-5 tupferčića u nizu. Ja se ne šminkam previše svakodnevno, i Mixa je bila u redu za svakodnevno čišćenje. Ipak, stajala je po strani kao stalna postavka na klupi za rezerve, dok su pored nje u igru ulazile Bioderma, Eucerin ili ovde prisutna Cinq Mondes.

 

IMG_6273

 

Cinq Mondes i Mixa su  slučajno, iz Francuske, inače pripadaju raznim kozmetičkim kontinentima.  Mixa je “dermo”, Cinq Mondes prirodni i”spa” brend;  Mixa je veoma jeftina, Cinq Mondes luksuzna kozmetika (cena ove micelarne  vodice je oko 3.500 din).  Cinq Mondes micelarna voda je prirodna sa 20 sastojaka organskog porekla, i ekstraktom pet cvetova – (ilang-ilang, hibiskus, frangipani, gardenija, i lotos). Osim što odlično čisti, doživljavala sam je i kao deo nege, poput hidratantnog tonika.

A evo i nege…

 

IMG_6260

 

Erborian je korejsko-francuska kozmetika; prelep spoj istočnjačkih mudrosti i poznavanja lekovitih biljaka, i francuskog osećaja za uživanje. Korejska naučnica i francuska preduzetnica, kreirale su brend koji je proslavila, sada već kultna, Erborian BB krema. Usledili su proizvodi za negu “korean skin therapy” na bazi 7 moćnih biljaka, i dok je Erborian BB krema već dugo moj omiljeni preparat, ovu sam noćnu Yuza Sorbet kremu ugrabila iz sopstvenog Outleta posle stalnih pohvala Erborian kremama i serumima koje sam slušala od Jelene (Moj neseser).  Bila je pun pogodak. Svojim hranljivim, ali ne i previše masnim sastavom, gustom, a ipak tako prijatnom teksturom, odlično se uklopila u moj jesenji ritual nege, koji je rezultirao odsustvom onih dehidracionih bora i uvelog izgleda kože koji znaju da prate promene godišnjih doba.

 

IMG_6275

 

Yuza iz imena preparata je istočnjački citrus izrazito bogat vitaminom C, a sastav kreme obiluje antioksidantima i biljnim energentima za kožu. Večernjim nanošenjem, koža je ujutru elastična i sveža, i posle jedne potrošene (i “olizane”) bočice, u odličnom stanju uprkos zimi. Krema je naizgled gusta, poput pudinga od vanile, i reč “sorbet” je ne opisuje najbolje, ali je koža upija veoma lako. Meni je prijala, masne delove lica (T zonu) nije zamašćivala, a izuzetno dehidrirane zone obraza je odlično održavala. Namenjena obnavljanju hidratacije, na mom primeru je dokazala da je u hidrataciji najvažniji deo antiage nege. Krema se može kupiti samo u Metropoliten parfimeriji, po ceni od oko 6.500 din. Povremeno “zaluta” i u Outlet.

Nakon Erboriana, počela sam da koristim La Roche Posay Redermic R, serum za lice i kremu za zonu oka sa retinolom.

 

IMG_6263

 

Moje veliko poverenje u kreme sa retinolom stavilo je na test dva relativno nova La Roche Posay preparata, lansirana pre oko godinu dana. Ova dva proizvoda su, zapravo, ne baš sasvim prazna, a zaslužuju i posebnu priču, pa hajde sada samo da kažemo da imaju (za kozmetiku) odličan  procenat retinola, i da mi se prilično dopadaju.

TELO

Nivea In-Shower Body Milk je jedan od poslednjih noviteta (istinskih inovacija, a ne samo novih mirisa i tekstura), koji je Nivea, svojevremeno, lasnirala kao revouluciju u nezi kože. Već sigurno znate da je reč o losionu ili mleku koji je namenjen nezi pod tušem, namenjeno brzoj i lakoj nezi. Meni se ovaj proizvod dopao, baš kao i ceo koncept: na kraju tuširanja se ovo mleko nanese na telo i ostavlja miris klasične, plave Nivea kreme koji retko ko ne voli, i film na koži koji je taman dovoljan za zamenu mazanja posle tuširanja – ali ne može da zameni redovnu negu. Nega-pod-tušem je idealna za dane kada zaista žurite negde, i za dane leta kada vam se ne da mackati se po vrućini. Dobro, de, i onda kada ste lenji ili pospani. Nivea je, posle uspeha novog proizvoda, izbacila i druge mirise.

 

IMG_6271

 

Weleda Kremasta kupka za bebe našla se kod mene zaostala iz neke Outlet prodaje, i pošto je imala onaj divan prirodni voćkasto – travkasto-drvenast miris tipičan za ova brend i bebi liniju, ostavila sam ga sebi.

Ako volite prirodnu kozmetiku, ova kupka namenjena najnežnijem čišćenju bebine kože, bogata finim organskim uljima koja ostavljaju film na koži, obezbeđuje vam kupanje bez isušivanja. Garantovano.  A ono što sam usput otkrila je i to da ova kupka ima sva svojstva In-Shower nege, ako je koristite pod tušem, kao običan gel za tuširanje. Naime, na koži ostane film koji je čak i bogatiji od onog koji daje Nivea In-Shower. I tako sam otkrila još jednu upotrebu Weleda kremaste kupke za bebe. Divna je.

Weleda ulje od lavande je jedno od tri koja sam probala – nar, breza i lavanda. Čini mi se kao da je još i najgušće od ova tri ulja, pa ga je najlepše naneti ga na kožu odmah nakon tuširanja, sa koje je tek utapkan peškirom višak vode. Miris lavande je blag, zaista umiriujući, a dodatno uživanje je saznanje da je u ovom ulju sve prirodno, a mnogo toga i organsko. Veoma često imam uz sebe neko od Weleda ulja.

KOSA

Leonor Greyl je francuski luskuzni brend za negu i stajling kose, sa nekoliko čarobnih preparata, a ovaj lak je jedan od njih. Znate već kako lakovi mogu da slepe kosu? Da je otežaju? Isuše? Zamrse? Ne i Leonor Greyl Laque Souple. Ovaj je lak namenjen učvršćivanju tanke kose, i savršenb je za mene. Daje pristojno učvršćivanje, nimalo ne slepi kosu, ona ostane rastresita i samo dobije volumen. Volim preparate koji pomognu da održite željeni oblik (i smer) kose a da ona, pritom, bude pokretna i lepršava. Nikako ne volim da mi kosa stoji na glavi poput kacige, pa ni ne koristim “extra strong” varijante.  Ovaj fini lak ne isušuje, a odlična osobina mu je što se pre spavanja fino iščešlja sa kose. Sutradan ga možete staviti ponovo. On spada u luksuzne proizvode i cena mu je oko 2.500 dinara, a prodaje se samo u Metropoliten parfimeriji.

 

IMG_6270

 

Za BioKap ste, možda, čuli po njihovim farbama. Ja ih koristim već godinama kombinujući boje 6.3 i 7.3 u smeđe-zlatnim nijansama. Uverena sam da sam samo zahvaljujući njima uspela da sačuvam kosu koja je inače tanka, sklona proređivanju, a hipo-tiroiditis još dodatno ugrožava kvaltiet kose (i kože). Nakon ovog dobrog iskustva sa farbama – i šamponima BioKap – probala sam BioKap Anticaduta Lozione, losion protiv opadanja kose na bazi bilja (hajdučka trava, kopriva, paprika, bundeva, ruzmarin, čajevac… namenjen je stimulaciji vlasišta – ojačanju mikrocirkulacije zarad bolje ishrane korena dlake. Da, posle nekoliko upotreba možete primetiti da je kosa vitalnija. Losion sasvim malo pecka kada se nanese, ali ako se neka kapljica spusti na kožu lica, nastaje crvenilo – barem na mojoj koži. Nažalost, suviše sam bila nedisciplinovana da ga koristim po propisu: svakog drugog dana dva meseca, a potom još dva puta nedeljno dva meseca. Nanosila sam ga otprilike dva puta nedeljno, nakon pranja kose, ali – samo kada se setim. Čak i tako, bilo je odličan, naročito u sezoni jeseni, kada meni najviše opada kosa. Važno je i da losion ne masti i ne lepi kosu, zapravo učvršćuje je u korenu. Cena mu je oko 2500 din, kupuje se u apotekama, i traje dugo, jer je samo nekoliko kapi iz pipete dovoljno za celo teme.

Raspisala sam se neviđeno.

Nadam se da tu ima neka informacija koja  će vam biti korisna.

Ostavite komentar

Uncle Abadash on 18/01/2015

Naravno, ja ne bi bila ja kad me čistači ne bi zagolicali :D moram da saznam malo više o cinq mondes u tubici... i erborianu se nadam u outlet-u.

Ljiljana on 19/01/2015

Pišem sledeće. Promise.

sparklygoddess on 20/01/2015

Obozavam Nivea mleka za telo i definitivno cu uskoro morati da probam ovo In-shower :) Moji potroseni proizvodi: http://sparklygoddess.blogspot.com/2015/01/empties-time-potroseni-proizvodi.html

Ljiljana on 22/01/2015

Ima ih u raznim aromama. Čokoladni je bio dosta popoluran.

Nataša on 21/01/2015

Zaista mi se sviđaju vaše objave, a savjeti su izuzetno dobri i korisni. Hvala

Ljiljana on 22/01/2015

Hvala vama, Nataša.

BudiLepa Outlet – 80% popust! – Budilepa on 30/01/2015

[…] Moji utisci o proizvodima iz Outleta su ovde. […]