IMG_6241

 

Znate kako je to kada godinama slušate da je nešto sjajno, pa onda to i dobijete? Nuxe je stigao u Srbiju pre par meseci, i doneo nam, među ostalim proizvodima, i svoje čuveno suvo ulje.  Bilo je svetogrđe otvoriti ga na promociji i onako, usput, pomirisati, to se moralo nositi kući, za test kakv priliči ovakvom proizvodu.

Nikako ne volim ta prevelika očekivanja, jer vas navedu da konačno, kada probate legendarni proizvod ostanete, gotovo redovno, uskraćeni za delić radosti. Počnete da poredite sa drugim uljima koja ste probali.  Počnete da poredite miris sa omiljenim parfemima. Postanete previše kritični.

Takav je bio moj prvi susret sa uljem koji nosi mnoge nagrade, o kom su blogovi pisali hvalospeve.  Miris mi je bio prejak i čudno poznat. Tekstura mi je bila lepa, ali – hej, gde je čudesni preporod kože? Tražila sam razlog da gunđam, jer… ne znam. Ne volim bestselere. Ni u književnosti. Uvek mislim da ono što svi vole, sigurno ugađa ukusima većine. I zato sam ostavila ovo ulje na stranu  i počela da ga koristim kasnije, kada se priča nakon promocije slegla, kao najnormalniji proizvod za negu. I morala da priznam da je zaista odlično.  Osim…. Ali krenimo redom.

Osećaj na koži je sjajan, odlična hidratacija za suvo ulje, i svilenkast osećaj koji ostaje satima. Tokom kontinuirane upotrebe, koža je stvarno, meka, dobro ishranjena, elastična.  Troši se sporo. Pakovanje od 100 ml ima raspršivač koji pomaže lakšem nanošenju i sasvim fino raspršuje ulje. Ako ne volite da ga prskate, možete malu količinu naprskati u šaku, i naneti na kožu.

Da li treba napomenuti još jednom – Nuxe Huile Prodigieuse spada u  “suva ulja” koja, za razliku od “punih” i masažnih ulja, ne ostavljaju masni trag na koži.

Kada je Alize Jabes, mlada preduzetnica školovana u Americi, pre više od dvadeset godina kupila malu francusku laboratoriju za prirodnu kozmetiku, želela je – kaže priča – da stvori višenamenski proizvod kakav bi ona, zaposlena mlada majka, rado koristila.

 

IMG_6279

 

Tako je nastalo ovo ulje, jedan od prvih Nuxe proizvoda. I bilo je višenamensko: za kosu, lice, telo, pomešano sa kremom… na mnogo načina. Proizvod koji je osvojio publiku naprečac i podigao brend.

Sigurna sam da Nuxe Huile Prodigieuse (u prevodu “čarobno”) ulje  ne bi postalo toliko popularno samo kvalitetom nege koju pruža, niti mutifunkcionalnošću. Miris je bio presudan.

Himne su ispevane tom mirisu. I to je, paradoksalno, jedino što mi nije baš sasvim po volji  kod Nuxe ulja. Miris je previše jak za jedan proizvod za negu – za moj ukus.  Taj snažan spoj egzotičnih slatkih i cvetnih nota, intenzivan, opojan čak, ne uklapa se u moj koncept nege, naročito francuskih prirodnih brendova: volim mirisnu negu tela, ali nešto što će uveče, pre spavanja biti dovoljno nežno da me uljuljka u san, a ujutru, pre izlaska iz kuće, dovoljno diskretno da se ne meša sa parfemom.  Ako se utapkate od glave do pete u ovo ulje, pa… ne treba vam parfem.  Zato ga najradije koristim za ograničene zone – ramena i dekolte, ruke… ili ga dodam losionu za telo koji ima neutralan miris.

 

10704043_315805358620264_680775840988065292_n

 

U nezi lica, ne verujem da nam treba baš toliko parfema na koži. Nisam sklona alergisjkim reakcijama na kozmetiku, pa ipak, za lice koristim druga ulja. Mada verujem da je ovo ulje sasvim pogodno za lice, osim, možda, izuzetno za reaktivne kože.

I konačno, u nezi kose, ovo ulje je veoma prijatno – i ponovo, može da zameni parfem. Naneseno na ruke, a potom na krajeve još vlažne kose, ostavlja miris koji se zadržava na osušenoj kosi, postojan, ali diskretniji.  Kosa ne postaje masna, postaje svilenkasta. Može se koristiti i na suvoj kosi, da je umiri ako je neposlušna, ali moja kosa je suviše ravna i tanka za to.

Ulje ima odličan sastav, skoro 98% prirodnih sastojaka, i izuzetno korisna biljna ulja – pravo malo bogatstvo zdravih lipida i esencijalnih masnih kiselina:  borač, kantarion, slatki badem, lešnik, makadamija i kamelija.  U mirisima se ističu kokos, vanila, mošus, cvet tijare sa Haitija, magnolija – čini se da je sve ovo tu. Da, taj me miris jeste podsetio na miris – nešto diskretniji ali toliko sličan – miris Leonor Greyl preparata za kosu sa magnolijom.

Nuxe je laboratorija koja je registrovala više patenata u kozmetici. Ova sposobna žena, Alize Jabes, moja vršnjakinja – zapravo rođena samo mesec dana nakon mene – uspela je da svoj brend podigne i proslavi, a neki od Nuxe proizvoda postajali su i najprodavaniji u svojoj kategoriji u francuskim apotekama.  Američko obrazovanje iz oblasti marketinga nije joj odmoglo u toj priči (a vidljivo je u promociji brenda u kojoj se insistira na rečima “najbolje” i “No.1”) , a dva puta je proglašena i preduzetnicom godine u Francuskoj.

 

4_61472_1417194588

Alize Jabez – izvor fotografije: Nuxe

 

Nuxe se prodaje u apotekama, jer je Nuxe deklarisan ne samo kao prirodna, nego i kao dermokozmetika, koja može da se pozabavi različitim problemima vaše kože, i koja se prodaje isključivo u apotekama. Od druih brendova sa sličnim konceptom u našim apotekama ćete naći Caudalie i –  luksuzniji – Darphin. Clarins je iz slične priče, ali se prodaje u parfimerijama.

Za razliku od sertifikovanih prirodnih brendova, ovakvi prirodni brendovi koriste i inovativne tehnološke sastojke u određenoj meri, zarad jačih efekata. Volim da kažem da je to prirodna kozmetika koja koketira sa tehnologijom. Vrsta brendova kojima sam veoma naklonjena.

Nuxe ima visoke procente prirodnih sastojaka u svojim preparatima, u proseku 80%. Ulje, premda najpoznatiji, nije i jedini poznat preparat ovog brenda. Antiage linija je veoma jaka, a krema za ruke iz kolekcija preparata na bazi meda – Reve de Miel –  malo je savršenstvo. Ona je bila, pre više godina, i moj prvi susret sa ovim brendom.

 

IMG_6295

 

krema sa visokim procentom prirodnih satojaka, skoro 90%, i sastavom kakav se samo može poželeti, u kom su ulja suncokreta, avokada, argana, slatkog badema, plus ši puter, pa neven… i, konačno, bagremov med.  Ova krema ima miris kakav baš volim. Sladak, ali tek toliko da podseti na to koliko je med ukusan, i da poželite da primaknete ruku licu i pronjuškate. Namenjena je nezi ruku i noktiju, ostavlja na koži film mek i tanak, dovoljan da zaštiti i nahrani, ali ne i da imate osećaj lepljivosti. Samo fini, prirodni lipidi. Da li ove kreme mogu da neguju nokte kao ulja? Priznaćete, ulja nisu nešto što redovno koristimo, za razliku od krema za ruke koje koristimo veoma često, pa i naši nokti najviše koristi imaju baš od njih. A ova krema sadrži razna bogata ulja, i premda nemam neke posebne probleme sa noktima, ona mi je sasvim dovoljna za kompletnu negu ruku.

Nuxe je već nešto više od dva meseca u Srbiji,  a proizvode ovog brenda možete naći u Lilly drogerijama. Više informacija naći ćete na zaista odličnoj Internet stranici Nuxe Srbija.

Ostavite komentar

Ana T on 16/01/2015

Po meni ovo je najbolja recenzija ovog ulja jer mi ga je zaista približila i shvatila sam šta je u pitanju, a i da ga ne priželjkujem više, jer nije 100% bez štetnih sastojaka a volim i poređenje sa drugim kozmetičkim kućama i proizvodima u cilju približavanja nekome ko stvarno nije imao priliku da ga proba ili čak drži u rukama :)

Ljiljana on 16/01/2015

Draga Ana, ulje nema štetnih sastojaka, mirisi koji su mu dodati nisu baš neka opasnost po negu. Moja jedina zamerka je da ulje - prejako miriše. Sam miris, ustvari, nije neprijatan, samo je previše intenzivan. Za mene. Jer to je samo stvar ličnog ukusa. Ulje je, inače, što se nege tiče, pre svega za telo, odlično. Za lice bih preporučila oprez - ili prethodni test - kod osetljive kože, ili one sklone aknama. Blog Beauty Axiom - inače vodi ga farmaceutkinja je to dobro objasnio. https://beautyaxiom.wordpress.com/2014/12/04/nuxe-huile-prodigieuse-suvo-ulje/

Missy on 16/01/2015

Kad sam procitala da krema za ruke sadrzi bagremov med prvo sto mi je palo na pamet da bih je isprobala za lice :) Garnier je pre godinu dve povukao sa trzista kremu sa bagremovim medom, a ona mi je jedina bila spas tokom zime :(

Ljiljana on 18/01/2015

Missy, Nuxe ima celu liniju Reve de Miel za negu kože, pa i kreme za lice, jedino što se u Srbiji za sada ne prodaju. Kod nas su iz te medene linije dostupne krema za ruke i balzam za usne.

dermokozmetik on 14/12/2017

I've heard good things about this nuxe product! Going on my wish ♥ list now.

Ivana on 30/01/2018

Hvala Bogu, imam i volim i ulje i kremu i balzam za usne. I ja volim taj miris, bas, bas❤