Weleda serum nar

 

Evo antiage seruma u kom nema ni traga od  retinola, hjalurona, peptida i ostalih ultrazanimljivih “molekula mladosti”. Sve je prirodno, 100%, sertifikovano. Upssss…. Izvinjavam se, uz ovakvu izvorno prirodnu kozmetiku nikako se ne koristi termin “antiage”. Čista prirodna kozmetika je po pravilu namenjena “proage” osobama. Pirodni serumi ne nose u imenu reč “antige”, nego “regenerativno”.

Dakle, evo jednog sjajnog regenarativnog seruma

Upravo u ovoj razlici shvatanja između prirodne i tehnološke kozmetike, i razlika u teksturi i dejstvu između ove dve vrste kozmetike, “uhvatio” me i vezao za sebe Weleda Serum od nara.

Gelasta, providna, ultra laka tekstura koju lice trenutno upije više je nalik na serum klasične, tehnološke kozmetike – konkretno, podsetio me je na čuveni Dr Sebagh Serum Repair (pročitajte o ovom serumu ovde).

I ne samo teksturom, nego i onim trenutnim, kozmetičkim dejstvom; koža odmah postane zategnutija, čvršća.

Osim što je, po mirisu i uživanju za upotrebu, Weledin značajno prijatniji.

Naravno, reč je o dva, po sastavu i dejstvu, potpuno različita proizoda: Sebagov se diči koncentracijom hijalurona i peptida koji stiumulišu kolagen. Weledin se diči organskim, biodinamički gajenim narom, sa njegovim antioksidantnim i regenerativnim dejstvom.

Poređenje ova dva seruma samo po sebi je, dakle, bez mnogo smisla. Ipak, želja mi je da razbijem predrasudu da čista, sertifikovana prirodna kozmetika može biti tako savršeno komponovana.

Zapravo, iako prirodnu kozmetiku volim, poprilično i poznajem, i sama sam bila iznenađena. Prijatno.

I evo sada, potrošen do kraja, Weleda Pomegranate Firming Face Serum, ima svoj zvezdani trenutak na blogu Budi Lepa.

 

weleda nar

 

Šta Weleda kaže za ovaj serum?

Kaže da on daje zreloj koži hranu koja podstiče regeneraciju. Koža dobija intenzivnu hidrataciju, a osećaj na koži je mek i gladak, tokom dana (noći). Takođe, kaže da jača otpornost kože, i smanjuje vidljivost bora i borica. Dermatološki testovi pokazuju da je nakon 28 dana dubina bora smanjuje za 29%, a nivo vlage u koži povećava za 39%. Merenje dubina bora rađeno je aparatom Primos – 3D skenerom kože, na 20 osoba starosti 41 do 65 godina, koji su serum primenjivali dva puta dnevno tokom 28 dana.  Merenje sadržaja vlage rađeno je aparatom korneometar (kornociti su ćelije koje čine gornji sloj kože) – na 23 osobe, 41 do 70 godina stare, 30 minuta nakon primene seruma.

Merenja dubine bora su još jedna neobična stvar za prirodnu kozmetiku – ovakve aparate i merenja  uglavnom koriste dermokozmetički brendovi.

Lični utisak

Sserum je veoma lagan, i za celo lice je dovoljna jedna pumpica. Neposredno po nanošenju, serum je apsorbovan, koža ga neverovatno brzo upija. Površina kože otaje suva i glatka, ili bolje da kažem zaglađena, zategnutija ali na jedan mek, lep način. Nemate onaj snažan, često i neprijatan osećaj zatezanja. Ako volite da matirate lice, neposredni efekat seruma je upravo takav. Nisam ga koristila samostalno, pa ne znam kako bi se ponašao kao samostalna podloga za šminku, ali verujem da je za tu svrhu više nego upotrebljiv, i da bi se šminka na njemu jako dugo i dobro držala.

 

IMG_5243

 

Meni je, zbog stalnog osećaja suvoće na zoni obraza i čela, bilo potrebno da preko seruma stavim i kremu (idealan sadrug je Weledina Krema od nara).

Što se tiče dubina bora, ako već pratite ovaj blog, znaćete da to nikada ne komentarišem. Nemam u kući Primos 3D, a izgled bora i borica na koži, znate i sami, varira svakog dana, i često zavisi od toga koliko ste tečnosti uneli, da li vas je uhvatio virus, ili reaguje na kreatanje hormona. Osim toga, nisam koristila dovoljno dugo ovaj serum – a cenim da bi trebalo mesecima – ili barem dva tri meseca – koristiti istu kozmetiku da bi se utvrdilo ovako nešto. Tako da mi je svaka tvrdnja da primećujem da neki preparat deluje na bore – neozbiljna. Ali za ono dnevno dejstvo, da, jako mi se dopada. Već sam rekla da koža deluje zategnutije.

Takođe, ovaj serum se može primeniti i kao maska u debljem sloju, osećaj je sjajan, a posle toga šminka stoji odlično, ništa ne ulazi u borice. (Ovo je, takođe, slično načinu na koji deluje ovde već previše pominjani Serum Repair).

 

weleda serum nar 4

 

Namenjen je tzv. zreloj koži, recimo da je to posle četrdeset i neke. Rekla bih da ga i mlađi mogu upotrebiti u vreme kada im je koža na nekakvom iskušenju: na jesen posle sunčanja, posle nekakvog virusa… Ukratko, kada je umorna.

Predviđen je za sve tipove kože, a masnoj i mešovitoj koži će sigurno odgovarati – čak i samostalno, kao podloga za šminku. Ako imate suvu kožu, neophodna će vam biti krema preko seruma. Ali, i inače se posle seruma nanose kreme, pa ni ovaj nije izuzetak.

Šta ima u serumu?

U sastojcima se ističu ekstrakt prosa i sok nara, da podstaknu obnovu kože. To bi bili prirodni pandani onim peptidima i hijaluronu iz tehno-seruma. Tu je i sok aloje, trnjina, glicerin i – gotovo ništa više. Da, ima i alkohola, koji možda može da smeta – ali prirodna kozmetika mora u sebi imati i nešto a je čuva – a alkohola ima mnogo vrsta, i ovo nije jedan od onih nevaljilih. Weleda veoma brine o svojim sastojcima. Uverila sam se na licu mesta – ovde možete pročitati priču o Weledi.

Evo i INCI sastava (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients je međunarodna lista kozmetičkih sastojaka na kojoj su standardizovana imena određenih supstanci, i ovakav spisak proizvođači moraju imati za svaki preparat).

INCI: Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Punica Granatum Fruit Juice, Panicum Miliaceum (Millet) Seed Extract, Prunus Spinosa Wood Extract, Xanthan Gum, Citric Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*. *from natural essential oils.

Volim ovaj serum. Preporučujem ga.

Ako zazirete od prirodnih mirisa – ovde će vam se dopasti. Miris je blag, voćkast, prijatan, gotovo neprimetan.

Serum je pakovan u plastičnu bočicu sa pumpicom, u njemu je 30 ml, i da, relativno se brzo potroši. Naročito ako neko voli da se njime obasipa po licu, vratu, dekolteu… Cena mu je 3.190 dinara.

Za razliku nekih od Weledinih preparata koje ćete povremeno  naći na popustu u Budi Lepa autletu, ovaj serum se nije pojavio. Sigurno se odlično prodaje u apotekama.

 

Weleda serum nar 1

Ostavite komentar

Sensa: “backstage” priča – Budilepa on 30/12/2014

[…] vatrena, zaljubljena, senzualna. Moja topla preporuka sa “crvene” liste: Weleda serum nar i Dr.Hauschka […]