IMG_6217

 

Da li biste voleli da zavirite u “backstage” jednog magazina? Da osmotrite foto studio, i vidite ko sve i kako radi te fotografije, kako se dogovaraju i rade teme? Vodim vas “iza kulisa” pripreme teme o zimskoj nezi za časopis Sensa, broj koji je upravo na kioscima.

Redakcija Sense mi je priredila pravu prednovogodišnju radost predlogom – i poverenjem  da za januarski broj uradim “boje zimske nege”, ili sam barem ja, tako, nazvala ovu priču.

Ideja je bila da se zimska nega dočara bojama, koje će u sebi nositi asocijacije na mirise, teksture i boju kozmetike u kojoj uživamo. Jer reč je, naravno, o prirodnoj kozmetici.

Uz priču tu moraju biti i dobre fotografije preparata koje sam odabrala, ali pravi život će priči dati lice devojke našminkane u odabranim “bojama zime”, i u duhu Sense.

Priču o boji, kao trećoj dimenziji nege (posle mirisa i tekstura), čitajte na osam strana januarske Sense, a sada da se vratimo par nedelja unazad…

Ko nam sve treba?

Glavna urednica: Jasmina Stojanović.

– Imam jednu ideju za tebe – rekla je. – Zimska nega prirodnom kozmetikom, tri boje, osam strana, manekenka i preparati. Šta kažeš?

Šta kažem? Eto reči koje greju moje novinarsko-blogersko srce. Dogovor nikad lakši.

– Samo sertifikovana prirodna ili i ona što koketira sa tehnologijom?- pitam.

– Obe, zgodno je da u tekstu objasniš razliku – kaže Jasmina. Gotovo. Dogovoreno.

 

Jasmina

Sever i Jasmina: “A šta misliš da se u pozadini vidi još nešto, na primer neka knjiga, vaza ili lampa?”

Fotograf: Sever Zolak mirne ruke i tihog nastupa, sa posebnim osećajem za portret.

 

Sever

 

Stilista: Sara je bila stilistkinja koja je birala odeću, frizuru, vrstu šminke, mesto i način poziranja za našu manekenku, i starala se oko detalja: kako će izgledati kosa, kako će biti raspoređeni kozmetički preparati na slici i šta će se videti tamo negde, u pozadini slike.

 

Stilista

Sara i Tobi

Šminkerka: Ceca je rasporedila svoje ćetke i četkice, baze, senke, rumenila, zauzela svoje mesto uz prozor (prirodno svetlo!), i mestralno našminkala našu manekenku u tri različita tona: plavo-hladno i smireno, crveno-vatreno  zamamno, i narandžasto-svetlo i razigrano. A u pauzama šminkala i nas ostale. Kako sam ja profitirala od ovog snimanja i dobila sjajnu šminku pogledajte u prethodnom postu.

 

IMG_6011

Ko da odolišminkanju kada je tu Ceca?

Prostor: snimanje u fotografovom stanu-studiju.

 

Prostor

 

Model: prelepa, fotogenična, crvenokosa Marija, iz Crystal Model agencije.

 

IMG_6001

 

Slučajni saputnici: Mačak Tobi bio je druželjubiv i radoznao. Kofer sa šminkom imao je neveroatnu privlačnu moć za Tobija, kao i pogled kroz prozor. Potpuno je, međutim, bio nezainteresovan za poziranje sa našom manekenkom.

 

IMG_5980

 

Jasmina, urednica Sense, sve naše ideje je usklađivala sa Sensa-senzibilitetom i vlastitom vizijom ovih strana. Slike su trebale da nam predstave udobnu kućnu atmosferu, uživanje u nezi, doterivanje za izlazak, ženstvenost.  Prirodna svetlost je bila prioritet, bez reflektora i hladnog studijskog svetla.

Posle serije fotografija svi bi se skupili oko aparata sa uzvicima “kako si lepa!” upućenim, uglavnom našoj manekenki i njenoj fantastičnoj fotogeničnosti.

 

Kako je lepa

 

Posle provere da li u seriji ima dovoljno fotografija koje mogu pravo na Sensa strane, sledi presvlačenje, ponovno šminkanje, sledeća boja…

Crvena, baršunasta, zaljubljena, senzualna. Moja topla preporuka sa “crvene” liste: Weleda serum nar i Dr.Hauschka ruž. 

 

IMG_6234

 

Narandžasta, vatrena, svetla, mirisna. Probajte narandžaste proizvode: Weleda ulje od pasjeg trna, i Dr.Hauschka Ružinu kremu – ako već niste.

 

IMG_6227

 

Plava, hladna, otmena, umirujuća. Plava preporuka: Natura Siberica balm za telo od pasjeg trna i Martina Gebhardt linija od ši putera.

 

IMG_6229

 

Ostavljam vas da listate Sensu i da nse pripremate da sačekate još jednu Novu. Srećna vam bila.

 

IMG_5991

 

Ostavite komentar

Uncle Abadash on 30/12/2014

Na Budi Lepa uvek interesantni i drugaciji tekstovi. Ideja mi je prelepa.

Ljiljana on 02/01/2015

Hvala, Nataša.

Gordana on 03/01/2015

Nikad do sada nisam imala prilike da se nadjem iza nekih kulisa i pogledam kako sve to izgleda sa "druge" strane. Hvala za ovo iskustvo koje ste podelili sa nama! Inace tekst u Sensi sam procitala. Mogu samo da kazem da je vrhunski napisano a izbor proizvoda odlican. Drago mi je da neke od njih vec koristim (npr. Martina Gebhardt). Iskreno se nadam da cemo ovakve prikaze imati prilike da citamo i u predstojecim sezonama.

Ljiljana on 04/01/2015

Hvala, Gordana, drago mi je da ti se dopalo. Čekam tvoje komentare i ubuduće kada je reč o prirodnoj kozmetici.

Prirodna nega iz Sibira – Budilepa on 30/01/2015

[…] kose. Ako prođe test, onda može i lice. OSim toga, ovu kutiju sam pozajmljivala za fotografisanje teme o lepoti u Sensi, i već tada sam odlučila da je nabavim za […]